Spisek proizvajalcev hrane, ki v svoji proizvodnji uporabljajo GMO

V teh norih časih zlaganih vrednot in strahu za obstanek, je malo takih, ki si upajo sploh pogledati, kaj je narobe v sistemu, kaj šele, da dvignejo glavo in pokončno, ne glede na morebitne posledice povedo, kar vedo in kritizirajo, kar jim deluje slabo ….a vse več nas je, ki se pričenjamo prebujati in  zgledi žvižgačev ter njihove informacije imajo za vse nas neprecenljivo vrednost.

Vemo pa, da je bil spisek proizvajalcev hrane z GSO TUKAJ, ki te dni kroži po netu sestavljen in razposlan z zlorabo el. naslova ga. Liljane Javorina kot enega od uradnih predstavnikov stroke, podobno je bilo že lani, ko so si sposodili od Greenpeace identiteto. (ref.
http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Lazni-mejlovi-sa-laznih-adresa.lt.html, http://www.greenpeace.org/slovenia/si/Medijsko-sredisce/zadnje-objave/_gso/.
 
Kljub temu, da seznam verjetno ni daleč od resnice, menim, da gre za sledeč scenarij z namenom, da se očrni žvižgače in jih (nas) prikaže kot zavajajoče:

 – korporacija, ki dejansko nudi GMO in ostalo “sranje in svinjarije” sproži emailing, v katerem navaja spodnji seznam in ga podtakne enemu izmed strokovnjakov (v tem primeru gospe LJILJANA JAVORINA, DIPL.CHEM. iz uradne ustanove v Srbiji) tako da pod emailom navede tega strokovnjaka,
 – ljudje smo veseli, da se ta umazana resnica končno širi in še bolj smo veseli, da jo zagovarja ena uradna oseba, ki ima neko avtoriteto, zato navdušeno pošiljamo sporočilo naprej,
 – nekdo (eden izmed nas ali pa iz korporacije) odkrije, da navedeni strokovnjak sploh ni vir tega seznama, torej da ta tega sporočila sploh ni poslala ta oseba (v tem primer ga. Javorina) in da so informacije nepreverjene.
 – vsi, ki smo ta seznam širili smo osmešeni in izpademo nekredibilni, nevredni zaupanja. Krivi pa smo sami, saj širimo nepreverjene informacije, poleg tega se nekdo igra psihološko igro z nami, da vidi, kako še vedno padamo na to, da je nek strokovnjak nekaj povedal (beri: ne zaupamo sebi, pač pa ima vso avtoriteto strokovnjak uradne ustanove in se sklicujemo nanj)

2 thoughts on “Spisek proizvajalcev hrane, ki v svoji proizvodnji uporabljajo GMO

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s