Bosanska piramida Sonca je med vsemi svetovnimi piramidami najvišji in najstarejši energetski stroj na svetu, ki uporablja naravne energetske izvore

Učijo nas, da so piramide bile grajene samo v Egiptu in v Mehiki.

Do danes so jih odkrili na vseh celinah: v Afriki, kjer jih je v Egiptu 155, v Sudanu 224, povsod v okolici Afrike Mavritius, Kanarski otoki, Sardinija, na Kitajski 250, Peru 300, 10 na Kanarskih otokih, 7 v Avstraliji, 200 v ameriški zvezdni državi Ilinoisus, v Mehiki okoli 10 000, Gvatemali, El Salvadorju, Balizeju, Hondurasu, Tahitiju, Kambodži, Indoneziji, Boliviji, Braziliji. Na na J Fracije, na Siciliji je 43 piramid…
Znane so tudi najdbe podvodnih piramid, ki so jih v svojem času gradile predhodne civilizacije na površju zemlje, kasneje pa jih je ob naravnih katastrofah preplavilo morje.

Da neko zgradbo določimo za piramido, mora izpolniti naslednje pogoje: štiri stranice, trikotnih oblik, orientacija po straneh neba S-J, V-Z; notranje prehode, ki služijo za ojačitev delovanja piramide; podzemne tunele. Vsi ti vidiki odgovarjajo piramidam v Visokem, kjer se nahajajo piramida Sonca, Meseca, Zmaja, Zemlje in Ljubezni, ki so medsebojno razporejene po sveti geometriji. Vse so povezane z 10 KM dolgimi podzemnimi labirinti. Graditelji piramid so poznali geometrijske proporce Pi (3,1415…), ki nima končnega števila in je del svete geometrije. Število Fi (1,618), ki predstavlja oddaljenost našega planeta od Sonca in Meseca. Vse to je bilo znano že tisoč let pred Pitagorom, »očetom geometrije«.Orientacija vseh piramid v Visokem, je pravilno naravnana proti kozmičnemu severu. Piramida Sonca meri v višino 220 m in je prekrita z najboljšim betonom, ki so ga izdelovale davne civilizacije. Preko njega so nanosi zemlje in vegetacije, kot je to primer tudi pri piramidah na Kitajskem, Mehiki in v Gvatemali. Glede na starost nanosa zemlje so znanstveniki ocenili, da je piramida stara več kot 12.000 let. Leta 2013 je radio karbonski laboratorij iz Kijeva (Ukrajina), na podlagi fosiliziranega lista, najdenega med dvema blokoma betona, določili starost piramide na starost cca. 29.200 tisoč let, plus minus 400 let. To je tudi uradna starost piramide.
Na tem področju v Visokem, so začeli aprila, leta 2005 z raziskovanji. Takrat je Dr. Osmanagić postavil hipotezo o obstoju piramid in podzemnih tunelih.

Leto dni kasneje ustanovil neprofitno organizacijo »Arheološki park: Bosanska piramida Sunca«. Vendar se ukvarja tudi z raziskovanjem drugih piramid po svetu, ki so vse med seboj energetsko povezane. Vse piramide na svetu so postavljene na točno odmerjenem mestu. Imajo vlogo akupunkturnih toč Zemlje. Piramide so najstarejši, najpopolnejši energetski stroji. Notranjost piramide Sonca je prepredena s sedmimi nivoji tunelov, ki se en pod drugim spuščajo v globino. Tako kot, da bi tvorili spiralo. To pa daje podlago za Teslovo (znanstvenik Nikola Tesla) teorijo nehercijanskega valovanja. Pod piramido Sonca, so poleg tega, na globini 2440 m izmerili prisotnost velike železne plošče ali železove rude, ki regenerira naravni elektromagnetizem. Piramida ga, skozi notranje podzemne tunele, okrepi in odda skozi svoj vrh. Meritve na vrhu piramid so pokazale, da je intenzivnost energije tam 50 procentov večja. Na vrhu piramide v razdalji od 4,5 m so znanstveniki izmerili žarčenje ultra zvoka, ki izhaja v koncentriranem snopu navzgor in ima 28 kHz. V notranjosti piramide se nahaja tudi večja količina kristala kamene strele in prepletenih podvodnih tokov.
Vse piramide na planetu so medsebojno energetsko povezane.
(vir :članek Irena Jarc za revijo Žena)

Bosanske piramide, z novimi informacijami iz svežih znanstvenih raziskav, budijo svetovno javnost.

