Prvinska moškost in ženskost vrs. trendna atrofičnost žensk ter feminiziranost moških

7197

“Ženska je rojena z vsemi dobrimi lastnostmi, mirom in ljubeznijo, a te kvalitete postopoma izgublja, moški pa dobre lastnosti pridobivajo. Emancipacija nas je pripeljala do tega, da morajo ženske garati kot moški, kronično pomanjkanje ženske energije ljubezni, kot je trend v današnji družbi, se tako odraža v hladnih odnosih med ljudmi, v nehvaležnosti in nespoštovanju starejših, vzgoji otrok brez prave ljubezni in odtujeni ter razcepljeni družbi.

Če ženska neguje preveč moških karakteristik njena zavest postane hladna in napeta, njena naravna lepota zbledi.
Bog jih blagoslovi, nisem proti tem, da delajo, le naj delajo, želim si le, da bile srečne, to je vse.
“Zavoljo materinstva imajo ženske kar šestkrat močnejše čute, misli, intuicijo, čustva in izjemno moč potrpljenja, zaščite, inspiracije ter brezpogojne ljubezni.
Ženska, ki pravilno usmeri te darove, je sposobna iz moža in družine napisati krasno zgodbo o uspehu (in obratno) ter tako dobiti vse, kar želi in potrebuje, ženska, ki pa se z moškim prepira, nima nobene možnosti najti srečo v družinskem življenju.”

O.G. Torsunov

Tradicionalni moški izginja. Tisti tapravi moški z močno notranjo energijo počasi izginja, ker ga tempo življenja, način življenja, poženščena dela (pisarne..) prisiljujejo v stanje v katerem je pasiven.

http://i100.independent.co.uk/article/where-in-the-world-do-men-do-the-most-housework–lknY5tqDcl

Brez trdega dela (kopanje, sekanje,…) ne izkoristimo polnega potenciala moškega telesa. Že tako borni preostanek hormonske »moškosti« pa postopoma kastrirajo kemikalije v okolju, katere so istočasno tudi toksična nevarnost za moški reproduktivni sistem. Več v objavi Poženščeni moški, dobivamo populacijo aptamilcev…

1545773_537731096334331_687493264_n

 

Po drugi strani pa so ženske v naši družbi  ekvivalentne moškemu in skoraj več ne vidijo  potrebe po moškemu, ker vse lahko naredijo same(skoraj…). Zato mislim da se moramo bolje povezati z naravo, imeti svoj vrt, njivo….potreba po kvalitetnem prešvicanju in kasneje po počitku da se napolnimo s testosteronom je bistvena…

 

V korelaciji moške vloge treba nujno povprašati tudi po ženski vlogi. Materinskost po vzoru “kamene dobe”

1508999_710932105606723_46657803_n

v primerjavi z anoreksičnimi , atrofičnimi in brezvitalnimi “lepoticami ” svetovnih thin_runway

modnih pist kliče po resnem pomisleku glede forsiranja sodobnega standarda žensk vezano na vizijo ženke prihodnosti, ki naj bi obudila osnovni ženstveni princip za potencialno posledično opolnomočenje moškega prihodnosti.

Preprosto si ne predstavljam sveta prihodnosti svojih vnukov ob prevladi mačističnih atrofičnih žensk in feminiziranih moških brez jajc

Zaključek

V ženski je animus, v moškem anima; če moški ne integrira notranje ženskosti in ženska notranje moškosti, nista celovita, nista v stiku s sabo. Gresta v ekstreme in ustvarjata matriarhat/patriarhat (odvisno, kdo si prisvoji nadvlado). Je pa res, da je kriza čutenja sebe in posledično spontanost, zaupanje vase, odločnost danes pogosta.

 

  Zelo dobro je te stvari obdelal tudi K.G. Jung. On je opredelil pojme anima in animus kot ženski princip v moškem in animusa kot moški princip v ženski. Tao nadalje govori o pretoku energije, prav tako pa tudi druge filozofske šole poznajo to energijo pod splošno znanim pojmom kundalini. Vse te šole poudarjajo pomen pretoka te energije s temeljnjim smotrom dviga zavesti. Smisel dviga zavesti je, da spoznamo, da smo vsi eno. Strogo ločevanje ženskega in moškega principa, kot pravilno to pripisujemo zahodu, se imenuje dualizem , ki je sicer tipičen za vsa materialistična dojemanja sveta, sebe in drugih, črno beli svet torej.

Da najdeš stik s prvinsko moškostjo ali ženskostjo in svojo iskreno energijo moraš dandanes veliko iskati in kopati po sebi, saj se moraš otresti poceni mainstream popularnih vzorcev, ki jih prodajajo popoldanski kvazi duhovni guruji. Ti te nonstop bombardirajo, zavajajo in filozofirajo o življenskih rečeh.

Izraz Bog tako ni po-srečen, saj s slovničnim moškim spolom besede neizogibno nakazuje samo moški aspekt tega, kar označuje ta beseda, kar je seveda samo polovica resnice; uporabnik te besede povsem z-greši Boginjo, ženski aspekt . Slovnično in tudi vsebinsko nevtralna beseda in s tem veliko bolj pravilen izraz Božanstvo predstavlja elegantno rešitev, saj vsebuje oba tudi sicer lepo združljiva aspekta oz. s-pola. Stvar ni brez-vezna, saj je povezana s večstoletnim psihološkim, družbenim in tudi fizičnim zatiranjem žensk (in seveda tudi ženskega aspekta duševnosti pri moških) s strani številnih vladajočih religij in političnih partij.

Advertisements

One thought on “Prvinska moškost in ženskost vrs. trendna atrofičnost žensk ter feminiziranost moških

  1. dusantrus maj 12, 2016 / 6:56 dop

    Odlicno Marjan. Sirim. Na mail bom pa, ko pridem domov. Ne vem, zakaj mi ne prime tuke na tel. skupin stikov, ampak samo posamicne ?
    Lepo si opisal godljo, v katero smo padli s zgresenim pojmovanjem emancipacije in enakosti. ….v godljo, ki smrdi do nebes…..

    Liked by 1 person

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s