Wim Hof metoda za jačanje imunskega, živčnega in krvnožilnega sistema in s tem odpravo možnosti za razvoj bolezni

 

 

Emil Ledenko, dober prijatelj, je  bil eden najbolj perspektivnih nogometašev svoje generacije v bivši Jugoslaviji. Zaradi vseh pritiskov, fizičnih in čustvenih, pa se je dobesedno zlomil. Psihično zlomil. Sledila so leta in leta »sestavljanja«. In iskanja. Iskal je pomoč psihologov, pa  kmalu ugotovil, da mu ne znajo pomagati. Zdravil nikoli ni želel jemati.

 

“Vedno sem verjel, da je v meni vsa moč, ki jo potrebujem. In če obstaja razlog, zakaj sem se zlomil, potem tudi obstaja način, kako se sestaviti nazaj. To pa ne gre čez noč. Vse v življenju je proces. In vsak proces rabi svoj čas. Obiskoval sem različne zdravilce in delavnice. Uporabljal različne dihalne tehnike, spremembe so bile pa minimalne. Ali pa sem jih vsaj jaz tako doživljal. Na nek način sem želel, da se zgodi čudež. Po možnosti takoj. To pa ne gre tako. Enostavno še nisem bil pripravljen. Ali še bolje povedano, pripravljal sem »teren«,” pravi Emil

 

Vse to se je moralo poznati tudi nekje na fizičnem telesu. Njemu se je »zgodila« kalcifikacija križa in kolkov. To pomeni, da se kalcij odlaga v mišicah, sklepih in vezivnih tkivih. Telo začne drveneti. Poleg tega ga je začelo dobesedno ukrivljati. Presneto boleča in neugodna stvar. Si predstavljate kako zgleda, ko se z rokama ne moreš dotakniti kolen? Ali ko ti oblačenje nogavic zgleda kot znanstvena fantastika?

 

“Na srečo sem imel takrat 3 stvari: vero, vztrajnost in šport. Ogromno sem kolesaril, tudi po 15.000 kilometrov na leto. To je bil edini šport, kjer me nič ni bolelo. In ravno to je ustavilo nadaljnje ukrivljanje telesa. Vedel sem, da je to le trenutna rešitev. In da si lahko pomagam le sam, mogoče rabim samo nekoga, da me malo usmeri.

 

Iskal sem dalje in našel priznanega ruskega zdravilca, ki občasno deluje v Ljubljani. Že pri prvem kontaktu mi je rekel, da sem, kar se njega tiče fenomen. Vprašal me je 3 stvari: če sem kaj na vozičku, če jemljem protibolečinske tablete ali antidepresive? Kajti ljudje z blažjo obliko kalcifikacije so ali na vozičku, ker ji čisto ukrivi, ali so na protibolečinskih tabletah zaradi hudih bolečin ali pa na antidepresivih, ker dolgotrajne bolečine povzročajo tudi velike frustracije. Ko sem mu odgovoril, da ne uporabljam nič od tega, mi je dobesedno rekel »potem pa moraš bit nek jebeni športnik da vse to zdržiš s tako pokončno držo.« Povedal mi je tudi, da mi ne more toliko pomagati kot drugim, ker je moj energetski potencial večji od njegovega. Da naj iščem naprej ker bom sigurno našel rešitev. Če kdo zmore, potem sem to jaz, so bile njegove besede. In da je moje poslanstvo pomagati ljudem na njihovi poti. Na kakšen način, naj ugotovim sam.”

 Odrešitev  – Wim Hof metoda

“3 mesece po tem mi je prijateljica poslala video od Wim Hof-a ker je vedela, da se tuširam z mrzlo vodo. Že ob gledanju videa mi je celotno telo vibriralo. Takoj sem vedel, da je to TO. Da je to tisto, kar že dolgo iščem. Ko sem bil pripravljen, me je Wim Hof našel. In jaz sem našel njega. Srečala sva se na pol poti. En teden sem vpijal vse kar sem na internetu našel o njem. Čisto me je prevzelo. Na začetku sem sicer pomislil, da je to še en »divjak«, ki ima rad ekstreme,” priznava Emil.

 

V ozadju Wim Hof metode stoji cela znanost. Z mnogimi poskusi je namreč dokazal, da lahko sami aktivno vplivamo na imunski sistem, živčni sistem in krvnožilni sistem. V celice vnesemo več kisika in s tem alkaliziramo telo. V alkalnem okolju pa ni možnosti za razvoj bolezni. Poleg tega aktiviramo še hipotalamus, ki je zadolžen za uravnavanje mraza in toplote. Je kot notranji termostat. Z vajami tudi pospešimo izločanje dopamina, serotonina in endorfinov, zniža pa se raven kortizola.

Wim Hof metoda vsebuje 3 pomembne komponente:

  • dihalne vaje,
  • mrzla voda in
  • vztrajnost.

Redno izvajanje vaj omogoča boljše rezultate na vseh področjih, zdravstvenem, špotnem, poslovnem, v odnosu do sebe in drugih ter nasplošno veliko boljše počutje, samozavest in samopodoba.

 

Rezultati vadbe

“V zgolj 1 letu se je moje zdravstveno stanje izboljšalo za 70%. Tistih 30% me pa še čaka. Ni prehitevanja, vse se odvija v tempu, ki je najbolj primeren zame. Sproščen sem in vedno bolj uživam v svojem telesu. Delam stvari, na katere prej niti pomisliti nisem upal. Fleksibilnost se je izboljšala za 300%. Precej boljše je tudi splošno počutje, več je energije, predvsem pa se dvignila samozavest in izboljšala samopodoba. Daleč od tega, da je vedno samo prijetno. Seveda so prisotni vzponi in padci ampak zdaj imam »orodje« s pomočjo katerega se veliko lažje soočam z vsakodnevnimi izzivi. In nič ni prišlo samo od sebe, vaje delam čisto vsak dan, to je zdaj postal moj način življenja.

 

Vizija in napoved razvoja

Emil napoveduje: “Ker je Wim Hof tehnika zelo celostna in izjemno močna, kar potrjujejo rezultati navdušenih Hofferjev po vsem svetu, sem se odločil, da naslednje leto naredim akademijo za inštruktorje in postanem certificiran učitelj Wim Hof metode. Svoje znanje in predvsem izkušnje bom predajal vsem, ki si želijo kakršnekoli spremembe v življenju.

Organiziral bom predavanja in delavnice za podjetja, športne klube, šole in tudi posameznike.. v planu imam tudi organizacijo večdnevnih oddihov v naravi, ki bodo ponujali ves potencial Wim Hof metode.”

 Članek iz revije Zarja

 

 

 

 

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s