Predstavitev programa geo zelenega turizma Odstiranja znanj prednikov Polzela

Projekt Odstiranja znanj prednikov predstavlja danosti naravne in kulturne dediščine in virov življenjske energije Polzele. Osnovan je na geomantijski raziskavi.

Kot strokovna podlaga obsega identificiranje markantnih lokacij potencialov Polzele, opredelitev parametrov zdravilnih virov, analizo stanja, energijski turistični zemljevid ter smernice za načrtovanje.

Temeljimo na znanju prednikov in ekološki znanosti o Zemlji kot živem organizmu. Polzela privlači s potencialom biopolja Zemlje na izvirnih energijskih območjih. S frekvenco Zemlje, ki jo z geomantijskimi analizami kategoriziramo kot zelo dobro stabilizirano. Ima prepričljiv spekter energij za primerno distanco in odklop od vsakodnevnih obremenitev, sprostitev, očiščenje, regeneracijo in inspiracijo.

Voden ogled mesta in bližnje okolice nudi krepitev zdravja v naravi. Program temelji na izročilu sonaravne ljudske medicine, ki so jo uporabljali naši avtohtoni predniki in aktualnih holističnih praksah. 

 

Posebnost Polzele so danosti blagodejnih bioenergijskih območij štirih elementov:  element zemlja v Parku Šenek, element voda ob pešpoti ob Savinji, element ogenj na Gradu Komenda in element zrak pri cerkvi sv. Marjete. 

Blagodejna območja so razporejena medsebojno usklajeno z naravno in kulturno dediščino. So osnova za poglobljena doživetja geo-zelenega turizma. Točke štirih elementov so bioenergijski temelj prostorskih nosilcev trajnostnega razvoja in temeljna geometrijska matrika avtentičnega karakterja in identitete Polzele.

 

Geomantični projekt Odstiranja znanj prednikov zagotavlja temelje za vitalno-energijsko avtonomnost prostora Polzele . Okolju in prebivalcem Polzele omogoča smernice za dosego relativne neodvisnosti od stresov, ki zaznamujoče pretresajo globalni prostor.

Predstavlja referenčen primer, kako je  potrebno urbanistično – turistično prepoznati obravnavan projektni prostor kot večdimenzionalni prostor s kraji vitalno-energijskih in duhovnih potencialov, kateri bodo v bodočnosti predstavljali temelj razvoja.

Turistični programi za stik z življenjsko energijo narave vključujejo spoznavanje novih znanj, čeprav so to pozabljena stara znanja naših prednikov. Imenujemo jih znanja celostne geografije Zemlje, v podobnosti človeka z naravo. Vključujemo jih v šole, vrtce, univerze, občine in lokalno skupnost.

 

Namesto na glavo podano učenje na pamet, spodbujamo srčno usmerjen pristop k Zemlji, naravi in človeškemu bistvu. Osnovan na pristnih osebnih izkušnjah, etičnem odnosu, intuitivni kreativnosti in medsektorski sodelovalnosti strok. Širimo zeleno paradigmo zdravega in okoljsko odgovornga življenjskega sloga, v sodelovanju z Zemljo.

 

S programi geomantijskega zelenega turizma se energijske točke uporabljajo za spodbujanje človekove povezanosti z naravo, krepitvijo zdravja in hkrati za negovanje krajevne identitete in avtentičnosti. 

 

Dobrobiti doživetja, ob poglobljenem obisku točk, so izboljšanje počutja in stika z Zemljo. Učinek delovanja točk je individualen. V geomantijskem turizmu se ne poslužujemo tehničnih napotkov. Narava je res človekova lekarna. Ozdravitve se z obiskom navzočih energijskih točk – v primerih odprtosti obiskovalca- zgodijo kot proces preobrazbe, s spremembami med telesnim, duhovnim, duševnim in energijskim počutjem.. 

 

Zdravje se izboljša kadar spremenimo pogled nase in na svet, naravo in Zemljo, ko se spret povežemo z naravnimi viri, osvobodimo negativnih vedenjskih vzorcev in okrepimo svojo vlogo v skupnosti. Zdravje je krogotok dobrin v dajanju in prejemanju. 

 

Z geo vajami se hkrati uglašujemo s samozdravilnimi procesi Zemlje. V času aktualnih planetarnih sprememb, se povsod po prostoru globalno in lokalno porajajo preobrazbe v zavesti in energijski dostopnosti Zemlje. Vzpostavljamo soustvarjalni krogotok izmenjave z Zemljo in naravo.

 

Geomantijsko zeleno doživetje je celostno doživetje naravne in kulturne dediščine in duhovnih počel pokrajine, poznano kot tradicionalna naravna terapija, posodobljeno romanje na svete kraje in sonaravni selfness. V obiskovalcu prebudi prvinski odnos sodelovanja z Zemljo, njeno zavestjo in življenjsko energijo.

 

Vaje, ki se izvajajo pod vodstvom vodnikov geo-turizma poglabljajo medsebojni odnos človeka z naravo in vseprisotnimi vitalnimi kvalitetami krajine.  Obiskovalec doživi efekt ponovnega pristno pozitivnega doživljanja sebe, sveta in okolja. Vključujoča romarska dimenzija v obiskovalcu zrcali njegove duhovne kvalitete.

Člani Konzorcija Odstiranja znanj prednikov Polzela skrbimo za oblikovanje in izvajanje programov zelenega turizma, ki izhaja iz vitalno-energijskih danosti prostora ter dediščine območja 

 

Posebna doživetja nove turistične ponudbe vzpostavljamo s pomočjo nas, lokalnih vodičev, originalnih pripovedovalcev lastnih osebnih zgodb in  zgodb kraja, ki obiskovalce v smislu selfnessa vodijo po geomantijsko prepoznanih točkah vitalno-energiskega potenciala pokrajine. Za domačega in tujega obiskovalca naših programov ustvarjamo tako koristno kot tudi zabavno vsebino.

 

Program geo zelenega turizma Odstiranja znanj prednikov Polzela bomo predstavili na dogodku OZP Semenj doživetij, znanj in pridelkov, s katerim se pridružujemo sobota, 28.09. Sejmu dobrot s kmetij, ki ga organizira TD Polzela

Prizorišče
Parkirišče ob občinski stavbi na Polzeli

Termini aktivnosti

9.00 – Semenj doživetij, znanj in pridelkov

12.00 – Predstavitev nove turistične ponudbe – dvorana Občine Polzela

13.00 – VODEN OGLED POLZELE

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s