O meni

Portret Marjan

Sem ljubiteljski raziskovalec zanimih stvari, sploh tistih, za katere kot družba nimamo takojšnjih in prepričljivih odgovorov. Mojster nisem v ničemer, sem pa soliden v marsičem, vsaj tam kjer se imam res veselje potruditi.

Upam si živeti po svoje in to tudi pričevati.

Zaljubljen v pripravljanje hrane (zadnjih cca 30let brezmesne), masiranje družinskih članov, obdelovanje zemlje in vzgoje uporabnih rastlin, nabiranje divjih užitnih rastlin in spontanega pripovedovanja pravljic.

V sodelovanju z vrtcem Andraž in OŠ Polzela uspel po lastni tekstovni predlogi izdati slikanico za otroke o Jožku Polžku, z režisiranjem katere uspela tudi krasna lutkovna igra.

Z oblikovanjem lastne družine in prvih zdravstvenih zapletov pri prvemu sinu dodatno spodbujen k iskanju in učenju o življenju, življenskih resnicah in ter njegovih principov. Kar sem odkril blagodejnega, zanimivega ali koristnega zase in za svoje drage čutim, zaradi neke nedefinirane inercije osebnega poslanstva, potrebo deliti tudi drugim.

Iz tega sokriv za izvedbo vsaj preko 40 predavanj in malo manj delavnic o zelo raznovrstnih temah s področja prehrane, ohranjanja zdravja, energetskih rešitev…Video dokumentacija nekaterih https://ekoci.si/zadnje/novi-aktualni-video-intervjuji/

Izkušnje sodelovanja in osnov organizacije sem pridobival predvsem na treh večjih projektih Tj. Oskrbimo Slovenijo in Ekoci festival Ekofejst , Kooperativa dobrote Slovenije in 4letni časi oz. Letni časi , sodeloval pa sem tudi pri organizaciji konference Piramide in starodavna tehnologija ter še pri katerih drugih, izkušnje katerih sem opisal v objavi https://marjankogelnik.wordpress.com/2016/01/19/kdaj-neodvisni-projekti-nvo-ali-civilne-iniciative-sele-lahko-uspevajo-na-dolgi-rok/

V veliko veselje mi je prebijanje ledu, pionirstvo na novih poglavij na vseh področjih, ki me pritegnejo in imajo potencial skupnosti oz. sodelovanja po načelih skupnosti.

Nazadnje sem poleg družini največ aktivnosti posvečal projektu Skupnost Letni časi z opcijo neposrednega naročanja lokalno pridelane hrane brez posrednikov ter projektu Odstiranje znanj prednikov, kjer smo poleg izjemnih predavanj na več krajih po Slo (cca 50) razvili tudi unikaten turistični produkt selfnesa v naravi. (več o projektu OZP na https://marjankogelnik.wordpress.com/category/projekt-odstiranje-znanj-prednikov/)

V projektu Oskrbovalnica- Posvojimo kmeta zaznavam utopistično priložnost vseslovenskega povezovanja aktivističnih skupin ter razmah svojih potencialov v povezovanju velikega števila krasnih ljudi, ki sem jih spoznal med dosedanjem udejstvovanjem.

Živo, zdravo, slavo

Ps. Za osebni stik sem na voljo tudi na mailu Marjankogel@gmail.com

11 thoughts on “O meni

 1. Rebula 16 avgusta, 2016 / 8:01 dop

  Pozdravljeni Marjan odlicen Blog Hvala.Zanima me ali se da sploh premagati ali uniciti BioAPI v telesu.Hvala za odgovor.Lep pozdrav in vse dobro

  Liked by 1 person

 2. Tinkara 6 januarja, 2017 / 8:04 popoldan

  Pozdravljeni,
  na blogu pišete o zeolitu, pa me zanima, katerega kupiti, če mi lahko priporočite kako spletno trgovino, saj res želim kupiti kvaliteten zeolit.
  Ali zeolit pomaga tudi pri refluksu, zakisanost telesa?
  Hvala vam za odgovor in lep vikend želim.
  Tinkara

  Liked by 1 person

 3. svetlajoga 20 februarja, 2018 / 10:36 dop

  Pozdravljeni Marjan!
  Rada berem vaš blog, res veliko vsega. Tudi jaz se sprašujem kako vam poslati email?
  Hvala, vse dobro.
  Svetlana

  Liked by 1 person

 4. Mira Vončina 1 avgusta, 2018 / 8:13 dop

  Pozdravljeni.

  Prosim, popravite: Martha Medeiros, sodobna brazilska pisateljica, pesnica je avtorica pesmi “Umira počasi” in nikakor ne Pablo Neruda.

  Takega ritma in takih tematik se Neruda, ki je umrl 1973 ni loteval… (npr. o tem, da postajali sužnji televizije, saj se je ta kot široko dostopna dobrina šele začela pojavljati, nikoli ni pisal pesmi iz žanra “samopomoči” in to ni njegova rima ….)

  https://www.dlib.si/stream/URN:NBN:SI:DOC-OV3DF11L/a05924b0-d113-4d6e-9aa4-3b694c965e7c/PDF

  http://majocobe.blogspot.com/2009/02/martha-medeiros-muere-lentamente.html

  https://duhovnost.eu/pocasi-umira/

  Lp,
  Mira Vončina, Ljubljana

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s