SPOLNOST ”moška pravica” in ženina ”dolžnost”, sredstvo za doseganje užitk ali Spregledano poslanstvo dosege telesnega, psihičnega in duhovnega blagostanja

Kako so seksali in rojevali pred sto leti

Časi pred letom 1950 so bili, kar se tiče intimnosti med moškim in žensko, izrazito nenaklonjeni poznavanju  telesnih različnosti. Moški so o ženskah, o njihovem čustvenem ravnanju in spolnem odzivu vedeli bore malo, če sploh kaj, lahko bi celo rekli, da so ženske vedele o moških dosti več. Poznale so njihove spolne organe, saj so jih imele priložnost videti pri opravljanju potrebe. Ženske so lulale stran od radovednih oči, tudi tedaj, ko so delale na njivi ali v gozdu. Moški se je med opravljanjem zakonskih dolžnosti ženskega mednožja sila poredko – če sploh kdaj – dotikal, ta del telesa se mu je zdel tudi nečist.

Splošno mnenje je bilo, da je lulika namenjena zgolj konkretni uporabi, ne pa raziskovanju oziroma užitku.

To, kar so videli pri živalih, zlasti pri biku in kravi, so prenesli tudi v posteljo. Zanimivo je, da za združitev niso imeli kakšnega posebnega izraza. Temu dejanju so rekli ali tiste reči ali pa so, vsaj kmečki, govorili, da se gredo bakat. Še pred 2. svetovno vojno tako imenovani misijonarski,vsaj na vasi, ni bil edini, ki so ga uporabljali. Vsem slovenskim filmom in leposlovni literaturi  navkljub je treba priznati: moški so dan za dnem opazovali bika, ki se je spravil na kravo od zadaj, enako so pri spolnem aktu potem počeli tudi sami.

Zaradi neumivanja med nogami je moške okoli spolovila nenehno srbelo. V ta namen so imeli pri levem žepu narejeno dodatno luknjo, skozi katero so se, po potrebi, čohali. Spodnjega perila niso nosili, zato se je dogajalo, da jim je lulček uhajal na prosto tudi skozi razporek.

Hlače so bile, zaradi posledic uriniranja in slabe higiene pri iztrebljenju, največkrat otrdele  in so tudi zato ovirale moškega pri bolj sproščenem gibanju.

Več v

Odlomku knjige Ogenj, rit in kače niso za igrače Milene Miklavčič

_540e1dc7b28b7

https://www.dnevnik.si/1042659827

Študija Spolno vedenje moških/Spolno vedenje žensk

Amerika se je takoj po II. svetovni vojni bala komunistične revolucije, toda fasala je seksualno revolucijo – bala se je atomske bombe, toda edino atomsko bombo je detoniral dr. Alfred Kinsey (1894-1956), sin puritanskega pridigarja, ko je objavil študiji o moški (1948) inženski seksualnosti (1953). Rezultati njegovih raziskav – vsi seksajo,tudi neporočeni, ženske masturbirajo, istospolnost in oralni seks stanekaj vsakdanjega ipd. – so stebre ameriške morale tako šokirali, da so ga razglasili “za najbolj nevarnega človeka”. Nekateri so ga imeli celo za del komunistične zarote ref  TUKAJ

dr. Alfred Kinsey je pretresel Ameriko in za vedno spremenil naš pogled na spolnost. Tega dne je namreč izšla obsežna študija Spolno vedenje moških (Sexual Behaviour in the Human Male). Za nekatere šokantna raziskava je odkrila, da

  • kar 92 odstotkov ameriških moških masturbira,
  • polovica jih skače čez plot,
  • 37 odstotkov pa jih je imelo vsaj eno homoseksualno izkušnjo.

Študiji, katere prva izdaja v številki 25 tisoč izvodov je pošla takoj po izidu, v nekaj mesecih pa so jo prodali v kar 200 tisoč primerkih, je pet let pozneje sledila Spolno vedenje žensk (Sexual Behaviour in the Human Female).

Študija je pokazala,

  • da ženske v spolnosti prav nič ne zaostajajo za moškimi.
  • 62 odstotkov jih je redno masturbiralo,
  • skoraj polovica je imela svojo prvo spolno izkušnjo že pred poroko,
  • 26 odstotkov žensk pa jepriznalo, da skače čez plot.

In če je prva študija naletela na odobravanje, je druga na ogorčene kritike. Kinseyja so napadali z vseh strani, izgubil je podporo javnosti in mecenov, ki so velikodušno podpirali njegove raziskave. Obtožili so ga celo spodkopavanjatemeljnih ameriških vrednot in simpatiziranja s komunizmom. Na koncu ga je zapustilo tudi zdravje in leta 1956 je umrl za posledicami srčne kapi.
Priporočam film Kinsey (2004)


toliko o licemerstvu puritansko čistunske …..

Pravo poslanstvo spolnosti je omogočiti, da s pomočjo spolnega ognja dosežemo telesno, psihično in duhovno blagostanje.

Njeno poslanstvo nikakor ni živalski razplod niti uživaštvo napol spečega človeka, ki zaradi svoje nevednosti potiska svet v propad.

Naše znanje o spolnosti je tragično pomanjkljivo. Večinoma je tudi popolnoma zavajajoče. Zakaj sodobni človek na pragu tretjega tisočletja ne pozna resnice o njej? Ker spolnost omogoča fantastično preobrazbo človeka in ga povzdigne v bitje z neverjetno duhovno močjo, so človeštvu to znanje skozi vso zgodovino načrtno prikrivali. Nepoučeni je ne uporabljamo za predvideni namen, zato nam ne prinaša dobrodejnih učinkov, temveč deluje v našo škodo.

Seks je danes dejanje, ki ga partnerja opravljata skupaj, a živita vsak v svojem svetu. Drug drugega obravnavata kot sredstvo za doseganje užitka. Dotikata se drug drugega in ostajata zgolj v zunanjosti, telesnosti, notranjega stika pa ni. Prestrašena in brez zavedanja, kaj vse lahko ob združitvi teles s popolno predajo njunih duš ter zlitjem notranjih svetov dosežeta, se kot vešči zaganjata proti luči, kjer slutita odrešitev. A nazadnje ju ogenj strasti sežge.

Spolna energija je temeljna življenjska sila v nas in izvor naše vitalnosti, zato imajo napake pri njeni uporabi daljnosežen vpliv na človeški rod. Zaradi nevednosti spolno energijo in plemenite telesne esence nerazumno razmetavamo in plačujemo visok davek ― izgubljamo vitalnost in duhovno moč ter nezavedno rušimo svoj lastni temelj.

spregledano-3d-m2

Več v knjigi Zorana Železnikarja: Spregledano poslanstvo spolnosti

 

Tematiko spregledanega poslanstva spolnosti  temeljito osvetli tudi film Seks – Tajna vrata raja
Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s