Odstiranja znanj prednikov – Predavanje: SNOVANJE ŽIVLJENJA – ČLOVEK KOT USTVARJALEC

 

Ustvarjalnost ni le domena umetnikov, temveč smo na nek način vsi vpleteni v ustvarjalne procese. Ustvarjalnost dobesedno pomeni »v stvar« torej dati ideji materialno obliko, zamisel udejanjiti, jo realizirati v življenju. Ustvarjalni proces ima svoje osnovne zakonitosti in prežema tako nastajanje umetniških stvaritev kot tudi razvoj kultur in civilizacij. Tako lahko na  ustvarjalnost pogledamo iz kozmološke perspektive – stvarjenje svetov, osebne – vsi smo snovalci svojih življenj ali družbene – v kakšnih interakcijah sem z okoljem in kaj s svojo ustvarjalnostjo prispevam k skupnosti.

Kaj je tisto, kar nas žene v vedno nova udejanjanja, ki prinašajo radost in izpolnitev pa tudi notranje bitke ob premagovanju ovir. In kaj takrat ko se ustvarjalni proces navidezno ustavi in naše delo ali življenje zaide v krizo?

Ustvarjalnost posameznika je odvisna od širine zavedanja. V sodobni družbi samouresničitev pridobiva na pomenu. Ker živimo v zelo narcistični družbi, je tudi samouresničitev pogosto razumljena le površinsko, kot zadovoljitev osebnih potreb, ki ne segajo v globlje plasti psihe. In kaj naš čaka v globinah?

KAKO TOREJ USTVARJATI ŽIVLJENJE V SODOBNEM SVETU S SVOBODO IN ODGOVORNOSTJO?

 

Iz predavanja

 • Zakon manifestacije
 • Ustvarjalni procesi Zemlje
 • Ustvarjalnost v mitologiji
 • Snovanje življenja – kako ustvarjalni proces poteka v vsakem človeku
 • Faze ustvarjalnega procesa
 • Ustvarjalna kriza in poti iz nje
 • Pomen samo-refleksije
 • Aktiviranje ustvarjalnih potencialov

O PREDAVATELJICI

Karin Lavin, akad. slikarka se kot samostojna ustvarjalka land-arta že dve desetletji posveča raziskovanju  globljih  potencialov  pokrajine. Razvija metode celostnega poučevanja skozi dediščino za otroke in odrasle, ki udeležencem omogočajo ustvarjalno udejstvovanje in subtilno doživljanje krajine. S programom senzibilizacije za učitelje in vzgojitelje vnaša v šolski sistem holistično obravnavo človeka in prostora, razvoj notranjih čutil in intuitivnega mišljenja.

V umetniškem delu izraža arhetipe prostora v različnih nalogah prostorskih ureditev, grafičnega in industrijskega oblikovanja, poslikav prostorov in razstav v obliki instalacij iz naravnih materialov.

V različnih projektih skupaj z možem Robijem Lavinom ob sodelovanju domačinov razvija avtentične oblike zelenega geomantičnega turizma v skrbi za vrednotenje in ohranjanje prvobitnosti okolja ter vzpostavljanje aktivne in odgovorne družbe. Z Zavodom za celostni razvoj Anima Mundi sodelujeta v različnih lokalnih in nacionalnih pobudah.

 

Kraj

Mala dvorana kulturnega doma,

Glavni trg 2, 3313 Polzela

Prost vstop s prostovoljnimi prispevki (priporočeni prispevki od 5 – 10 eur), ki so namenjeni kritju stroškov predavateljev in sami organizaciji

Dobrodošli

 

Advertisements

One thought on “Odstiranja znanj prednikov – Predavanje: SNOVANJE ŽIVLJENJA – ČLOVEK KOT USTVARJALEC

 1. JL junij 19, 2017 / 8:13 dop

  Napisali ste:”Mnogi trdijo, da ima človek inherentno sposobnost kreiranja lastne usode oziroma življenjske poti.

  Ob tem je nujno potrebno poudariti, da lahko resnično konstruktivno kreiramo realnost šele, ko smo zavestni svoje najgloblje narave, ko smo zakoreninjeni v njej, ko nam pomeni glavni ali celo edini navdih za naše delovanje.

  Če temu ni tako in če navdih za naše delovanje oziroma kreiranje realnosti črpamo iz čustev in občutkov, želja in pričakovanja, idej in prepričanj, torej na podlagi ego vzgibov, potem bomo ustvarjali ti. karmo, s čimer bomo želi to, kar smo sejali.

  Ker pa je narava življenja taka, da je vse, čisto vse, med seboj prepleteno, ljudje vplivamo tudi drug na drugega, na druga živa bitja, na okolje nasploh, nosimo zato tako delno odgovornost tudi za bolečino in trpljenje drugih.

  Ustvarjanje karme ni Človekov namen. Človekov namen je postati ‘divine co-worker’ ali božji sodelavec. Pogoj za to pa je, da človek postane sposoben modrega presojanja na podlagi njegove najgloblje narave. Da ve, kaj je v določenem trenutku potrebno reči, storiti, ustvariti, da se uresniči tisto, kar življenje približa božanski manifestaciji. Na tak način človek živi svojo dharmo in hkrati pripomore k dviganju zavesti in posledično k lepšemu, boljšemu in resničnejšemu Življenju.”
  KOMENTAR JE VELIKO PISAN
  1. ZAPISANIH JE VELIKO NETOČNOSTI, NEJASNOSTI, KI DVOMIJO ČLOVEKA , BRALCA. USODE NI!
  2. SVOJA NAJGLOBLJA NARAVA. ČISTA INSINUACIJA ZAVAJANJA. KAJ POMENI POJEM GLOBLJA NARAVA ALI RAZSTAVLJANJE NEVEDNOSTI?
  3. KAJ SO ČUSTVA?
  4. KAJ JE EGO VZGIB? KOLIKO EGOV KREIRA ČLOVEŠKO RESNICO? EGO ima POMEN JAZ! KAJ SE TOREJ V RESNICI DOGAJA?
  5. DA LJUDJE VPLIVAJO DRUG NA DRUGEGA. KOLIKO VPLIVAJO? oDG.: KOLIKOR SAMI DOVOLIJO (z jazKDO). TOREJ NESMEMO DOVOLITI IN VPIVOV NI!
  6. DIVINE DO- WORKER – BOŽJI SODELAVEC? SODELAVEC KATERE KOLEKCIJE BOŽJOSTI PA? KRIMINALNE KRŠČANSKE, OTOPELE BUDISTIČNE ALI JEHOVE? KARME IN DHAME NI, VAM DOKAŽEM KADARKOLI. ČISTA MANIPULACIJA! SE PA DOGAJA, NE DVIGANJE, AMPAK OBLIKOVANJE ZAVESTI OD jazKAJ k jazKDO. TO JE OBLIKOVANJE ZAVESTI V TAKO IMENOVANEM OSMIŠLJANJU. KER PA IMATE POVSEM NAPAČNE IZTOČNICE, KER, KOT KAŽE, NIČESAR NE VESTE O NASTAJANJU ENERGIJE IN POSLEDIČNO NE O NASTAJANJU MATERIJE RAVNATE SEBI IN DRUGIM ŠKODNO. IMATE TO PRAVICO, ALI BI SE VENDARLE PREJ POZANIMALI O ČEM PIŠE V TGŽ?
  Lp in vd. JL, PTUJ

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s