Misliti še ni ilegalno, slepo slediti mase pa je tvegano kot še nikoli

 

Strah je način kako ukrotiti človekov potencial, kako ga zatolči v inovativnosti, v razumevanju bistva. Strah je tisti, ki nas blokira, da končno enkrat naredimo konec brezobzirnemu in neskončnemu izkoriščanju. In strah je naš največji sovražnik. stanje strahu pa je tudi najprimernejše, da vsak posameznik ali določen del družbe, postane ranljiv in primeren za manipulacijo, ker teži k osnovnem občutku varnosti pod okriljem nekoga, ki izkazuje moč, čustva borbe, in nakazuje možnosti rešitve. Sodoben človek deluje po sistemu “ovce”-manipulacije s strani predvsem medijev ali elit, ki ga uporabljajo za svoje načrte, zato prestrašeni ljudje “pada” v manipulacijsko zanko in iluzorni občutek varnosti!

Več na https://marjankogelnik.wordpress.com/2016/01/06/nekriticni-sledilci-smo-jamstvo-uspesnosti-elit-v-zavojevanju-svobode-in-resnice/

Odnos rabelj – žrtev nemara ni vedno tipično tragično negativna.

Fb in ostala socialna omrežja le izkoriščajo stanje, ko v zablodi in iz zablode iščemo rešitev svojih naraščajočih težav vezanih na posledice izgube spomina o tem kdo smo, kasiramo pa zgolj vse bolj zapletanje v neizhodne permanentne drame. Manipulanti imajo za svoje delo dobre pogoje, hkrati imajo očitno vlogo dodatno pospešiti kar se mora zgoditi glede na skupno klimo.

Odvisnosti, manipulacije….oblikovanje skupinske dinamike in enoumlja dogovorjene ali plačane resničnosti niso značilnosti le zadnjega obdobja odkar obstaja Fb, Twitter ipd.
Res da socialna omrežja skupno z “www” tvorijo novo kolektivno zavest človeštva neizogibno za večino populacije, vendar je v znani zgodovini vedno bila vsaj neka prevladujoča ideologija, ki je folk navajala na določeno kvaliteto kolektivne zavesti, no sedaj bo pač to vzpostavljeno prek novih orodij “WWW” in socialnih omrežij. torej nič novega, ali pač?

Čredni nagon namreč daje občutek varnosti, hkrati pa že v kali zatre individualnost. Opazite lahko, da se večina mladostnikov enako oblači, uporabljajo enake izraze, kot so »ful, kul, super«, in se tudi obnašajo na enak način. Čeprav na zunaj blestijo s svojo samostojnostjo, poslušno sledijo pravilu nihal*, ki pravi: »Ponavljaj za mano!«

Če bi vsi ljudje odkrili svoje edinstvene sposobnosti, bi to za nihalo pomenilo pravo katastrofo. V tem primeru bi namreč vsi privrženci postali svobodni posamezniki, ušli bi izpod nadzora in nihalo bi preprosto razpadlo. Nihalo se najbolje počuti takrat, ko privrženci mislijo in delujejo v eno smer. Enakomiselnost privržencev je osnovni pogoj za nastanek in obstoj nihal.

Več na https://marjankogelnik.wordpress.com/2016/10/05/slepo-sledenje-pod-vplivom-prilagodljivosti-crednemu-nagonu-pravilo-nihal/

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s