Na enem od najbolj obiskanih televizijskih mrež na svetu, “Discovery Science Channel” predvajajo novo, trideset minutno epizodo, posneto v dolini bosanskih piramid. Lahko si jo ogledamo v okviru prispevkov »Nerazložljivi misteriji ” (“Unexplained Files”, sezona 2014-2015).

Neprofitna organizacija »Fondacije arheološki park: Bosanska piramida Sunca« poroča, da so dokumentaren film posneli v maju in juniju 2014. Avtorji so štirje britanski in ameriški strokovnjaki, s področja arheologije, geologije, egiptologije in fizike. Svoja raziskovanja o piramidah in prazgodovinskih podzemnih tunelih Ravne je predstavil Dr. Semir Osmanagić. Z meritvami energijskih tokov je sodeloval tudi zagrebški fizik Slobodan Mizdrak.

Britanski arheolog Henry Chapman, ki je postal pozna po svetu po tem, ko je v dokumentarnem filmu, na kanalu “Discovery” trdil, da piramide v BiH ne obstajajo, je v njem govoril o tem, da pred 12.000 leti ni bilo razvitih društev temveč le primitivna lovska plemena. Uredniki nove serije, so ga z lahkoto demantirali, med drugim tudi z objavo slik odkritij na vzhodu Turčije iz
megalitnih nahajališč v Gobekli Tepe, ki jih je pred več kot 12.000 leti zgradila visoko razvita civilizacija. Tudi trditev britanskih arheologov, da so piramide grobnice faraonov, so že davno ovržene z dejstvom, da v egipčanskih piramidah niso nikoli našli mumij, ker so vse faraone pokopavali v Dolini kraljev.

Dobra novica je tudi, da avtorji prispevka niso pri njegovi montaži izsekali izjavo Dr. Semirja Osmanagića o znanstvenih argumentih. Tako je citirana analiza iz Inštituta za agropedologijo o starosti nanosa zemlje na piramidah in analize znanstvenih inštitutov o blokih na bosanski piramidi Sunca, ki so prekrite z umetnim vlitim betonom.

Kaj je namen gradnje piramid?

Dr. Osmanagić prepričljivo dokazuje tezo, da so piramide energetski stroji, ki so uporabljale naravne energetske izvore, podzemne vodne tokove kot generatorje elektrocitete, prevodne materiale, kristale kamene strele in keramiko ter geometrijsko obliko piramid. Vse to z namenom ustvarjanja močnih energijskih tokov. Izmerili so, da so ti po svoji naravi elektromagnetni in ultrazvočni.

V oddaji Dr. Osmanagić večkrat ponovi tezo, da je bosanska piramida Sonca najvišja in najstarejša piramida na svetu. Obenem pokaže kraj, kjer so našli organski material znotraj piramide. Radiokarbosnko datiranje je dokazalo starost 29 200 let, kar pomeni, da je obenem tudi najstarejša struktura na svetu.

Oddaja bo na sporedu v sezoni 2014 2015. Ocenjujejo, da si jo bo ogledalo več kot 20 milijonov ljudi.
http://www.dailymotion.com/video/x2axfki

Piramide so “močni sevalniki energije”

Ko se govori o piramidah, kot o “močnih sevalnikih energije” , ki je bila izmerjena, mislim, da je v prispevku Krešimira Mišaka oz . v oddaji Na rubu znanosti primerno pojasnjeno o kakšni energiji je beseda, in s kakšno metodo, je le- ta bila izmerjena in detektirana… Vemo da forme dejansko lahko delujejo kot zbiralniki / dispenzerji ” energije” , ampak ali je ta pojavna oblika energije del naravne fizike, direktno sorodne z elektromagnetnim sevanjem, ali nek koncept še nepoznane energije, preverite sami z ogledom oddaje

V bližini piramide Sonca v Visokem, se nahaja vhod v prazgodovinske podzemne tunele Ravne.

