Epigenetika – preboj nove misli

Zakaj je to izrednega pomena? Ker prebija paradigmo. Namreč, epigenetika o kateri govori dr. Bruce Lipton, in za kar gre očitno tudi pri pri Ebnerjevemu kalilniku, daje odgovore na marsikatero vprašanje tudi širše.

Vsi se zavedamo, da so spremembe nujne in da tako kot je šlo doslej, ne sme naprej. Pravzaprav drvimo proti robu prepada misleč, saj je še ni tako hudo … vendar … Zakaj ne moremo kljub prvotnim dobrim namenom, idejam, projektom … spremeniti sebe (v smeri boljšega zdravja, odnosov do soljudi, narave, živali …), spremeniti družbe, politike, družbene ureditve itd.? Zakaj ostaja namera spremembe običajno le pri govoričenju in ne tudi v življenju v praksi?

Program v naši podzavesti predstavlja 95%, le 5% zavesti je kreativne, ustvarjalne, žive. Program navzven vedno manifestira le tisto vsebino, ki so nam jo vsadili z vzgojo tj. programiranjem (bližnja omejena okolica, šolski sistem, cerkev …) do sedmega leta starosti.

Skratka, venomer ponavljamo le eno in isto in še tako iskrena pobuda civilne iniciative se v glavnem slej ko prej spridi v lakajstvo eliti. Zato še kako dobra ideja ne more zaživeti v svoji nameri, ker ne upoštevamo sebe (tj. rutinskega, v stari paradigmi temelječega človeka) kot primarnega v nujnosti spremembe.

Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu, je dejal Mahatma Gandi, ampak kako? Ko pa sproti sami sebi namesto nebes večinoma še vedno, z našim občutenjem, mislimi in odzivi, ustvarjamo pekel.
O epigenetiki, tj. genetiki odvisni od občutij, misli, odzivov na okolje, ki dejansko pomeni preboj nove paradigme, posredujem tudi naslednji video z naslovom Sacred Geometry DNA changes 2012 Mollecular Atom Consciousness:

Še posebej je zanimivo okoli 16 minute, ko Gregg Braden govori o vplivu občutkov ljubezni in strahu na genetiko.

Analogija Epigenetike na kaljenje semen v Ebnerjevemu kalilniku

Dedne značilnosti, ki so jih semena izgubila v teku evolucije z vzgojo ali degeneracijo je mogoče znova omogočiti. Genetske informacije, ki so bile zaprte v okviru razvoja, postanejo s kaljenjem v kontroliranem homogenem elektrostatičnem polju z no

vo generacijo zopet aktivne.

A ne samo to. Tudi kalivost in rast se spodbudi v električnem polju. Aktiviran pragen rastlin kaže značilnosti prednikov, kot na primer prakoruze, ki jo denimo še vedno skozi vso obdobje kmetijstva v izvirni obliki prisotna v naravi v Peruju.

Kot taka se lahko uporabi za križanja s posevki, da bi se nadomestile izgube na degenerativnih genski ravni zaradi povečanja stopnje kalitev in hitrosti rasti. Guido Ebner, biolog iz Švice, je zapisal v svoj patent za kalilnik: »Kalilnik se na primer lahko uporabi za razvoj rastline, ki se kali v nezadostno svetlobnih pogojih. S tem se omogoči setev v prej biološko začrtanih mejah, tako so v kratki rastni sezoni rastline lahko primerne za uporabo.«

Ebner in Schürch beležita med drugim naslednje: Večje št

evilo storžev na rastlino koruze (3-6 kosov, namesto enega ali dveh), kompaktno rast v primerjavi s standardno (široki listi, debelo steblo).

Pred časom je bil v Reviji Aura objavljen obširen članek Električno polje namesto genske tehnologije na to temo, avtorja Von Luc Bürgina z naslovom

Elektro – magnetno (v nadaljevanju EM) po

lje planeta Zemlja je 11. 9. 2001 doživelo ekstremen odklon, enega redkih in to je tudi izmerjeno. Zaradi strahu in stiske milijonov ljudi, ki so spremljali napad na WTC, je zanihalo celotno EM polje planeta.

Ali si lahko zamislimo EM polje planeta kot njegov imunski sistem? Zakaj pa ne? Poglejmo npr. koliko milijonov mrtvih je bilo ob španski gripi ob koncu prve svetovne vojne. Zakaj je bilo toliko mrtvih, panike, strahu, pomanjkanja, izstradanosti, brezizhodnosti, obupa, predanosti v usodo, predvsem pa nepredvidljivosti? Gre morda pri tem za upad naravne imunosti celotnega prebivalstva in planeta?

Če vse skupaj pogledamo z vidika mikrokozmosa – Ali ni Ebnerjev kalilnik, mar le prispodoba tega kar se na makro nivoju enako dogaja? Polariteta med Zemljo in nebom sta kot dve elektrodi kot pri Ebnerjevem kalilniku. Torej z ustreznim orodjem (npr. generiran strah) spremenimo genetiko celotnemu življenju na planetu.

Seveda pa lahko z vidika prijazne prihodnosti naredimo premik tako v zaželenih kot nezaželenih smereh. V želeni smeri pač uporabimo drugo nastavitev oz. resonanco. Iz primerov lahko vidimo, da očitno to deluje v obeh smereh, tako pri vzpostavitvi ali pa razrušitvi (imunskega) sistema.

Še nekaj zanimivih povezav:

Epigenetika, nova kozmologija in pogled na svet

Anton Komat, ekolog, pisatelj, novinar in svobodni raziskovalec, razgrnja številne dokaze, ki porajajo popolnoma nov holistični pogled na življenje in človeka.
Ta vodi k izhodu iz kaotičnega družbenega dogajanja in stran od propada zahodne civilizacije, ki ga povzročata paradigma neodarvinizma in socialnega darvinizma kot temelja globalne politične ekonomije

Več v člankih objavljenih v reviji Misteriji spodaj

5-maj Narava mesa iste karte

6-jun Ekonomija v biologijo

7-jul Veliko prevrednotenje

8-avg Fraktalna podoba evolucije

9-sep Delitev genov

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s