Pozabljena megalitska civilizacija – Četrto predavanje v ciklu Odstiranja znanj prednikov

VSEBINA

Namen predavanja je jedrnato predstaviti širšo sliko trenutnega vedenja o človeški preteklosti od obdobja ob koncu ledene dobe s poudarki na megalitskih kulturah. Presenetljiva razširjenost megalitskih templjev in postavitev po svetu, sorodni principi gradnje, neverjetno podobni koncepti v mitologijah, ikonografskih vsebinah in verovanjih nam nemara kažejo, da je tudi svet davnih tisočletij deloval kot celota.

Spoznali bomo, se spraševali in razmišljali:

– zakaj je obdobje megalitskih kultur pomembno za nas danes?
– megalitsko najdišče Göbekli Tepe na novo piše zgodovino človeške civilizacije
– globalnost megalitske kulture
– kaj pomenijo sorodnosti gradnje, mitologij, ikonografskih vsebin in kozmologij megalitskih kultur sveta?

 

O PREDAVATELJU

Luka Mancini, magister oblikovanja, avtor številnih vidnih sporočil, med drugim tudi podobe logotipov Radia Slovenija bo tokrat predaval o temi s področja, ki ga ljubiteljsko spremlja že od leta 1995. Zanimajo ga najnovejša odkritja s področja arheologije, alternativni scenariji človeške preteklosti, artefakti – anomalije, zamolčana odkritja in najdbe ter dejavniki, ki vplivajo na oblikovanje znanstvenih paradigem in napredovanje znanosti.

 

odstiranja_fb_naslovnica_lukamancini_1

KRAJ

Ekoci Zeleni hram
Ulica Savinjske čete 3, 3310 Zalec

Prost vstop s prostovoljnimi prispevki (priporočilo vsaj 2eur oz. po zmožnostih), ki so namenjeni kritju stroškov predavateljev in sami koordinaciji

O CIKLUSU PREDAVANJ “ODSTIRANJA ZNANJ PREDNIKOV”

Do pred dvesto leti so naši predniki svojo hrano, žita in vso zelenjavo, pa tudi semena za ponovne posevke pridelovali sami. Človek je bil neke vrste sodelavec narave, ki je kulturne rastline, v sodelovanju z duhovnim svetom in kozmosom, ustvarjal iz divje rastočih rastlin

“Civiliziran” človek pa se ne želi prilagoditi okolju pač pa si je okolje prilagodil zase. Zgradil je mesta, ceste, avtomobile, stroje in napeljal elektriko za delovanje naprav. Ni se pa znal ustaviti.
Bolj kot je izboljšal okolico, da bi si izboljšal življenje bolj zakompliciranega je naredil. Danes so njegovi otroci prisiljeni hodit v šolo 10-15 let, se učiti kako preživeti v tem zakompliciranem in nevarnem okolju. Medtem pa je zapuščino Prednikov stlačil pod “primitivizem” in “poganstvo”, in jo zaradi podcenjevanja Prednikov razdaja.
Kot družba, razvita družba v 20. stoletju,  smo namreč izgubili del dragocenega znanja prednikov,  skoraj povsem smo namreč zavrgli dragoceno znanje prednikov.

Vprašanje je:
Kako se lahko človek ponovno poveže z naravo iz z njo sodeluje pri podpiranju in ne uničevanju življenja na planetu?

Prepričani smo,da bomo skozi odstiranje v predavanjih prišli do uporabnih odgovorov.odstiranja_plakat_v1_web1

Komentiraj