Bosanske piramide – vabilo potovanje in voden ogled

Piramide ­Duhovno potovanje

 in voden ogled

 doline bosanskih piramid v

 Visokem – BiH.

 

07. do 10. maj 2015

Program potovanja

Četrtek – dne, 07.05.2015

Odhod iz Ljubljane ob 23.00 uri izpred parkirišča Dolgi most na Viču, ob 23.50 uri iz Novega Mesta izpred Qulandije. Sledi nočna vožnja preko Zagreba, Slavonskega Broda v smeri Sarajeva.

Petek – dne, 08.05.2015

V zgodnji jutranji uri bomo prispeli v kraj Zavidovići, kjer si bomo v čarobni soteski ogledali kamnite krogle. Na avtobusu si bomo med vožnjo v Visoko, pogledali slikovno razlago o kamnitih kroglah po svetu in namen njihove izgradnje. V Visoko bomo prispeli zgodaj dopoldne in odšli v naselje na malico. Nato se bomo z vodičem odpeljali na Vidikovac (Belvedere), od koder se nudi lep razgled na dolino bosanskih piramid. Sledi vožnja do prazgodovinskih podzemnih labirintov Ravne. Seznanili se bomo z načinom gradnje tunelov, ki so jih ustvarile pretekle civilizacije. Tu se bomo zadržali predvidoma dve uri in si med drugim ogledali megalitne kamne K1, K2 in K5. Po končanem ogledu, se bomo lahko osvežili s svežo, pitno vodo iz potoka, ki teče iz tunela. V leseni hiši, ki stoji poleg vhoda v tunel, je možen nakup knjig in video kaset o piramidah, ki so avtorsko delo Dr. Semirja Osmanagića. Nato se bomo z avtobusom odpeljali do vznožja piramide Sonca in se peš povzpeli do arheoloških odkritij. Po spustu s piramide, se bomo s taxiji odpeljali na sam vrh piramide Sonca. V večernih urah sledi vožnja v hotel, kjer bomo nameščeni. Hotel se nahaja na poti v Sarajevo. Po namestitvi v sobah, bo večerja v hotelu, kjer pripravljajo domačo, bosansko hrano. Za vegetarijance bo posebni meni.

Sobota – dne, 09.05.2015

Po zajtrku, se bomo odpeljali do podzemnega labirinta Ravne, kjer bomo ostali dve uri. Nekaj časa se bomo zadržali v »zdravilni sobi«, si nato ogledali tako imenovano »sobo orbov« (imenovano po številnih orbih, ki se zadržujejo na tem mestu, ki jih je možno fotografirati), si pogledali podzemni izvir vode in imeli ne vodeno meditacijo ob megalitnih kamnih K1, K2 in K5. Če bo kdo želel oditi iz labirinta po prvi uri, ga bo lahko ven spremil vodič. Nato se bomo odpeljali na ogled Tumulusa v vasici Vratnica. Sledi kosilo v lokalni restavraciji, nameščeni ob reki Fojnici, kjer nam bodo domačini »na domačem ognju« pripravili znane, zelo okusne bosanske specialitete (za vegetarijance je posebni meni). Naslednji ogled je piramida Meseca. Ob pešpoti proti piramidi, se bomo lahko osvežili s čisto pitno vodo iz potoka, ki teče iz nje. V poznih popoldanskih urah se bomo odpeljali v Sarajevo na sprehod po Baščaršiji. Sledi prost večer in čas za večerjo ter nakupe spominkov, nato povratek v hotel.

Nedelja – dne, 10.05.2015

Po zgodnjem zajtrku se bomo zapeljali v labirinte Ravne, kjer se bomo zadržali v prostorih z megaliti K1, K3 In K5, kjer bo ne vodena meditacija. Pot bomo nadaljevali na Iliđo (v predmestju Sarajeva), kjer izvira reka Bosna, tako imenovano »Vrelo Bosne« Tu se nahaja lepo urejen naravni park, s številnimi izviri in pritoki reke ter manjšimi jezeri. Po ogledu sledi vožnja v Sarajevo. Na avtobusu si bomo pogledali predavanje o bogumilih. Pred Zemaljskim muzejem BiH v Srajevu, bomo v vrtu pred zgradbo, pogledali originalne bosanske stečke, ki so jih v obdobju od 10. do 14. stoletja ustvarili bogumili, ki so takrat živeli na tem področju. Lokalni vodič nas bo nato odpeljal na ogled Baščaršije in nas seznanil z zgodovinskimi objekti v centru mesta, ki si ga bomo ogledali peš. Sledi prosti čas za kosilo in nakupe. V popoldanskih urah se bomo odpeljali proti domu. Prihod v Ljubljano predvidoma okoli polnoči.

Potovanje organizira Abctour d.o.o., Mrharjeva 19, 1000 Ljubljana.

 

Pisne prijave zbira Irena Jarc, Trnovče 16, 1225 Lukovica.

Irena Jarc, prof. ped.: irenajarc9@gmail.com       GSM 031 670 392         http://www.mandala.si

Stroški potovanja znašajo 164,00 EUR pri udeležbi najmanj 40 potnikov. V primeru, da je prijavljenih manj potnikov kot 40, je cena 174 EUR.

 

V ceno je vključen prevoz z novejšim avtobusom, dve nočitvi z zajtrkom v dve posteljnih sobah v novejšem hotelu s 4*, strokovno voden ogled arheoloških objektov in piramid v Visokem, vse vstopnine za oglede podzemnih labirintov Ravne, eno kosilo, vstopnina v naravni park Iliđa, strokovno voden ogled z lokalnim vodičem po Sarajevu in vsi stroški organizacije izleta.

V ceno ni vključeno dodatno zdravstveno zavarovanje Coris, večerja v hotelu na dan prihoda, ki znaša 7 Eur na osebo, doplačilo za enoposteljno sobo (po želji), ostali obroki preko dneva in vožnja s taksijem na vrh piramide Sonca (5 EUR na osebo v obe smeri).

Potovanje je možno plačati do 25.04. 2015.

Z nami potuje gospa Vesna, ki bo igrala na gong na vrhu piramide Sonca.

Prisrčno vabljeni. Popotniški pozdrav,

Irena Jarc

 

Opis piramid, na spletni strani Dr. Semir Osmanagića:

http://www.piramidasunca.ba/bs/

http://www.alternativnahistorija.com/

Kamnite krogle v Zavidovičih         Dr. Osmanagić – piramida Sonca      Prazgodovinski podzemni labirint Ravne

Keramični megalitni kamen K2                 Piramida Meseca                                       Bogumilski steček

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s