POSKUS UKINJANJA ZDRAVILSTVA V SLOVENIJI – PETICIJA PROTI RAZVELJAVITVI ZAKONA O ZDRAVILSTVU

Smo na pragu, ko naj bi dopolnilne, tradicionalne in alternativne metode zdravljenja prešle izključno pod domeno zdravnikov, ki večinoma niti nimajo interesa do zdravilstva

51 čl.Ustave RS medtem navaja »Vsakdo ima pravico do zdravstvenega varstva.«, kot tudi »Nikogar ni mogoče prisiliti k zdravljenju.«

Samozdravljenje in izbira načina zdravljenja kot osnovna človekova pravica izhaja iz Deklaracije o človekovih pravicah, na katero se naslanja Slovenska ustava.

Pravica do samozdravljenja je zatorej osnovna človekova pravica! Kratenje te pravice pa pomeni poseg v pravno zavarovano sfero.
Samozdravljenje so poznala domala vsa tradicionalna ljudstva sveta. Znanje in veščine samozdravljenja je bilo v domeni ožje skupnosti, družine in posameznikov, ki so si morali znati pomagati sami v dani situaciji specifične potrebe. Ker so živeli skladno z naravo so potankoma poznali načine, sredstva in oblike samopomoči.

 

Karin Rižner predsednica  Združenja bioresonančnih terapevtov Slovenije poziva

Spoštovani!

Ministrstvo za zdravje je dalo v javno razpravo osnutek zakona o dopolnilnih, tradicionalnih in alternativnih metodah zdravljenja, diagnostike in rehabilitacije, s katerim zdravilske storitve, ki ste jih vsa ta leta uporabljali za izboljšanje zdravja, PODELJUJE IZKLJUČNO V DOMENO ZDRAVNIKOV. Večina zdravnikov nima ne želje niti interesa, da bi se ukvarjala z zdravilskimi metodami, poleg tega se v Sloveniji uradno ne morejo izobraževati in pridobivati znanja s tega področja. Torej ne bodo mogli doseči kompetence na tem področju še leta.
Če ta zakon v parlamentu sprejmejo, bo hkrati nehal veljati zakon o zdravilstvu, kar pomeni, da bodo vaši dolgoletni zdravilci morali zapreti ordinacije, vi pa boste ostali brez zdravilskih storitev in pravice do izbire takega načina zdravljenja, kot ga želite.
Združenje naturopatov Slovenije je sprožilo peticijo proti poskusu ukinitve zdravilstva v Sloveniji, zato vas prosimo, da takoj podpišete peticijo proti sprejemu tega zakona na povezavi: https://www.gopetition.com/petitions/peticija-proti-razveljavitvi-zakona-o-zdravilstvu.html
Podpisi se zbirajo le do 29.12.17, zato prosimo pohitite.
PROSIMO VAS, DELITE TO ELEKTRONSKO SPOROČILO S ČIM VEČ LJUDMI.
Lepo vas pozdravljamo,
za Združenje bioresonančnih terapevtov Slovenije
Karin Rižner
predsednica
Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s