Klaus Dona, skromni odkritelj epohalnih arheoloških artefaktov, ki ne bi smeli obstajati

Kdo je Klaus Donaklaus
Klaus Dona je umetniski kurator za Habsburg Haus of Austria. Je usposobljen
poznavalec različnih kultur, ki so se pojavljala skozi človeško zgodovino.
Pri tem je naletel na več artefaktov(predvsem od neznane predmajevske in
predkolumbijske civilizacije), ki nimajo logičnega razloga za obstoj. Se
dotika zelo pomembnega vprasanja o resnični zgodovini našega človestva,kdo
smo in kam gremo.
Na svojih potovanjih lani je muzejski kurator in raziskovalec starodavnih najdb iz daljne preteklosti Klaus Dona ponovno obogatil svojo zbirko z »nerazložljivimi artefakti«. Vsa dejstva in fizični dokazi kažejo na to, da je treba menjati konvencionalni pogled na svet preteklosti.
Klaus Dona je amaterski arheolog, ki ne verjame uradni zgodovini, in pri tem ima kar nekaj somišljenikov tudi med uradnimi arheologi.

Na osnovi številnih skrivnostnih najdb, ki jih je naredila človeška roka v davni preteklosti, ugotavlja, da je na našem planetu živelo kar nekaj civilizacij z visoko razvito tehnologijo, ki je ne znamo ponoviti. To niso bili niti vesoljci niti bitja, ki bi se na določeni stopnji ločila od opic, temveč je bil to človek, ki je znal seči do zvezd. Trenutni civilizacijski cikel traja približno pet tisoč let, trdi Dona, in se naglo bliža zatonu. Očitno nismo razumeli sporočil naših prednikov, ki so nam skušali dopovedati, da moramo živeti čim bolj preprosto in se ne smemo igrati z naravo, med drugim tako, da si gensko spreminjamo hrano. Nihče namreč ne ve, ali se zaradi tega ne bomo spremenili v spake, kakršne so upodobljene na sredi enega od artefaktov, ki prikazuje človekov razvoj.

Živahni 65-letni Klaus Dona živi na Dunaju in je amaterski arheolog oziroma raziskovalec nerazložljivega, kot pravi. Je sicer odličen poznavalec in umetniški kustos habsburške kulture, ampak zadnje desetletje je bolj usmerjen v daljno preteklost. V zelo daljno.

Dona nerad teoretizira. Nenavadne zadeve samo pokaže in ljudem pusti, da o njih razmišljajo. Kot nekdanji kustos v enem od dunajskih muzejev mu je uspelo leta 2001 pridobiti in razstaviti 460 artefaktov (ki jih je izdelala človeška roka), ki so vsi nastali daleč pred časom, ki ga uradna zgodovina priznava za začetek modernega človeka – torej več kot 10.000 let pred našim štetjem. Običajni muzeji česa takega nočejo razstaviti, saj bi bila to prevelika herezija. Dona se rad pohvali, da je bila to prva takšna razstava nasploh.

Klaus Dona se je v preteklosti ukvarjal s hotelirstvom in menedžmentom, nato se je specializiral za dinastijo Habsburžanov, za seboj ima kar nekaj umetniških razstav in je zaslužen za velik obisk Japonce v Avstriji; prihajati so začeli, potem ko je na Japonskem pripravil odlično razstavo o Habsburžanih. Kot kustos je zaslužil precej in obetalo se mu je (finančno) mirno življenje v starosti. A žal, kot se rad pošali, se ni zgodilo tako.

Seveda pa se omenjena razstava in knjige, ki jih Dona ne piše preveč rad, ker je po lastnih besedah preveč aktiven, stalno v gibanju in iskanju ter raje predava, niso zgodile preko noči. Začetek neobičajne poti iskanja artefaktov je bil precej drugačen, kot bi kdo mislil.

(tekst Dejan Ogrinec po pogovoru za članek v reviji Jana)

Klaus Dona: Out-of-Place Artifacts (.eng) – predavanje s kongresa Piramide in starodavne tehnologije v Ljubljani

OBJAVE v Slo medijih z Klausom Dono po  kongresu v Ljubljani
1. Posnetek predavanja iz Cankarjevega doma na http://studio12.si/clo…/klaus-dona-out-of-place-artifacts/
2. Kos artefakta je kot uganka / Pogovor Klaus Dona v reviji Aura http://www.aura.si/revija.asp?ID=201411
Avtor: Barbara Škoberne
Klaus Dona malce spominja na filmski lik Indiana Jonesa, ki ga je v pustolovskih filmih upodobil Harrison Ford. Uglajen in živahen gospod je videl in imel v rokah verjetno prav toliko artefaktov kakor največji svetovni strokovnjaki na tem področju. Pravi, da ne zaznava energij, a je sprejemljiv za pogovore z ljudmi, ki trdijo, da jih čutijo. Sprejemljiv je tudi za drugačno, novo in neznano. V pogovoru za revijo je spregovoril o starodavnih energijah in kamniti lobanji
3. So zelenjavo pred 65 milijoni let gojili vesoljci ali zemljani? / Primorske novice Avtor: Alja Tasi http://aljatasi.com/…/so-zelenjavo-pred-65-milijoni…/
4. Arheološke najdbe, ki jih ne bi smelo biti / Nedelo, Avtor: Dejan Ogrinec http://www.delo.si/…/arheoloske-najdbe-ki-jih-ne-bi
5. Klaus Dona in kako se zgodovina piše na novo http://www.trzican.si/?p=4558

 

Več na

Na poti k odkrivanju resnice; Zgodovina evolucije človeštva se skriva pred očmi javnosti

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s