Tu sta vidna najmanj dva kulturna sloja, ki sta gradila tunele. Prvi so bili graditelji labirinta (pred več kot 12.000 leti – časovno obdobje Atlantide). Material, ki so ga izkopali pri gradnji tunela, so pomešali z vodo in s stopljeno glino, ki je služila kot material vezave. Tako so dobili beton, s katerim je prekrita piramida Sonca. Druga je civilizacija, je kasneje zagradila vse tunele in prostore z materialom iz kamna in peska in to pred več kot 5000 leti. To so ugotovili z znanstvenimi meritvami na podlagi merjenja starosti organskega materiala, ki so ga našli v labirintu.
Od vhoda v tunel Ravne do piramide Sonca je oddaljenost 2500 m. Do sedaj je očiščenih okoli 1500 m podzemnih tunelov, ki jih je nekoč gradila inteligentna roka. V tunelih se nahajajo številni rovi in križišča ter številni podzemni prostori, ki so izgrajeni iz rečnega konglomerata. Tu se nahajajo podvodna jezera s pitno vodo. Odkritje teh labirintov je najavil Dr. Osmanagić že v svoji knjigi iz l. 2005, ko je začel z izkopavanjem tunelov. Osnovo za svojo teorijo je našel v podobnih primerih labirintov na drugih kontinentih. Vse stare, originalne piramide na svetu, imajo podzemne tunele, kot plato Gize v Egiptu (o njih je pisal grški filozof Herodot), na Kitajskem in v Mehiki.
Na številnih mestih v prazgodovinskih tunelih Ravne, se nahajajo keramični bloki, tako imenovani megaliti. Nameščeni so na mestih, nad podzemnimi vodnimi tokovi. V njih so kristali kamene strele. Na nekaterih megalitih so vidni zapisi v obliki simbolov, ki najbolj spominjajo na runsko pisavo, ki jo uvrščamo med najstarejšo v Evropi.

V tunelih so izmerili številne energetske fenomene. Schumannova resonanca 7,83 Hz je enaka osnovni zemeljski resonanci. Je vibracija, ki najbolj odgovarja vsem živim bitjem. Človekovo telo se sprosti, poveča se razvoj inteligence, uma in duševna zavest. Koncentracija negativnih ionov, ki čistijo atmosfero od bakterij in virusov, je nekaj desetin višja od povprečne, kar razloži blagodejni učinek na naše telo. Visoka prisotnost negativnih ionov povečujejo tudi prisotnost kisika v krvi in možganih. Celice se lahko ponovno obnovijo in prevzamejo svojo funkcijo. Podzemni tuneli so grajeni tako, da se strop izmenično dviguje in spušča. Posledica tega je naravna cirkulacija zraka, ki je tu izredno svež in čist. Nagib tunela je 1,5 stopinje. V labirintih niso prisotna negativna sevanja Hartmanove, Kirijeve in Šnajderjeve mreže, naravna radioaktivnost ali negativna energija iz podzemnih tokov. Zadrževanje v tunelih zato dobro deluje na revitalizacijo telesa in zaščito zdravja.
V tunelih Ravne so dne, 30. aprila 2015, po natanko desetih letih izkopavanj, pod vodstvom Dr. Osmanagića, odkrili nove prazgodovinske podzemne tunele. V višino merijo 110 do 120 cm, na določenih delih manj. Skupna razdalja novo odkritih tunelov meri 127 m. Njihova orientacija vodi v smeri piramide Sonca, to je jugovzhod. Na vse strani se odpirajo novi tuneli.

Večji del tunelov je pod vodo, ki sega od 20 do 30 cm visoko, na nekaterih mestih tudi višje. Tu so našli nove kose zelo starega lesa in ga dali v laboratorij za analizo starosti.

(vir. članek Irena Jarc za revijo Žena)

Kakšen  je namen tunelov bosanskih piramid ?Vodilni svetovni raziskovalci in preiskovalci starih tehnologij, egiptolog in  graditelj piramid Valery Uvarov , odkritelj megalitskih krogov na afriških tleh Michael Tellinger  , in  odkritelj bosanskih piramid , akademik dr Sam Osmanagich , so obiskali na novo odkrite podzemne predore v dolini bosanskih piramid v Visokem 15. septembra 2015 .

One thought on “Bosanska piramida Sonca je med vsemi svetovnimi piramidami najvišji in najstarejši energetski stroj na svetu, ki uporablja naravne energetske izvore

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s