GSO hrana in igranje rulete z našim zdravjem

Pri gensko spremenjenih organizmih gre za prenos določenega gena oziroma gena od ene vrste v DNK druge vrste. Tako nadnacionalke z mešanjem genov med rastlinami, živalmi, ljudmi, bakterijami in virusi v laboratorijih ustvarjajo nove organizme, katerih stranskih učinkov ni mogoče predvideti.

Gensko spremenjena koruza Bt npr. namreč proizvaja strupeni insekticid Bt-toksin, za katerega je bilo pravkar ugotovljeno, da povzroča luknje in razpoke v človeških celicah. Ta strup so našli tudi v krvi nosečnic in fetusih. »Zgolj z učinki insekticida Bt je mogoče pojasniti težave s prebavili, zmanjšanje odpornosti, poškodbe organov in razpoke, ki so lahko razlog za nastanek alergij, avtoimunih bolezni, občutljivost na gluten, rak, Alzheimerjevo bolezen in avtizem,« http://www.mladina.si/117887/hrana-in-igranje-rulete-z-nasim-zdravjem/

Tumorji, poškodbe jeter in ledvic, predčasna smrt
Podgane, ki so jih vse življenje hranili z zrni zelo prodajanje gensko spremenjene koruze,
imajo številne tumorje in druge poškodbe organov, predvsem jeter in ledvic, je zapisano v francoski raziskavi, ki so jo opravili na univerzi Caen. Da bi bili rezultati verodostojni, so raziskavo nadzorovali tudi neodvisni strokovnjaki. Podgane so jedle zrna koruze, ki jo prodaja ameriško podjetje Monsanto.

Glifosat je neselektivni herbicid, ki so ga razvili v 70.-tih in je za zdravje in okolje mnogo manj nevaren kot je to najbolj razširjen herbicid v svetu – 2,4-D. Uporablja se za uničevanje plevela, zato se ga uporablja tudi na domačem vrtu ali zelenici. Na leto ga po vsem svetu uporabijo skoraj 500 tisoč ton, najbolj je poznan pod imenom „Roundup“, kot ga to trži vsem poznana multinacionalka Monsanto.

Dr. Seneff in Samsel sta v nedavno objavljeni študiji, ki so jo opravili na MIT, ugotovila, da je glifosat verjetno najškodljivejši herbicid na svetu, saj naj bi bil odgovoren za razvoj mnogih kroničnih bolezni, kot so to Alzheimer, avtizem, Crohnova bolezen, glutenska netoleranca, luknjičavo črevesje in druge. Poleg tega, da je glifosat močan kelator, je tudi antibiotik. Tako kot vsi antibiotiki tudi glifosat nediskriminatorno pobija tako škodljive kot tudi koristne bakterije v prsti in tudi v človekovem črevesju. Še huje pa je dejstvo, da antibiotik v tem herbicidu zelo uspešno pobija človeku koristne bakterije, kar povzroča razrast škodljivih in posledično pride do porušenega ravnovesja v črevesni mikroflori, škodljive bakterije pa pričnejo proizvajati toksine, kar povzroča črevesno vnetje. Ko se enkrat v črevesju pričnejo odvijati taki procesi, se odpre pot do razvoja kroničnih bolezni.

Čeprav je dr. Monika Krueger z Leipziške univerze z eksperimenti dokazala, da že 1/10 ppm glifosata uspešno pobije črevesne bakterije kot so to laktobacil, bifidobakterija in enterokok faecalis, je ameriška Agencija za zaščito okolja (EPA) podvojila zgornjo mejo dovoljene koncentracije glifosata v hrani. Tako ima lahko sojino olje sedaj kar 40 ppm (to je 400 krat več, kot je dr.Kruegerjeva uporabila pri njenem preizkusu)!
Toliko o nevarnostih genetsko spremenjene hrane. Upam, da bodo nekoč tudi naši strokovnjaki, ki zagovarjajo tovrstno proizvodnjo, ugotovili svojo zablodo.

