Zakaj se svetu dogajajo neumnosti?

Ker je Človeštvo neke vrste resničnostni šov za naše vesoljske gospodarje trdi Neil deGrasse Tyson, ameriški astrofizik

We might live in a zoo for aliens, Neil deGrasse Tyson says, and that’s why Brexit and ‘weird politics’ are happening

http://www.independent.co.uk/news/science/we-might-live-in-a-zoo-for-aliens-neil-degrasse-tyson-says-and-that-s-why-brexit-and-weird-politics-a7109421.html

 

Res je, dvoje je neskončno: univerzum in človeška neumnost.
Skladno s tem domnevam, da imamo kot vrsta zelo malo možnosti da obstanemo, spomnim se da je Tomaž Humar zase v Himalaji predvidel nekje 30% možnosti preživetja. Ta stopnja verjetnosti je kar tiče človeštva nasploh po moje dosti manjša. Kljub vsemu pa nek procent vseeno obstaja
Navkljub nepredstavljivi neumnosti , nenasitni lakomnosti ter iracionalni apatiji in ignoranci večine populacije vseeno ne odneham verjeti v ljudi, v tistih nekaj ključnih, ki ravnovesje na tehtnici obstoja/neobstoja s tvornim sodelovanjem premakne na stran obstoja.

Stare razlage pravijo, da se razmerje med razsvetljenimi in zatemnjenimi dušami spreminja v skladu s precesijskim kolesjem. Zdaj smo po teh razlagah nekje na prehodu iz najtemnejše dobe v nekoliko svetlejšo. To bi naj pomenilo neko določeno dramatiko, saj bi naj na tem prehodu obdobij prišlo do največje koncentracije zatemnjencev in zato tudi do nekakšnega borbenega soočenja obeh miselnosti, kjer pa razsvetljena stran nujno nekoč zmaga, saj je v skladu z astronomijo in je zato razsvetljenih vedno več.

Novejše razlage pravijo, da oblastniki to vedo in da zato poskušajo na vse načine preprečiti naraščanje števila razsvetljenih in ohraniti svojo oblast, četudi za ceno zastrupljenja celega sveta in poboja večine prebivalcev, Vključno z ljudmi.

Neka hibridna razlaga pravi, da so oblastniki itak najbolj razsvetljeni in da delajo probleme samo zato, da duhovno prebudijo ljudi, ki so sami zaspani bedaki.

Kakorkoli, četudi smo po mnenju ameriškega astrofizika Neil deGrasse Tyson a, kot vrsta namenjeni zabavi nezemljanov, tudi to nima nekega smisla. vse materialno ima svojo končnost in dinamiko spreminjanja.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s