Free energy bi planet uničila dokončno?

Free energy bi planet uničila dokončno?
Končno zapis, ki se mi zdi celostnejsi. O slednjem smo  že večkrat debatirali, no naturalnews so pa to lepo zaokrožili

Skratka, free energy device vsaj zame sama po sebi nima posebne vrednosti, strinjam se celo z Adamsom, da ima lahko celo škodljive posledice, če ni obravnavana v širšem multidisciplinarnem kontekstu sodelovanja.

How free energy would destroy the planet

If you truly understand economics and human behavior, it doesn’t take long to realize that free energy devices — if they were ever truly invented and openly shared — would destroy our natural world. How would they do that? Let me count the ways:

1) Massive population explosion due to incredibly cheap food production.

2) Explosion of residential and commercial development due to zero-cost fuels.

3) Huge increase in resource extraction (mining, fossil water, etc.) in order to supply the increasingly large population.

4) Huge growth of the number of vehicles on the road, ships in the sea and airplanes in the sky.

5) An abandonment of nearly all energy efficiency efforts as energy prices plummet to near-zero. If electricity costs nearly nothing, after all, then what motivation is there for efficient use of heaters and air conditioners? Why even bother to buy insulation?

Human civilization without limits would be extremely destructive

Več na

http://m.naturalnews.com/news/045941_global_warming_free_ energy_devices_scientific_ suppression.html

Tudi Andrej Detela  o aplikativnosti potencialne FE skrajno zadržan in previden. Ni vse zlato kar se sveti. Pogoji, v katerih ta trenutek eden od drugega izolirano delujemo nam narekujejo sebično obnašanje, ko zgolj potrjujemo dualisticni linearno dojemajoci svet potrošništva, v katerega smo se pustili zapeljati pretkani sistematični propagandi kapitalizma pod taktirko Edward Bernaysa Ref. 

ter vztrajni vsaj 2000 let trajajoči globalisticni politiki velikih”, ki vedno bolj stopnjuje svoj stampedo.

Kdor misli, da nam zgolj pridobitve v obliki FE prinesejo drugačno dojemanje, mislim, da se hudo moti. Prej je zaporedje drugo, primarno se moramo mi uskladit z svojo pristno naravo, da so potemtakem stvari kot je FE sploh manifestativne. Ob holistično in utemeljeni miroljubni skupnosti FE in vsi ostali čudeži postanejo stvar logičnega sosledja. Torej FE prej  posledica ali sinhronost z dvigom splošne zavesti,   ne pa povod ali vzrok sprememb. V tej fazi pa je hkrati izjemno pomembno, da se ve, da so podvigi in iznajdbe npr. kot  Pečjakov električni avtomobil sploh mogoče. Zamislimo si miselni preboj v paradigmi, ko to dejstvo sprejme zadostno število ljudi, ko rešitve, ki sledijo lahko zgolj slutimo.

S Pečjakom ali Rimcem je nehote sprovocirano prebitje miselnih oklepov o tem kaj je možno, posledično kolektivna zavest v toliko spodbudi dojemanje posameznikov genilcev, da lahko v kratkem pridemo do neslutenih rešitev , ki eventuelno sploh ne vključujejo več tehnologije, ki bi kakorkoli prizadejale okolje.

Proces ni linearen kot si ga razlagamo po navadi, dejansko se  gibljemo strmo po spirali, za časa naših življenj bodo tolikšne spremembe kot si jih niti približno ne uspemo trenutno predstavljati tako na področju tehnologije kot kolektivne zavesti oz. duhovnosti

Ta trenutek sem se toliko bolj prepričan , da potrebujemo delujoč model , kjer lahko celostno sodelujemo, kjer je vsaka parcialno področje fraktalno , interaktivno, interdisciplinarno v navezi z ostalimi ključnimi področji (kultura, zdravje, prehrana, duhovna znanost, sociala, energetika, informiranost), s katerimi to posamezno področje sploh dobi smisel. Parcialne rešitve namreč niso rešitve , spljoh. Model s katerim se priucimo abecede sodelovanja nam zagotovi tudi potrebne pogoje za razvoj altruizma, netekmovalnosti…..in prepoznavno naših resničnih potencialov, družba zlate dobe pa se potemtakem zgodi kar sama , mimogrede, in ne kot politični ali kakršenkoli drug program ali posledica določene tehnološke pridobitve.

