Geomantija – celostna ekologija, je umetnost ustvarjanja harmoničnega okolja.

 

Zemlja, narava in prostor imajo svoje lastno bioenergijsko polje in svojo inteligenco, s katero je moč komunicirati in sodelovati. Geomantija je torej tudi vedenje o subtilnih razsežnostih Zemlje, narave, arhitekture in kulturne krajine. Znana je tudi kot celostna ekologija oz. evropski feng shui – umetnost ustvarjanja harmoničnega okolja. Med drugim nas uči, kako živeti v skladu z okoljem, kako graditi v skladu z vitalnimi počeli krajine ter kako razvijati občutljivost za Zemljo in naravo.

Zemlja – Velika Mati je živo bitje

Tradicionalno in sodobno vedenje geomantije govori o Zemlji kot živem organizmu. Zemlja, narava in prostor imajo torej svoje lastno bioenergijsko polje in svojo inteligenco, s katero je moč komunicirati in sodelovati.

Tradicija geomantije je bila živa v zgodnjem srednjem veku, o čemer pričajo domišljene zasnove mest in natančno izbrana lega ter dovršene oblike katedral. Najbolj značilno je bilo natančno postavljanje cerkev in ostalih objektov na križišča energijskih linij, ki predstavljajo pomembna krajinska središča.

 

menhir03_velika stonehenge-01-v

pyramids  8

Geomantija je dandanes znana kot vedenje, ki sistematično obravnava anatomijo aure Zemlje. Daje nam uvid v globlje značilnosti ekosistema vsakega kraja in njegovo geodinamiko : vpogled v naravne danosti lokacije, analiza zemeljskega žarčenja zemljišča, opredelitev navzočnosti izvirov energije, prikaz psiholoških funkcij organizma prostora in njegove identitete, določitev blagodejnih vplivov prostora na človeka, vpliv geografskih in geomantičnih dejavnikov na razpoloženje ljudi.

Geomantija kot ZDRAVLJENJe PROSTORA z AKUPUNKTURo imenovano LITOPUNKTURA

Dejstvo sodobne znanosti je, da zemlja oddaja številne življenjske energije, ki prežemajo pokrajino, arhitekturo in ljudi. Nekatere tovrstne energije imajo že v osnovi ugoden vpliv na človeka in prostore, druge lahko začnejo zaradi različnih razlogov zastajati in negativno vplivati na okolico. Tovrstne vplive se geomantijsko sistematično zazna ter na podlagi obsežnih znanj harmonizira in jih uskladi tako,da bodo energije postale ponovno pretočne in bodo začele pozitivno vplivati na prostor ter posledično na ljudi, ki se v njem zadržujejo.

Pri primerih kompleksnih onesnaženj prostora je geomantija znana kot veda ZDRAVLJENJA PROSTORA. Zavzema se za celostno zagotovljene normative in standarde zdravja prostora. Harmonizacijo  prostora nudi in zagotavlja z metodo AKUPUNKTURE PROSTORA imenovano LITOPUNKTURA

lito1-mirogoj-VT

238397

Litopunkturna kamna z vklesanim kozmogramom v Zagrebu

Uporabnost geomantijskih metod je večplastna. Obsega podporo in reševanje na zdravstvenem, arhitekturnem, poslovnem, duševnem in duhovnem področju življenja.  Cilj je doseganje prostorskega zdravja ter poglabljanje razvoja in avtentičnosti v vsakdanjem življenju posameznika

  • Zagotavljanje večje vitalnosti prostora,

  • izboljšanje kvalitete življenja,

  • zadovoljitev duhovnih in telesnih potreb v bivalnem prostoru,

  • dosega trajnega prostorskega zdravja in posledično izboljšanja zdravja človeka,

  • ustvarjanje harmoničnega okolja,

  • pomoč prostora pri izražanju človekove resnične podobe in biti,

  • zajem vitalne energije Zemlje v bivalni prostor,

  • zagotovitev pozitivnega vpliva prostora na aurično polje bivajočih,

  • okrepitev temeljnih vezi med človekom in Zemljo,

  • ustvarjanje zdravega, blagodejnega, kreativnega in zdravilnega prostora.

Litopunktura je posebna vrsta zdravljenja prostora, ki jo lahko opišemo tudi kot akupunkturo prostoraJe sodobno holistično sredstvo za vzpostavitev duhovno-energijskega zdravja prostora. Njen namen je vzpostavljanje trajnostnega zdravja prostora in deluje s pomočjo umestitve ustreznega kozmograma (kamen z vklesanim energetskim emblemom). Vsak kozmogram je s svojim unikatnim kodiranim geometrijskim znamenjem izdelan individualno za vsak prostor posebej. Izdelan je na podlagi predhodne analize prostora, ki razkrije motnje v energijskem pretoku ter pravzorce, ki pomagajo pokazati pot k ravnovesju. Zdravilni učinek kozmogramov je dokazan z moderno znanostjo s pomočjo spektrogramske analize molekul vode v danem prostoru zemljišča.

Povzeto in prirejeno  po http://www.geomantija.si/

Sorodne objave

Megaliti – neme priče veličastne preteklosti starodavne ti. “kamenodobne” civilizacije

Zemlja – Velika Mati je živo bitje, naša uglasitev z njo pa je v funkciji preživetja in pomenu življenja samega

IVAN MOHORIČ – Borec za svobodo drugačnega razmišljanja in Legenda raziskovanja pradavnih skrivnosti, večnih vprašanj človeštva

Mandala – univerzalna praslika duše človeka, glavni simbol za koncentracijo, meditacijo, osebnostni zrelostni proces, zaščito in zdravljenje

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s