ZAKAJ so psihopati uspešni?

“O, Bog, ko boš sodil tem zlikavcem, upoštevaj tudi vse dobro, ki ga je njihovo zlo rodilo. Toliko medčloveške pomoči, solidarnosti, srčne topline, odrekanj za sočloveka, spodbud in brezpogojne ljubezni, kot občutimo in si delimo tukaj, nismo zmogli v celem našem življenju in ko jim boš sodil, o, Bog, upoštevaj tudi to in jim odpusti!”

Kanibali, ti ki so na tem, da požrejo planet in vse kar ga predstavlja skupaj z nami in našimi otroki, so lastniki planeta, ti nas na drugi strani umetno ves čas delijo na dva ali več polov, da bi nas lažje in uspešneje zlorabljali. V svoji zablodi, bojazljivosti, ignoranci in nerazumevanju stvari smo doslej še vedno z svojo emotivno dramo podprli scenarij, ki so ga nam pripravili nevedoč, da človek v svojem počelu ni ne levi in ne desni, ne komunist niti klerikalec….pač pa predvsem in samo le človek, bitje narave, Nuba. ( Tomo Križnar)

 


….ne dajte se tem brezčutnežem, ljudem, ki vas prezirajo in vas zasužnjujejo – ki ukalupljajo vaša življenja, vam ukazujejo, kaj naj delate, kaj naj mislite in kaj naj čutite, ki vas dresirajo, vam predpisujejo hrano, vas obravnavajo kot živino, kot hrano za topove.

Ne dajte se tem nenaravnim ljudem, ljudem – strojem, z umom stroja in srcem stroja. Vi niste stroji. Vi niste živina. Ljudje ste. V svojih srcih premorete ljubezen do človeštva. Vi ne sovražite, le neljubljeni sovražijo. Le neljubljeni in nenaravni. Vojaki – ne borite se za suženjstvo, borite se za svobodo.(Charlie Chaplin citat samogovora iz filma Veliki  diktator )

 

10628011_1070651192957949_6959106788858028743_n1935812_1070651239624611_6895880683924996709_n

 

Prisotnost psihopatov je nekje naravna, tj. določen delež v populaciji,

Na sto tisoč prebivalcev naj bi imeli konstantno in relativno majhno število psihopatov.

So tam, kjer lahko po hierarhični lestvici splezajo na vrh.V korporacijah, politiki, cerkvi. Imajo to sposobnost, da zlorabijo pojem demokracije. Sposobni so zmanipulirati situacijo. In zmagujejo.


Psihopati so v centrih moči – kapitalske, politične, vojaške moči. So izjemno učinkoviti. ref Dr. Boštjan M. Zupančič, od leta 1998 sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu

Vprašanje za izziv vsem naslovljenim pa : Zakaj so SPLOH v naši družbi takšni primerki? 

a. zato ker jim mi pustimo biti takšni kot so

b. zato, da poslužijo nam kot trigger za našo angažiranje, rast, ….

c. zato ker je pač določen odstotek primerkov v populaciji preprosto naravno psihopatov , sistem pa jim omogoča, da ravno taki najbolj prosperirajo (seveda le navidez)

d.

e.

nadaljujte sami

 

Stare razlage pravijo, da se razmerje med razsvetljenimi in zatemnjenimi dušami spreminja v skladu s precesijskim kolesjem. Zdaj smo po teh razlagah nekje na prehodu iz najtemnejše dobe v nekoliko svetlejšo. To bi naj pomenilo neko določeno dramatiko, saj bi naj na tem prehodu obdobij prišlo do največje koncentracije zatemnjencev in zato tudi do nekakšnega borbenega soočenja obeh miselnosti, kjer pa razsvetljena stran nujno nekoč zmaga, saj je v skladu z astronomijo in je zato razsvetljenih vedno več.

Novejše razlage pravijo, da oblastniki to vedo in da zato poskušajo na vse načine preprečiti naraščanje števila razsvetljenih in ohraniti svojo oblast, četudi za ceno zastrupljenja celega sveta in poboja večine prebivalcev, vključno z ljudmi.

Neka hibridna razlaga pravi, da so oblastniki itak najbolj razsvetljeni in da delajo probleme samo zato, da duhovno prebudijo ljudi, ki so sami zaspani bedaki. ta razlaga pa me ne prepriča, saj bi oblastniki, v kolikor bi bili res razsvetljeni, lahko delali vse kaj drugega, kot uničevali življenje na planetu. se kar strinjam, da so na oblasti duševni bolniki.”(Bogdan M.)

1689866_1070662732956795_1029849828242550524_n

Smiselnost protestov, pritožb zoper sistem pod vodstvom „norcev“ lahko kaže tudi na nerazumevanje fundamentalnih postavk, da smo v osnovi sodelujoči, soustvarjajoči trenutnega stanja razmer, da je obnašanja elit, oblastnikov le nujna posledica našega skupnega čutenja stvari in sebe, da so razmere tu in sedaj z ozirom na predispozicije naše skupne klime, našega skupnega notranjega konflikta najboljše kot so sploh lahko. Vsakič smo torej v stanju najboljšega, boljše kot je, preprosto ni mogoče. Živimo v participatornem vesolju, kjer se vse sešteva, vse šteje , tudi naša pasivnost…tudi v tem oziru živimo in pričujemo ENOST

Prepričan sem, da smo skupaj vsi del organske rasti-evolucije in ko pravijo Brez ZNANJA o NARAVI se ne bo spremenilo absolutno NIČ…, se s tem strinjam. Če pa govorimo o željeni prihodnosti kot o projektu, smo mi del tega projekta tudi z vsakim od naših osebnih rasti, smo v tem soprisotni kot terapevti in pacienti v enem, rasemo, zorimo skupaj s projektom življenja.

