Dvoje je neskončno: univerzum in človeška neumnost

Domnevam , da imamo kot vrsta zelo malo možnosti da obstanemo, spomnim se da je Tomaž Humar zase v Himalaji predvidel nekje 30% možnosti preživetja. Ta stopnja verjetnosti je kar tiče človeštva nasploh po moje dosti manjša. Kljub vsemu pa nek procent vseeno obstaja in če ne že zaradi kogar drugega bi želel, da ta svet obstoji že zaradi naših otrok, da izkusijo vsaj delček tistih vznesenosti, ki jih lahko okusimo kot ljudje in katere smo eventuelno bili tudi mi sami deležni.
Ganjenost, ko se ti rodi sin ali hči, zamaknjenost zaljubljenosti, občutenje sreče ob lepoti kreacije….

In zato navkljub nepredstavljivi neumnosti , nenasitni lakomnosti ter iracionalni apatiji in ignoranci večine populacije vseeno ne odneham verjeti v ljudi, v tistih nekaj ključnih, ki ravnovesje na tehtnici obstoja/neobstoja s tvornim sodelovanjem premakne na stran obstoja.
Pa ti,  verjameš v obstoj?

 

Izkoriščanje naftnega peska so okoljevarstveniki poimenovali celo za »najbolj destruktiven energetski projekt na Zemlji«

Naftna družba Petrol Geoterm, trojanski konj obskurne korporacije Ascent Resources z Deviških otokov, skuša spremeniti prekmursko regijo v še eno okoljsko in družbeno puščavo industrializacije, sloneče na izkoriščanju fosilnih goriv. Lokalna naftna družba korak za korakom pripravlja teren za vzpostavitev obratov za postopke nekonvencionalnega pridobivanja ogljikovih vodikov. Temu pravijo hidravlična stimulacija oz. lomljenje, s čimer skušajo prikriti, da gre za po vsem svetu razvpiti FRACKING. Ta za peščico dobičkonosna industrija z uporabo strupenih kemikalij uničuje pitno vodo, stotine tovornjakov s cisternami, polnimi strupov, ki se noč in dan valijo k vrtinam, pa uničujejo življenjsko okolje lokalnega prebivalstva. Metan, ki se dviguje v zrak ob črpanju, prispeva k učinku tople grede in ozračje segreva še bolj kot izpusti ogljikovega dioksida. Zaradi razpok, ki nastajajo s frakingom, se premikajo zemeljske mase, s tem pa veča verjetnost za potrese. Strupeni odpadki, tudi radioaktivni, ostajajo v zemlji in na površini še dolgo po tem, ko naftniki poberejo profite in se umaknejo.
več na https://www.facebook.com/groups/ustavimo.fracking/

 

Vse skupaj potrjuje tudi skupno spoznanje iz srečanja s Tomom Križnarjem, da nas najbolj pesti pozaba pristnosti, originalnosti, naše integritete z naravo, to , da le tega ne čutimo več kot primarno. Kar se dogaja v Darfurju ni le zaradi vode in nafte (oz. vojne za naravne surovine) , marveč tudi zaradi zadnjih ostankov pristnih ljudi , bogastva pristnosti človeštva. Iz pozabe pristnosti posledično namreč izhajajo vse vrste težav , njih brezplodnih poskusov reševanja in problemov naše civilizacije.

Paradoks pri vsem je, da ničesar ne moremo reševati, ker pravzaprav ni kaj rešiti, ker stvari so neizogibno take kot pač so edino možne predvsem zaradi naše skupne aktivnosti/ neaktivnosti oz. stanja zavesti. Nobenih problemov niti ne moremo reševati s pozicije zavesti, ki je teiste probleme ustvarila, kvečjemu stvari le še bolj zakompliciramo. Motiv reševati stvari je  po moje napačen oz. nujno ne rešuje nič.
Kar edino je pomembno in kar edino ne stopnjuje drame, zaradi katere sem pričel ta sestavek, je nemotivirano soustvarjanje skozi entuziazem, igro in veselje početi lepe stvari skupaj z ljudmi, ki so nam blizu in tako prek polja, matrike ob prepoznavi lastnega poslanstva nehote efekt soodvisne prepletenosti rezultira tudi kjerkoli v vesolju po njemu lastnemu principu holograma(*). In čudeži postanejo nekaj povsem vsakdanjega in običajnega.

*
“Hologram lahko spreminjamo kjerkoli. In ne glede na to, na katerem nivoju spremenimo hologram, se spremeni celoten hologram, kajti to je eden od njegovih temeljnih značilnosti.
To pomeni, da se lahko stvari spremenijo na izvoru, kjerkoli že to je, na energijskem nivoju primarne stvarnosti, na nivoju bilo katere od dimenzij, na nivoju kolektivne zavesti človeštva, pri posameznem človeku, itd. in posledice bodo vidne na vseh ostali nivojih.” (http://www.zavedanje.com)

Advertisements

One thought on “Dvoje je neskončno: univerzum in človeška neumnost

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s