Ko jezik pridobiva tuje besede in izgublja svoje, se uničuje narod. Slovenščina je ohranila elemente pra­jezika, v katerem je nekoč govorilo vse človeštvo

“Slovanski jeziki so ohranili elemente pra­jezika, v katerem je nekoč govorilo vse človeštvo. Zaradi tega je v slovanskih besedah skrito vse polno sakralnega znanja, pomenov in sporočil. S siromašenjem jezika in z vnosom tujk, čemur smo priča danes tudi med mladimi pa se dogaja splošna degradacija ljudi.

Poglejte samo besedo ljubezen. Kaj pomeni? Glede ljubezni imamo v glavi popolno zmešnjavo. Slovenci rečemo ljubezen, Hrvati ljubav, Rusi ljubov. Etimološko slovansko so to vse kratice. (Lju)dje (bo)ga (v)jeduju. Ljudje poznajo boga. Ljubezen je torej poznavanje boga. Slovanska tradicija z vzhoda je ljubezen z Bogom, s katerim so Slovani povezovali svoje življenje. Če pa Boga ni, je vse dovoljeno. To je vedel že Dostojevski.

Dognanja in teorija lingvista Platona Lukaševiča pričaj,  da je nekoč na Zemlji obstajal prajezik, v katerem so govorili vsi narodi. Največ njegovih elementov je ohranjenih v slovanskih jezikih. Raziskave so pokazale, da se možgani vseh ljudi na Zemlji ne glede na barvo kože ali njihovega maternega jezika odzivajo enako samo na pristne slovanske besede. Z drugimi besedami – ta prajezik je neke vrste sistemski jezik naših možganov. Znanje slovenščine mi je pri mojem raziskovanju ogromno pomagalo.

Poglejte si koliko besed s korenino ‘ra’ pomeni svetlobo, nekaj dobrega, imamo jih v slovanskih jezikih, od radosti do rasti in podobno. Kot rečeno, kultura starih civilizacij je bila nekoč mnogo razvitejša in naprednejša, prihajala je od severa proti jugu s slovanskimi narodi.

Prav zato zahod tako intenzivno pritiska na slovanski del prebivalstva – da bi izgubili to svetost v sebi. Vse prave slovanske besede imajo v sebi močan informacijski filozofski in sakralni naboj. Skrbi me vse močnejši vdor tujk. Smrt jezika je smrt naroda.

Jezik vpliva na naše mišljenje in na naš pogled na svet, tudi zato smo Slovenci edinstveni
Slovenci smo lahko ponosni na to, da smo obdržali svoj jezik z izjemno pripovedno močjo. Slovenščina je ohranila ogromno elementov prajezika, v katerem se je nekoč pogovarjalo celo človeštvo. Besede v sebi nosijo informacije. Zelo močna je tudi struktura jezika s sklanjatvami. Prevod slovenskega teksta v angleščino je običajno za tretjino daljši, saj je za isto sporočilo v angleščini potrebnih bistveno več besed.

Slovanski jezik je podoben prajeziku , ceprav se je vanj vpletlo veliko tujih besed.

 Dedic tega jezika je bil SLAVENSKI jezik, ki so ga do 12.stoletja uporabljali vecinski prebivalci Evrope, Azije, Afrike,…Sele po 15.stoletju so se v Evropi pojavili drugi jeziki( anglescina,…).

To seveda nasprotuje uradnemu mnenju znanosti, ki trdi, da  Slovani do 6.stol.niso imeli pisave in, da sta jo prinesla sele Ciril in Metod.

Raziskave so pokazale , da so Slovani imeli najstarejso pisavo, ki pa se je skozi cas seveda spremenila .

Po teh raziskavah naj bi Slovani imeli prvotno tri pisave ( med njimi tudi glagolico).

Najbolj zanimiva od pisav so bile BUKVICE.Del te pisave je tudi v grski abecedi.

Bukvice so se bistveno razlikovale od sodobne pisave. Imele so globok filozofski smisel.Crka je bila “podoba”( rusko OBRAZ).Vecdimenzionalna podoba , kot neke vrste hologram.Vsak zlog je imel smisel.

Npr.bukvica IZAT (stresica na Z) je predstavljala karakteristiko mere casa nasega zivljenja.Spirala ,  ki predstavlja energijo zivljenja.

Tega danes sploh ne razumemo, ker so nase misli prevec enostavne!!

Bukvice so se pisale od leve v desno, brale pa v obeh smereh. Citane v eni smeri so dale en smisel, v nasprotni  pa drugacnega.

Sveto pismo naj bi bilo napisano v sistemu 7/7 in je neke vrste matrica , ki naj bi se brala v vseh smereh.

Vendar danasnji clovek lahko Sveto pismo bere le v eni smeri in se to tezko razume, ker smo izgubili 98% smisla !!

Etruscanska pisava , za katero tudi trdijo , da se ne da brati, se lahko bere s pomocjo znanja branja bukvic in s pomočjo z zrcala ( zrcalno).

Ciril in Metod sta cirilico formirala kot povzetek enega dela bukvic. Odstranila sta 5 bukvic, prav tistih z globokim filozofskim pomenom.

Trditev, da so bili Slovani do tedaj nepismeni ne zdrzi tudi iz drugih razlogov.

Papir namrec zdrzi le 400 let. Kitajci nimajo niti enega dokumenta starejsega od 400 let. Ogromno dokazov pa je bilo tudi nacrtno unicenih. Gre za geopoliticne interese.

Bile pa so se starejse pisave od bukvic – RUNI. Vsaka Runa je vsebovala 144 podob. Da bi mi to danes razumeli je nemogoce!!!

Volumen cloveskih mozganov se je v zadnjih 2000 letih zmanjsal za 10%.