Isto potrjuje tudi Dejan Krajnc, samostojni raziskovalec proste energije

Lepim njegov komentar na izvorno vprašanje Ali bi prosta energija dokončno uničila planet?

” Dekleta in fantje, vi ste nepopravljivi naivneži in romantiki, izhajate iz omejene slike sveta i lastne – v tem primeru humane vizije sveta, kakršne pa žal še nikoli ni bilo. Pričakovati, da se bo folk – kar tako sam od sebe humaniziral, in to v časih, ki skorajda nima ene same pozitivne ladtnosti, ki bi bila potrebna za tak preporod. Kako boš dopovedal tipičnemu potrošniku ( in taki so v večini) , da se odpove raznoraznim luxuzom, ki jih jemlje kot svojo neodtujljivo pravico – od boga dano – samo za to, da bomo skupaj ustvarili “boljši” svet? Malo morgen. Slovenci še voliti ne znajo v svojem interesu, kajšele, da bi pričakoval od njih, da se naj obnašajo odgovornoSlovenec je apologet potrošništva, danes ga moti v glavnem to, da mu standard pada, da ima manj denarja…skratka ima manj možnosti izživljanja svojih materialistično / sebičnih interesov. Daj ljudem naprave za brezplačno el. Energijo, pa se čudi orgijastičnem , obscenem divjanju, ko si bo folk povsod na vseh prostih površinah gradil ogrevane bazene v najhujši zimi, klime, skoraj v vsakem wc-ju, osvetljavo celo po zakotnih gozdnih poteh, da ne govorim o extremni gradnji vozil – na brezplacno energijo – od skirojev do letal in ladij…Mi nismo zrezi za kaj takega…prej bi potrebovali konkreten reset celotne družbe, in primerno zdravljenje vseh družbeno strukturiranih defektov, ki smo jih pridobili v taj tako imenovani civilizaciji.Predlagam, da malo preštudirate sociologijo in psihologijo – sam sem jo – pa boste ugotovili, da problemi niso tehnološki, ampak v nas samih, in da smo daleč od neke romantične družbe z humanističnimi načeli.Prosto energijo in sorodne tehnologije – alternativne metode energetske medicine ipd. Proučujem že več kot 20 let, in skoraj toliko sem potreboval, da sem ugotovil, da ni problem samo v tem, kako sestaviti tako napravo, temvec bolj v tem, kako homo sapiensa “narediti” dovolj “humanega” , da bo znal ( ne samo pod grožnjo kazni), dati prednost skupnosti, in ne zasledovati samo svojo lastno dobrobit…Razmislite o tem.

1 thoughts on “Free energy bi planet uničila dokončno?

  1. Dušan Trušnovec 28 januarja, 2015 / 9:00 popoldan

    Živjo MArjan…Sej sem že na to temo v skupini, a me je pritegnilo, da ponovim : Porast prebivalstva ni zaznana tam, kjer je visok stnadard in blaginja…celo nasprotno …zmanjšuje se prebivalstvo v predelih z blaginjo !?
    Mnogo vozil je sicer zoprna zadeva, ki bi se kmalu najbrž z UČINKOVITIM javnim prevozom nadomeščala in z najemanjem vozil za posebne potrebe, podobno, kt si zej lahk v LJ vzameš bicikl, d a kam skočiš 🙂 Kar se odnosa do energije tiče, je isto, kot če bi trdil, da bomo uničili vso vodo, ker je ne bomo znali cenit, dokler ne bo v privatnih rokah !? le da smno vodo doslej imeli zastonj, enrgijo nam je pa nekdo ukradel in smo navajeni, da jo mormo plačvat …zgolj stvar percepcije……če se lahk do vode vedemo relativno odgovorno, kljub temu da smo pahnjeni v “tekmo za obstanek” , se bomo lahjk tud do proste energije !?
    Osebno bolj verjamem da se bi percepcija folka močno spremnenila in ravno tako vrednote…razlog za to prepričanje pa tiči v tem, da ko je nekdo v stanju “nestrahu” ….to pa free enrgy omogoča, nisi več pobesneli tekmovalec v podganji dirki ampak raziskujoči, ustvarjalen in odgovoren posameznik, ki se zaveda pojma BITI !! 🙂

    Liked by 1 person

Komentiraj