Elektrokultura sobnih RASTLIN – Nedvomen dokaz učinka Ozemljevanja tudi na vitalnosti rastlin

Ozemljitev je preprost postopek zmanjševanja električnega naboja z vzpostavitvijo stika z Zemljo. Bosa hoja po plaži je primer ozemljitve za ljudi. Vsak presežek elektronov v telesu se enostavno prenese na Zemljo. Vsak primanjkljaj se lahko nadomesti z “izposojanjem” elektronov iz Zemlje.

Toda rastline v lončkih nimajo tega razkošja. Same v svojih lončkih so odrezane od tega blažilnega učinka. Še huje pa so lahko v bližini virov močnih električnih polj, kot so vtičnice, razsvetljava itd.

Z zagotavljanjem električne poti od zemlje v lončkih do Zemlje se lahko ta proces ohranjanja življenja ponovno vzpostavi.

Ko ste namreč posadili rastlino ali jo odstranili iz zemlje, ste jo odklopili od zemlje in vseh zemeljskih elektronov, ki jih rastlina potrebuje.
Ko posadimo rastlino, zlasti v plastične lončke, in jo postavimo na neprevodno površino,  postane le ta izolirana, kar povzroča zastoj v rasti.

Za zaustavitev zastoja rasti morate ponovno povezati rastlino z njenim naravnim okoljem – zemljo.

Primer iz lastne prakse

Sadika zelene na levi je čakala na presaditev v topli gredi, kjer je preko lončka imela stik z Zemljo Desna sadika pa ni imela stika z blagodejnostmi Zemlje, ker sem jo imel na polici v sicer podobnih pogojih glede toplote in vlage ter svetlobe.


Dodaten argument tudi to, da sem levo sadiko prepikiral vsaj teden dni kasneje, privoščil pa si jo je medtem še en lačen polž.

Prepričan sem, da bi bil očiten efekt, da bi vse sadike iz semen vzgajali v kovinskih konzervah, ki bi bile s skupno bakreno žico povezane na standardni pocinkani valjani trak, ki je ozemljen/zakopan v tla.
Izkušnje namreč kažejo, da ne glede na uporabo vrste lončka za vzgoj sadik (plastične,glinene,šotne,keramične,kovinske itd. ), ob isti kulturi, semenu,  zemlji, voda in gnojivu, orientaciji in osvetljenosti izpadejo daleč najbolši rezultati z čim starejšimi in zarjavelimi železnimi konzervami 800mm 

Podobno dokazuje test spodaj v videu

Teorija Elektrokulture

Elektrokultura je skupina tehnik, ki uporabljajo elektriko in magnetizem za pomoč pri rasti rastlin. Rastline so namreč občutljive na elektriko in magnetizem. Izboljšana rast rastlin, kakovost in povečani pridelki so nekateri od opaznih učinkov. Tehnologija se lahko uporablja tudi za zaščito rastlin pred škodljivci in boleznimi.

Metoda je bila teorija v 18. stoletju, toda do leta 1930 so jo Nemci in Francozi uporabljali na stotine hektarjev naenkrat. Ko je prišla vojna, sta Francija in Nemčija z metodo prenehali, vsi zapisi in podatki pa so bili uničeni. Mnogo let kasneje so ljudje začeli eksperimentirati do neke mere uspešno.

ref. https://agni-culture.weebly.com/electroculture.html

Dodatno

Zemljenje ali Stik človeka in zemeljskih tal ter posledice pomanjkanje stika z Zemljo

 

Komentiraj