Pogoj razvoja in obstoja celostnega človeka je v razumevanju ravnovesja?

Kot uvod in epilog vsemu kar se dogaja in kaj se ima zgoditi naslednje.

Zgodilo naj bi se v Ravensbruecku. Na pogorišču nacističnega koncentracijskega taborišča so izkopali svitek papirja, na njem v obliki molitve besedilo: “O, Bog, ko boš sodil tem zlikavcem, upoštevaj tudi vse dobro, ki ga je njihovo zlo rodilo. Toliko medčloveške pomoči, solidarnosti, srčne topline, odrekanj za sočloveka, spodbud in brezpogojne ljubezni, kot občutimo in si delimo tukaj, nismo zmogli v celem našem življenju in ko jim boš sodil, o, Bog, upoštevaj tudi to in jim odpusti!”

Analogno  temu nas očitno najboj tepe Pasteurjanski pogled na življenje, ko bomo kot družba nasploh v svojo percepcijo sprejeli princip o ravnovesju kot fundament, ki  prebija paradigmo ločenosti in sterilnosti, nas čaka le še zlata doba

Nekaj primerov

1. Paraziti, zajedalci, patogena mikroflora v človeku

OZ. fobije  pred paraziti. Paraziti so podobno kot bakterije lokalni mega čistilci, z najmanj toksičnega odpada očistijo strupena in odmrla tkiva, seveda pa se v modernem človeku, ki ima vse naštete probleme, lahko kronično namnožijo, celo do mere, ko nam lezejo iz vseh lukenj ali nas ubijejo. Tega so sposobne tudi bakterije, pa seveda tudi virusi. Nič od tega naj ne bi videli kot problem, ki bi ga morali napadati z vsem arzenalom. TEREN JE VSE. Organizmi v nas so samo čistilci, krokarji, simbionti. Življenje pa je seveda veliko bolj zapleteno od tega. Več TUKAJ

2. Škodljivci, insekti, plesni, gnilobe v kmetijstvu, na vrtu

Apliciram na knjigo Ivana Esenka VRT, UČILNICA ŽIVLJENJA, kjer Ivan pravi : « Na vrtu gre le za vzpostavljanje ravnovesja,  skodljivci ne obstajajo, obstaja le skodljivo neravnovesje»Video TUKAJ

3. Kaj znanega, kaksne analogije s trenutno politično, ekonomsko ali družbenosociolosko situacijo? Ali nam res vladajo psihopati?  Analogija na parazite in škodljivce v naravi logična?

David Schwartz, psihoanalitik iz New Yorka, pravi: ” Psihopati prvega reda so že vsi zaposleni. In  zdaj nastaja prostor za zaposlitev psihopatov drugega reda.

Dr. Boštjan M. Zupančič je sodnik evropskega sodišča za človekove pravice v intervjuju za Sobotno prilogo Dela (TUKAJ):

“Psihopati so v centrih moči – kapitalske, politične, vojaške moči. So izjemno učinkoviti. Psihopati so lahko impulzivni. Ko se psihopat pojavi v hierarhični organizaciji, se brez težav vzpne, ker je sposoben narediti stvari, ki jih normalno socializiran posameznik ni zmožen narediti. Psihopat manipulira, se pretvarja, na treh odrih hkrati igra različne vloge. Sposoben je prepričevati, lahko je šarmanten, je neberljiv … Za vodstveno funkcijo je tako rekoč predestiniran.”

 

Vprašanje za izziv vsem naslovljenim pa : Zakaj so v naši družbi takšni primerki? 

a. zato ker jim mi pustimo biti takšni kot so

b. zato da poslužijo nam kot trigger za našo anažiranje, rast, ….

c. zato ker je pač določen odstotek primerkov v populaciji preprosto naravno psihopatov , sistem pa jim omogoča, da ravno taki najbolj prosperirajo (seveda le navidez)

d.

e.

nadaljujte sami

 

Stare razlage pravijo, da se razmerje med razsvetljenimi in zatemnjenimi dušami spreminja v skladu s precesijskim kolesjem. Zdaj smo po teh razlagah nekje na prehodu iz najtemnejše dobe v nekoliko svetlejšo. To bi naj pomenilo neko določeno dramatiko, saj bi naj na tem prehodu obdobij prišlo do največje koncentracije zatemnjencev in zato tudi do nekakšnega borbenega soočenja obeh miselnosti, kjer pa razsvetljena stran nujno nekoč zmaga, saj je v skladu z astronomijo in je zato razsvetljenih vedno več.

Novejše razlage pravijo, da oblastniki to vedo in da zato poskušajo na vse načine preprečiti naraščanje števila razsvetljenih in ohraniti svojo oblast, četudi za ceno zastrupljenja celega sveta in poboja večine prebivalcev, vključno z ljudmi.

Neka hibridna razlaga pravi, da so oblastniki itak najbolj razsvetljeni in da delajo probleme samo zato, da duhovno prebudijo ljudi, ki so sami zaspani bedaki. ta razlaga pa me ne prepriča, saj bi oblastniki, v kolikor bi bili res razsvetljeni, lahko delali vse kaj drugega, kot uničevali življenje na planetu. se kar strinjam, da so na oblasti duševni bolniki.”(Bogdan M.)

Smiselnost protestov, pritožb zoper sistem pod vodstvom „norcev“ lahko kaže tudi na nerazumevanje fundamentalnih postavk, da smo v osnovi sodelujoči, soustvarjajoči trenutnega stanja razmer, da je obnašanja elit, oblastnikov le nujna posledica našega skupnega čutenja stvari in sebe, da so razmere tu in sedaj z ozirom na predispozicije naše skupne klime, našega skupnega notranjega konflikta najboljše kot so sploh lahko. Vsakič smo torej v stanju najboljšega, boljše kot je, preprosto ni mogoče. Živimo v participatornem vesolju, kjer se vse sešteva, vse šteje , tudi naša pasivnost…tudi v tem oziru živimo in pričujemo ENOST

Prepričan sem, da smo skupaj vsi del organske rasti-evolucije in ko pravijo Brez ZNANJA o NARAVI se ne bo spremenilo absolutno NIČ…, se s tem strinjam. Če pa govorimo o željeni prihodnosti kot o projektu, smo mi del tega projekta tudi z vsakim od naših osebnih rasti, smo v tem soprisotni kot terapevti in pacienti v enem, rasemo, zorimo skupaj s projektom.

Zaključek

Ključno je izhajanje skozi sebe. Nikogar ne moremo spreminjati. Ko se bomo spremenili mi, ko bomo živeli v ravnovesju, ko nas nič ne bo vrglo iz tira, se bodo stvari začele oblikovati po naši meri. Izhodišče, da je vse normalno nam prinaša sprijaznjenost, ko nismo  besni  na sistem, kateri nočemo, da nas grize.  Preveč se grizemo, preveč se gremo revolucije navzven, namesto navznoter.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s