Ozemljevanje med spanjem; Ozemljitvena podloga za posteljo v Skupinskem naročanju

ZEMLJENJE ni nič drugega, kot fizični stik našega telesa s površino zemlje. Z rednim zemljenjem omogočamo našemu organizmu optimalno delovanje in regeneracijo. Lahko se zmanjšajo vnetni procesi v telesu, bolečina in stres, okrepi se krvožilni sistem, boljši spanec in več energije čez dan. Povezovanje z matero Zemljo krepi našo čustveno in mentalno stabilnost.

Vse premalo se zavedamo, da je telesni stik z zemljo enako pomemben, kot zaužitje zadostne količine vode in redna telesna aktivnost. Trenutno splošno stanje naše populacije je alarmantno odzemljeno.

Razvili smo se kot bioelektrična bitja in smo kot takšni tudi ‘ožičeni’. Verjetno ste že kdaj bili na diagnostičnem testu EKG, s katerim merimo električno aktivnost srca, oz. na EEG-ju, s katerim merimo možgansko valovanje.

Zemlja je neomejen vir negativno nabitih elektronov, ki ob fizičnem stiku stečejo po telesu in uravnovesijo proste radikale. Ko nas nekaj napade se aktivira imunski sistem. Bele krvničke gredo v napad na vsiljivca, ob tem pa nastajajo prosti radikali, s čimer ni nič narobe. Problem nastane, ko se prosti radikali začnejo tvoriti prekomerno in kopičiti v telesu. Prosti radikali so atomi ali molekule, ki so zaradi manjka negativno nabitih elektronov zelo agresivni in se vežejo na zdrave celice, kjer lahko nastanejo nove neželene tvorbe. Prosti radikali so posredni povzročitelj številnih kroničnih vnetij in degenerativnih bolezni.

Škodljivi pozitivni električni potencial v telesu dvigajo številna sevanja (G4, G5, Dect telefon, WiFi, ožičenje doma, električni aparati, …), dnevni stres, nekakovostna hrana in voda, onesnažen zrak, bolezenska stanja, zdravila, negativna čustvena stanja,…

OZEMLJEVANJE MED SPANJEM S PREVLEKO ZA ZEMLJENJE TERRASLEEP

Ne moremo se vedno izogniti vsem škodljivostim, pa vendar sami lahko naredimo največ. Smiselno je biti ozemljen med spanjem, saj takrat poteka aktivna regeneracija telesa. Seveda pod pogoji, ki smo jih že nekajkrat omenili:

1. Ugotoviti, katerim sevanjem smo izpostavljeni med spanjem, ter jih nevtralizirati oz. omejiti, ko je to potrebno.
2. Poskrbeti, da se povežemo na čist vir ozemljitve.

Med spanjem se telo vedno do določene mere, več ali manj poti, tako, da že tu nastaja el. prevodnost, seveda ob uporabi naravnih materialov.

Ozemljevanje med spanjem lahko koristi, ni pa to popolno nadomestilo za skrajšan počitek. Čudo enih procesov poteka med štirimi fazami spanja. To je aktivna regeneracija, ki zahteva svoj čas. Nujno potreben čas spanja je od posameznika do posameznika različen. Za odrasle 6 ur najmanj.

Nujno se je pa priklopit direkt v zemljo. Ozemljitev preko el. omrežja s sabo nosi EMS polja (t.i. jump conduction) zaradi izmeničnega toka (50 hz) kar pa ne vpliva dobro na zdravje mitohondrijev, ki nihajo na 100 hz zato pride do resonance, poleg tega mora biti kabel za ozemljitev oplaščen, da na poti ne pobere elektromagnetnega sevanja iz okolice. To je prva stvar, ki jo je potrebno upoštevati pri tovrstnem pasivnem zemljenju. Druga pa je intenziteta sevalne obremenitve prostora, ki jo je treba čim bolj omejiti. Ko se v prostoru ozemljimo, skozi nas teče električni potencial prostora, kar še posebej negativno vpliva na biokemične procese v telesu. Brez upoštevanja teh dejavnikov se v prostoru ni priporočljivo zemljiti.

KORISTI ZEMLJENJA

– Naš imunski sistem se krepi, ko telo ni preobremenjeno z reševanjem vnetij v celicah.
– Spanec postane globlji in bolj zdravilni.
– Bolje okrevamo po bolezni, operacijah ali naporih (tudi šport).
– Oksidativni stres, zaradi katerega hitreje ostarimo, se zmanjša.
– Naš hormonski sistem se ima možnost uravnotežiti.
– Naša kri bolje teče skozi “enakomernejšo” površinsko napetost in lahko bolje prenese hranila, kisik in zdravilstvo v vaše telo.
– Če spimo ponoči na prevleki za zemljenje, dosežemo enak učinek na svoje zdravje kot bosonoga hoja zunaj, skoraj 3000 ur na leto. Super, kajne?
– Učinki rednega zemljenja se sicer pri nekomu lahko pokažejo zelo hitro, na splošno pa velja, da se koristi pokažejo z dlje časa trajajočim zemljenjem.

Tekst sestavljen iz komentarjev Marko Kovač, Srečko Berce

 

Podlogo lahko naročite z izpolnjeno naročilnico TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s