STARODAVNI PODZEMNI TUNELI Z MREŽO PREKO VEČ 1000KM

Ljudje iz kamene dobe so nam zapustili fascinanten podzemni svet, ki ga sestavlja na tisoče kilometrov predorov, zgrajenih pred kakimi 12.000 leti. Raztezajo se od severa Evrope pa vse do Sredozemlja! Dokaze za to ima znani nemški arheolog dr. Heinrich Kusch, našel jih je pod več sto naselbinami iz neolitika po vsej stari celini. Po več letih raziskav je svoja odkritja objavil v knjigi z naslovom Skrivnosti podzemnih vrat v starodavni svet.

Nekaj tisoč tunelov po Evropi

»V nemški pokrajini Bavarska smo našli mrežo predorov, dolgo 700 metrov, našli smo jo tudi v Avstriji, ta je dolga 350 metrov. Po vsej Evropi je bilo nekaj tisoč tunelov, raztezali so se od Škotske do Sredozemlja, do Turčije. Dejstvo, da so se obdržali na tisoče let, dokazuje, da so bili nekoč ogromni. Med sabo jih še nismo povezali, a so zagotovo tvorili fascinantno mrežo,« je v knjigi zapisal Kusch. Tuneli so, pravi, v povprečju široki okoli 70 centimetrov, bili so dovolj veliki, da se skoznje splazi človek. Zidovi so polni kotičkov, nekakšnih vdolbin. Kusch predvideva, da so v njih skladiščili material med potovanjem ali pa so bile počivališča.

Primerjajo jih z današnjimi avtocestami

Znanstveni krogi so takoj reagirali na knjigo. Nekateri pravijo, da na podlagi nekaj sto metrov izkopavanj ni mogoče sklepati, da je pod zemljo mreža, razpredena na tisoče kilometrov, saj odkriti predori sploh niso povezani. Tisti, ki se strinjajo s Kuschem, pravijo, da so se v predorih ljudje skrivali pred napadalci, nekateri menijo, da so jih uporabljali kot varne prehode med vojnami, naravnimi ujmami ali drugimi kalvarijami. Nekateri jih celo primerjajo z današnjimi avtocestami. Na vhodih v mnoge stojijo kapelice, Kusch pravi, da jih je stoletja pozneje postavila cerkev, saj so se bali poganstva v predorih. Ponekod so odkrili zapise, ki namigujejo, da so predori dostop do podzemnega sveta.
(povzeto po http://m.slovenskenovice.si/…/od-severa-do-sredozemlja-1200…)

BosnianPyramiTunnel_WaterImage (1) images (2) images (1) tunn26 tunn21 tunn13 tunn05 tunn24 village_3256343b underground-tunnels-2 underground-tunnels

Več na

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s