 

To da operirajo z določeno močjo in vplivom torej pomeni , da jim ostali odstopamo svojo energijo?
10271495_1070652332957835_5609539888125415388_n

 

Poklici, v katerih je največ psihopatov

Največ psihopatov je zaposlenih na vodilnih položajih, pravi znan psiholog, ki je v svoji knjigi objavil lestvico desetih poklicev, ki najbolj privlačijo psihopate. Je na njej tudi vaš poklic?

Poklicev, ki zahtevajo vedno manj čustvenega reagiranja, je vse več. Se vsi počasi spreminjamo v psihopate?”

slika-_original-1352712264-812272

Poklicev, ki zahtevajo vedno manj čustvenega reagiranja, je vse več. Se vsi počasi spreminjamo v psihopate?

(Foto: Shutterstock)

V svoji knjigi Modrosti psihopatov: Kaj nas lahko svetniki, prevaranti in serijski morilci naučijo o uspehu, je znan psiholog Kevin Dutton izpostavil lestvico poklicev, kjer naj bi bilo zaposlenih največ psihopatov.

Pri tem ne gre zanemariti dejstva, da z oznako psihopat ni mislil le serijskih morilcev, ampak značka zajema širši spekter ljudi. Psihopat po definiciji označuje ljudi z osebnostno motnjo, za katero je značilna manjša čustvena sposobnost, visoka toleranca stresa, odsotnost empatije in občutka krivde, hladnokrvnost, manipulativnost, neodgovornost in egocentričnost, vse to pa so tudi lastnosti, ki jih pogosto povezujejo s kriminaliteto.

Dutton razkriva, da psihopate najbolj privlačijo vplivni poklici, ki zahtevajo nagle in hladnokrvne odločitve, brez čustvenih dodatkov. Tako to, da so se na prvem mestu znašli direktorski položaji, ni nič nenavadnega, pravi psiholog.

Poglejte, kdo se je še znašel na lestvici:

 

Vzročnoposledična Situacija pa se spremeni, če jim po vseh vidikih odrečemo svojo podporo k njihovi samovladi. Najprej pa z prepoznanjem svojega poslanstva

 

Vsekakor smo mi faktor, zaradi nas so oni ali močni ali pa šibki oz. družbi neškodljivo obvladljivi. Resnični vzrok težav tudi glede na zgovoren citat Aleksandra Velikega  zgoraj so torej sledilci , tistih 80% oportunističnih, amorfnih in nekritičnih posameznikov, ki želijo zgolj pripadati in kot minioni služiti gospodarja
1915001_1070656946290707_9024539643249212785_n

 

Boj z njimi ne vodi nikamur, njihov cilj je, da nas vpotegnejo v svojo bolano iluzijo. Analogija na peticije v tem istocasno umestna.

Za ohranitev lastne razsodnosti je po moje neobhodno se tembolj distancirati od njihovih blodnih planov in interesov.
Osebno ne bom poklanjal takim primerkom niti sekunde lastne pozornosti vec, če le uspem zadržati lastno integriteto.

Opolnomocenje razsodnosti je v domeni izgradnje:

  • lastne neodvisnosti z odločno vizijo,
  • suverenosti v oblikovanju skupnosti, ki temelji na
  • vzajemnosti in novi paradigmi sodelovanjaAMPAKKdaj neodvisni projekti NVO ali civilne iniciative šele lahko uspevajo na dolgi rok?
    Namreč
    Radi bi lokalno hrano brez GSO z izmenjavo avtohtonih semen, kooperativne odnose, naravno zdravljenje (medicinsko konopljo), prepoved chemtrailsov, svobodo odločanja glede cepljenja, spoštljiv odnos do živali…..nebroj stvari.Stremljenje za zdravo čisto hrano, okolje, zdravo skupnost…..in vsa komplementarna področja v širšem planu pa so lahko uspešna le ob zadostno izraženi vrhovni življenski prioriteti večje množice ljudi, ki so za to stvar pripravljeni max participirati, za dosego cilja pa v veliki meri kultivirati svojo naravo, podrediti svoj ego in svoje vsakdanje življenje za skupni cilj.
    Več na https://marjankogelnik.wordpress.com/2016/01/19/kdaj-neodvisni-projekti-nvo-ali-civilne-iniciative-sele-lahko-uspevajo-na-dolgi-rok/

Zaključek

Ključno je izhajanje skozi sebe. Nikogar ne moremo spreminjati. Ko se bomo spremenili mi, ko bomo živeli v ravnovesju, ko nas nič ne bo vrglo iz tira, se bodo stvari začele oblikovati po naši meri. Izhodišče, da je vse normalno nam prinaša sprijaznjenost, ko nismo  besni  na sistem, kateri nočemo, da nas grize.  Preveč se grizemo, preveč se gremo revolucije navzven, namesto navznoter.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s