Omejenost čutil – omejenost dojemanja stvarnosti – omejenost vizije

Omejenost in spervetiranost naših zaznav
Najprej se MORAMO Zavedati osnovnih DEJSTEV Realnega Pogleda na svet skozi Opazovanje čez ta trenutek pač še vedno zelo omejena čutila.

1477417_423852634412439_589794971_n

In ta čutila bomo lahko širili le, če bomo NAJPREJ razumeli kako delujejo taka kot so danes, kajti šele takrat bomo pripravljeni na spoznavanje tistega kar nam danes z njimi ni dostopno.

Glede senzorjev pri človeku drži, da je  človek eno najbolj pervertiranih bitij kar tiče zaznav, čutil in senzorjev ter s tem v naravi ekstremno nebogljen.

Tako sodoben človek nikoli ne ve kaj je prav in kaj ne, kaj je škodljivo in kaj ne, kaj je resnica , posledično pa  nam jo lahko prav vsak vsaj malo bolj karizmatični prodaja.
Poglejmo denimo okušalne sposobnosti jezika, sposobnosti zaznavanja vonja, totalno pervertirano, v usta dajemo stvari , ki bi dobesedno morale na kontrolirano uničenje (hamburgerji, ki 10 let ne splesnijo npr.) ali do konca in kraja devitalizirano z raznimi termičnimi in tehnološkimi postopki (obsevanje…) hrano. Pijemo vodo , ki je dobesedno ne le oporečna, pač pa smrtonosna.

Psu, če ponudiš informirano vodo (npr. z 432 hz glasbo) in sfiženo vodovodno vodo npr. iz javnega vodovoda, ni dvoma katero bo izbral ali če ponudiš govedu na izbiro gso krmo in klasično , vedno izberejo tisto dobro.

Več o čudežnih čutilih pri živalih  v opisu TUKAJ

Priznajmo si predvsem to, da smo ranljivi, zmotljivi, neuki, da v svojih sposobnostih dojemanja in čutenja iz stanja odtujenosti od pristnosti, dojemamo zelo zelo malo stvarstva. Iz tega pa so tudi naša dejanja, načrti  in predstave o tem  kaj je nujno, dobro, smiselno, kakšen je svet…, precej oz. zelo zelo omejena, da tako izkoriščamo šele trohico naših dejanskih sposobnosti, kapacitete, talentov itd.

Trenutno je tako, na razne fascinacije , čudeže (pač tist kar si ne znamo razložit) padamo kot muhe na limance. Kot je zatrjeval sveti Avguštin: “Čudeži niso v nasprotju z naravo, ampak samo v nasprotju s tem, kar o naravi vemo”

“Na začudenje mnogih se je svet »zunaj nas« izkazal za precej drugačnega od sveta naših izkustev. Pomislimo na našo zaznavo zelene barve. V fizičnem svetu je to svetloba določene frekvence, toda svetloba sama ni zelena. Prav tako električni impulzi, ki potujejo od oči do možganov, niso zeleni. Barve same po sebi ne obstajajo. Zelena barva, ki jo zaznamo je kvaliteta, ki se pojavi v zavesti kot odgovor na to frekvenco svetlobe. Obstaja samo kot subjektivno izkustvo v naši zavesti.

Enako velja za zvok. Slišim zvok violine, toda ta zvok je le pojav v moji zavesti. V zunanjem svetu zvok kot tak ne obstaja, gre le za vibracije molekul zraka. Vonj vrtnice ne obstaja brez zavesti, ki bi ga zaznavala, pač pa le molekule določene vrste.” Več v eseju dr. Petra Russella TUKAJ

Naše zaznave v tem stanju vsekakor ne morejo bit referenčne, ker smo totalno zabluzeni, ne ločimo med dobro in slabo hrano kaj bi ločili npr. med dobro in slabo frekvenco zvoka, dejansko ne funkcioniramo, nismo funkcionalno sposobni niti v najbolj osnovnih grobosnovnih orientacijah.

V glavnem se zanašamo na merilne naprave in metode, ki smo jih ustvarili kot podaljške naših zakrnjenih sposobnosti senzoriranja, ki jih sicer glede na naš resnični potencial sploh ne bi rabili, torej prav nobene reference in  nobenih merilnih naprav.

 

Človeški potencial je neomejen , o tem dr. John Hagelin, profesor kvantne mehanike:

“…Enotno polje, ki temelji na teoriji Superstring polja identificira eno in univerzalno polje Inteligence v oceanu obstoja, ki je v samih temeljih vsega, uma in materije. In vsi tako imenovani delci vesolja (kvarki, nevtroni, protoni itd…) so le različni valovi v temu univerzalnemu oceanu.

Pravzaprav je vse, kar obstaja le različno valovanje v oceanu te Univerzalne Ravni. To je Enotno polje, in to Polje ni materialno. Ultimativno je to Polje Zavesti.
In individualne zavesti, moja zavest, vaša zavest, pravzaprav vsakršna zavest kjer koli, je zavest le zato, ker je del te Univerzalne zavesti. Celotno vesolje ni ničesar drugega kot To. Ljudje, drevesa in živali smo le valovi različnih frekvenc temeljnega Enotnega Superstirng Polja. V resnici smo združeni v samih temeljih našega obstoja in zavedanje ki izvira iz tega je, da je v bistvu le ena Zavest, le ena Zavest prisotna povsod. In to ste vi, to sem jaz, to je prav vsak izmed nas.
Individualiziramo to Enotno zavest skozi filtre našega živčnega sistema vendar kljub temu je sama najglobja subjektivna komponenta zavedanja prav ta Univerzalna zavest. In realizacija tega skozi izkušnjo se imenuje in se je imenovala že na tisoče let, Razsvetljenje“. (Dr. John Hagelin)

Optimalno delovanje češarike  je bistven element duhovnih potencialov, sredstvo za duhovno komunikacijo, jasnovidnost in podobno

Več v objavi TUKAJ

 

 

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s