Nasa civilizacija drvi v propad.Ce pogledamo besedni zaklad danasnje mladine , je to prava tragedija.

Ruscina je imela nekoc 5 miljonov besed, vendar je ze 40% odstotkov besed spremenilo svoj izvorni , etimoloski smisel.

Npr. beseda KAOS = danes pomeni nered. Vcasih pa je KAOS pomenil neskoncno

kolicino moznih resnicnosti.

Mi bi se morali vrniti k razumevanju prajezika in njegovi etimologiji.

Vecji del artefaktov je zal unicenih in to unicevanje se nacrtno izvaja se naprej.

Narod , ki nima preteklosti, nima prihodnosti. Manjsi kot je narod , hitreje to poteka.

Vsak od slovanskih jezikov je ohranil en delcek prajezika. Ce bi ta mozaik zdruzili, bi nazaj dobili zgradbo prajezika.

Vendar interes danes je, da se drzave razdrobijo.

V staroslovanscini beseda JEZIK pomeni NAROD. To so bili JEZICNIKI.

Ce uporabljamo etimologijo staroslovanskega jezika, vidimo stvari drugace.

Npr. beseda RAZVOJ je v staroslovanscini pomenila razdruzevanje, razlocevanje.

O staroslovanscini je ze kar veliko literature. Tudi napisi na egipcanskih grobnicah so bili vecinoma v staroslovanski pisavi. Vendar to se nacrtno unicuje , ze od Napoleona dalje. Bog RA je praslovanski bog sonca , ceprav uradna znanost trdi, da je to egipcanski bog. RA in drugi staroslovanski bogovi so upodobljeni na ikonah. ( ref. tudi knjizica Tomaza Jarica – Jaritz iz l.1853., ki opisuje Germanijo  – dezelo grmicevja.

Etimoloski pomen nekaterih besed.

NEMEC – nekdo, ki je nem, ki ne razume.Praslovanski jezik je imel ogromno vizualnosti.Nemski jezik je to izgubil – bil je nem. V 11. in 12. stoletju so na podrocje sedanje Nemcije vdrli Turki in se mesali s Slovani. Tako je nastal nemski jezik.

Nemski sociolog Erich Fromme  v svoji knjigi “Imeti ali biti” pise, da smo prevec materialisticni, da zelimo le imeti. To se sedaj vidi tudi v jezikih zahodne civilizacije.

Elite sedaj pravijo naj se otroci povsod cimbolj zgodaj ucijo anglesko, ko se niti svojega jezika ne poznajo. Slovani imamo v svojem genskem zapisu najvec svojega jezika.

Slovani v svoji dusi ne zelijo trziti.V anglescini pa je najbolj pogosta beseda glagol HAVE. Ta glagol sicer v ruscini tudi obstoja , vendar imajo vse besede , ki imajo ta koren, negativen prizvok.

Imeti ( HAVE) v ruscini pomeni vzeti nekaj kar ni moje. Je od vseh , a jaz si to prisvojim.

Nov jezik prinese s seboj nove vrednote , psihologijo,…in zelo pomembno je imeti in uporabljati svoj jezik.

BOGASTVO v ruscini pomeni nekaj kar ti je dal bog.In , ce ti je dal bog , moras tudi pred njim odgovarjati.

Zal tudi v Rusiji sedaj forsirajo ze majhne otroke z anglescino.

Z novim jezikom pride cisto drugacno razumevanje sveta.

VEST ( rusko sovest ) – zahodni narodi ne razumejo kaj je to. Za slovanske narode pa je to custvo in informacija  ki jo dobimo od boga. SOVEST je znanje o dobrem in zlu.

Anglosaksonska civilizacija, ki se vedno vlada svetu , so trgovci, ker so tako programirani v svojem jeziku. Zdaj to vsiljujejo Slovanom in to je unicevalno.Preteklost definira prihodnost in zato vsak zmagovalec brise in prilagaja zgodovino. Zdaj se spreminjajo dejstva o 2.svetovni vojni, a price so se zive. Kaj sele 200 ali vec let nazaj!!

Proucevanje jezika pa nam odpira nov pogled in v tem je magija jezika. Jezik na katerega se bomo naslonili bo formiral nas svet. Nase druzine, narode,skupnost.

Beseda lahko Pazimo na svoje besede in pazimo da bomo ohranili svoj jezik.zdravi ali unici.

Tisti , ki trdijo , da se slovenscina razvija , ker pridobiva tuje besede, zelijo uniciti Slovenijo.

Indijci so nam pomagali ohraniti nas jezik.Veliko staroslovanskih besed je ohranjenih v Sanskritu.

Beseda SLAVE ( slavenski jezik) v angleskem , nemskem, italjanskem , … jeziku pomeni SUZENJ.Zahodni ljudje na Slovane gledajo kot na suznje in to se tudi dogaja.”

Tekst je nastal na osnovi zabeležka s predavanja na tema  Prajezik v Knjiznici Otona Zupancica, 4.6.2015. Predavatelja : Yuri Yatsko, Daria Borovski

in posameznih intervujev z Yuri Yatskom

http://www.onaplus.si/iz-ljudi-se-bomo-spremenili-v-opice

Advertisements

One thought on “Ko jezik pridobiva tuje besede in izgublja svoje, se uničuje narod. Slovenščina je ohranila elemente pra­jezika, v katerem je nekoč govorilo vse človeštvo

  1. Janez Lah december 14, 2017 / 12:32 popoldan

    Govoriti o praslovanskem jeziku je velika neresnica in še večja napaka. Če obstaja kašen prajezik, ali začetek pogovornega dialoga je to SLOVENSKI JEZIK iz njega so nastale verzije slovanskih jezikov. To je dokazljivo na mnogo različnih načinov.

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s