VARNA IN VAROVALNA PREHRANA – Kaj je to? PREDAVANJE v Celju

Moderna družba je izgubila kompas. Večina ljudi ne ve, katera hrana daje življenju polnost in zdravje, katera pa mu oboje jemlje in vodi v kronične bolezni. Sodobna dognanja o prehrani so ujeta v labirintu znanstvenih nedoslednosti, političnega lobiranja, neetičnega trženja in nadvlade ekonomskega modela korporacijske rasti in finančne uspešnosti. Epidemije degenerativnih kroničnih obolenj se pojavljajo že zgodaj v odraslosti in zdravje otrok se izrazito slabša. Uradna doktrina dirigirano jadra od enega pričakovanega super-odkritja do drugega, nenehno spreminja svoje smernice, toda razmere se kljub temu slabšajo in ljudje so čedalje bolj bolni.redavanje o varni in varovalni hrani

stran2

V Celju bo v četrtek, 7. aprila ob 19. uri, predavanje na temo VARNA IN VAROVALNA PREHRANA – KAJ JE TO?
predavanje-251x300
Mag. Mojca Vozel, svetovalka za dojenje in prehrano otrok, doktorska študentka in raziskovalka multikulturnih vzorcev prehranjevanja in zdravja, bo govorila o tem, zakaj »varna« hrana ni to, kar danes mislimo, da je, in ali se moramo bati bakterijsko bogate hrane kot potencialno nevarne. Nas kuhanje, pasterizacija in sterilizacija varujejo ali ogrožajo? Kako je z dilemo glede varnosti surovega mleka? Soočila se bo tudi z aktualnimi pomisleki glede varnosti uživanja medu.

 

Predavanje bo v Domu sv. Jožef v Celju na Plečnikovi ulici 29.

Več info

Predavanja

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s