Poskrbimo zase in se oskrbimo z eko pridelki lokalnih kmetij – Pilotni projekt Joga VVŽ Kranj: naročanje ekoloških pridelkov lokalnih kmetij

Delim in Pozdravljam pobudo nabave lokalne eko hrane pod okriljem Joga Vvž Kranj. Slednji zbirajo naročila za dostavo v Ljubljani in Kranju.
Pristopi in pomagaj pri promociji pobude tudi ti.
Lokalna pridelava hrane, lokalno gospodarstvo, tradicija, lokalni običaji, lokalna prepoznavnost in integriranost ljudi je namreč tisto, kar nam edino omogoča obstanek in preživetje v odnosu do globalističnih trendov, ki nam vztrajno režejo korenine, stik z predniki, z izročilom – da bi iz nas končno naredili standardizirane potrošnike, enake od Kanade do Avstralije in od Skandinavije do JAR. Gospodarska globalizacija je namreč povzročila hitro rast velikosti in moči korporacij in bank, a hkrati tudi finančno nestabilnost, odvisnost, brezposelnost in veliko ekoloških sprememb. Kot rešitev se ponuja lokalizacija. Pomagati je treba lokalnim ponudnikom, da se osamosvojijo od globalnega trga.
Vračanje k lokalni samooskrbi zatorej ne pomeni zaviranja napredka pač pa predvsem prinaša prednosti lokalnemu okolju, s tem se ohranijo pomembne vrednote, kot so oskrba z boljšo hrano, manjše onesnaževanje, lokalna identiteta, povezanost in ekonomija ter nasplošno večje zadovoljstvo ljudi. Lokalna samooskrba v zadnjem obdobju ne postaja zgolj zaželena, temveč tudi nujna oblika pridelava hrane. Kupec v njej prihrani, kmet pa pridobi. V globalnem trgu se mora kmet specializirati v pridelavi hrane, lokalno je lahko bolj pester.
joga

 Pilotni projekt Zveze joga društev Slovenije in Društva JVVŽ Kranj

Poskrbimo zase in naročimo ekološke pridelke lokalnih kmetij!

Kakovostna hrana v veliki meri pripomore k dobremu zdravju, počutju in medsebojnim odnosom. Ne čakajmo, da na vrata potrka bolezen.

 

 

Dragi člani, vadeči in drugi zainteresirani,

 

v sklopu predstavljenega pilotnega projekta, vas vabimo k naročilu eko pridelkov do vključno srede 9.11., prevzem bo v petek 11.11.2016. V primeru, da ste naročilo že oddali, ga po želji še dopolnite. V prilogi je ponudba z naročilnico v excel tabeli. Ker bo KAKIJE možno kupiti samo tokrat, smo posebej za to priložnost organizirali prevzemno mesto tudi v Ljubljani in povabili k naročilu tudi naše prijatelje iz ljubljanskega konca.

 

Pridelke pripeljejo in prodajajo izključno kmetje pridelovalci. Najmanjše priporočeno naročilo je 1 kg, oz. kot je pakirano, sadje je v vrečki ali zabojčkih po 5 – 10 kg. Na EKOKMETIJI NATEK iz Tabora pri Vranskem iz doma pridelanega zrnja moke meljejo sproti ob naročilih. Vsa njihova zelenjava je sveža in vas bo v hladilniku ali v hladni kleti kar nekaj časa počakala.. seveda tudi vložena in paradižnikove omake ter marmelade. Eko Kaki s KMETIJE MAJCEN iz vasi Miren na goriškem na hladnem in suhem ostane svež in postopoma zori tja do januarja-fabruarja. Če želite zorenje pospešiti, ga manjše količine postavite zraven jabolk. Kaki lahko tudi posušite ali predelate v odlično marmelado. Dobava eko Kivija iz EKOLOŠKE KMETIJE ŠTEKAR iz Goriških brd in olj še ni 100% zagotovljena in je odvisna od pogojev, na katere nimamo vpliva – naročite v pričakovanju, da jih v petek najverjetneje dostavimo. Najavljena visokostebelna jabolka so bili v Sadjarstvu Kozina primorani večinoma že stisniti v sok, zato jih v ponudbi ni več in se ne bodo prodajala. Imamo pa zdaj zato iz EKOLOŠKE KMETIJE PAVLIČ iz Brežic preverjene ene najboljših Topaz in bolj sladkih Opal jabolk pri nas, ki pokrita na hladnem lahko ostanejo sočna in sveža dlje časa. Sicer pa… najverjetneje bomo v prvi polovici decembra spet naokrog z novim naročilom.

 

NAROČILA zbiramo do srede 9.novembra do 20h!

Naročite lahko na dva načina:

  1. Izpolnete tiskano naročilnico v prostorih Društva JVVŽ v Kranju in jo oddate inštruktorju na vadbi ali
  2. izpolnete NAROČILNICO (KLIK TUKAJ) in jo pošljete na e-naslov: jvvz.eko@gmail.com

 

V obeh primerih na naročilnici:

–          vpišite svoje ime in priimek;

–          označite, ali boste naročilo prevzeli v Ljubljani ali Kranju;

–          izpolnite naročilnico tako, da za izbrane pridelke za naročilo vpišete vrednosti v polje ‘Količina’.

PREVZEM v petek, 11. novembra:

LJUBLJANA med 15:00 – 16:30h na Tržnici Šiška na Celovški 84.

in

KRANJ med 17:30 – 19:00h na Partizanski 29a (v neposredni bližini poletnega bazena in balona s tenis igrišči).

 

Lepo vas pozdravljamo,

 

 

Društvo Joga v vsakdanjem življenju Kranj

Maistrov trg 11, Kranj

joga-2

www.jvvz.org/kranj

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s