(vir http://www.holist.eu/demenca.html)

»Varni« herbicid glifosat
Don Huber je raziskovalec univerze Purdue v ZDA, kjer se že pol stoletja ukvarja z mikrobiologijo življenja prsti in patologijo rastlin. Nedvomno je to mož, ki odlično pozna dogajanje v prsti. Ko se je lotil podrobnejše raziskave posledic uporabe glifosata, je prišel do presenetljivih odkritij. Herbicid glifosat pri plevelu moti delovanje 25 encimskih sistemov, torej blokira natančno določene fiziološke funkcije. Njegovo ciljno delovanje na plevel zniža vnos železa za 50 %, magnezija in cinka za 80 do 90 % in mangana za 80 %. Zaradi motenj presnove shira plevel, z njim vred pa tudi številne fotosintetske zemeljske bakterije, v katerih potekajo identični fiziološki procesi. Enako se dogaja kulturnim rastlinam, ki pridejo v stik s herbicidom. Posledici sta dve: ker se podre ravnovesje populacije zemeljskih bakterij, se v prazne niše preveč razmnože patogeni – pri glifosatu je to na glifosat odporni Clostridium. S patogeno bakterijo Clostridium smo pred kratkim imeli težave tudi v Sloveniji. Spomnimo se kontaminacije pitne vode na območju med Postojno in Pivko! Sledeč ugotovitvam dr. Huberja, je izvor Clostridiuma gnojevka, polita po travnikih. Torej se lahko z bakterijo kontaminira tudi živina, ki se hrani s kontaminirano hrano, in z njo še ljudje. Ne spomnim se, da bi naši veterinarji pregledali stanje živine z ogroženega območja. Morda bodo to naredili pozneje, ko bodo pri živini ugotovili okužbo s Clostridium ali pa visoko rast neplodnosti. V ZDA so namreč ugotovili, da je glifosat hormonski motilec, ki pri koncentraciji 0,5 ppm povzroča motnje v delovanju ščitnice in hipofize. Pri 10- do 15-% neplodnosti živine se je v ZDA pojavljala 70-% stopnja abortusov! Dovolj, da je ameriško združenje govedorejcev leta 2002 apeliralo na kongres, da razišče problem. Problem je v ZDA nedvomno hujši, saj je večina soje gensko spremenjena (Monsantova soja Roundup Ready), ki je odpornejša prav proti glifosatu, torej ga lahko še mnogo več potrosijo po poljih.
Tudi kulturne rastline, ki jih »oplazi« strup (ki naj bi sicer selektivno pomoril zgolj plevel), so močno prikrajšane za vnos naštetih mineralov. Ker pa so rastline hrana za ljudi, tudi mi trpimo zaradi pomanjkanja teh mineralov. Posledica so obolenja jeter in motnje v delovanju imunskega sistema. Toda s tem zgodba posledic še ni končana: pri stročnicah upade sposobnost za vezavo zračnega dušika, na koreninah kulturnih rastlin pa se zaradi podrtega ravnovesja mikroorganizmov za 100 % poveča populacija gliv Fusarium. Fusarium pa so eden najhujših rastlinskih patogenov in ker sodijo med glivice, mora ubogi kmet sedaj uporabiti še fungicide, ti pa mu pobijejo vse deževnike – 4 do 6 ton deževnikov na hektar do globine oranja! V naivni veri, da bo izbojeval boj s plevelom, sedaj zapeljani kmet odpira ves arzenal kemičnega orožja proti naravi z vsemi posledicami za rodnost prsti in svoje zdravje.(Vir. članek Anton Komat; zakaj samo s pesticidi tretirana semena?)

Imamo pa tudi v slo proizvajalca glifosata, glejte več http://www.pinus-tki.si/…/Herbicid…/BOOM_EFEKT_herbicid/

 

Več na:

http://www.24ur.com/novice/svet/gensko-spremenjena-hrana-tumorji-poskodbe-jeter-in-ledvic-predcasna-smrt.html

http://naturalnews.com/037249_GMO_study_cancer_tumors_organ_damage.html

http://www.naturalnews.com/037437_Monsanto_GM_corn_rat_tumors.html#ixzz28k9ffQVS

http://www.naturalnews.com/037437_Monsanto_GM_corn_rat_tumors.html

One thought on “GSO hrana in igranje rulete z našim zdravjem

  1. Marjan 17 februarja, 2015 / 8:05 dop

    Ameriško ministrstvo za kmetijstvo je v petek odobrilo prodajo novih gensko spremenjenih jabolk na ameriškem trgu. Jabolka proizvaja kanadsko podjetje Okanagan Speciality Fruits, njihova posebnost pa je, da ne gnijejo. Na ameriški trgi bodo prišla konec leta 2016. Edina razlika med navadnimi jabolki in med temi kanadskimi je v tem, da so raziskovalci podjetja Okanagan našli način, da zatrejo encim, ki povzroča gnitje. Sicer pa naj ne bi bilo nobene razlike v videzu ali okusu.http://www.dominvrt.si/clanek/zanimivosti/jabolka-odporna-na-gnitje.html

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s