Pravica do samozdravljenja je osnovna človekova pravica! Z odvzemom sadik konoplje v procesu zdravljenja nam je kršena ustavna pravica do zdravja in svobodnega zdravstvenega varstva

Kot zdravilo se je konoplja uporabljala že 6000 let nazaj. Zaradi zdravilnosti in učinkovitosti so jo uporabljali za zdravljenje kroničnih bolečin, raka, kapi, glavkoma, multiple skleroze, anemičnosti, AIDSa in mnogih drugi bolezni, vključno z enostavno slabostjo, kot stimulant apetita in tesnobi. 6. septembra 1988 je vrhovni sodnik Drug Enforcement Administration Francis L. Young razsodil: “Marihuana je v svoji naravni obliki ena izmed najbolj varnih terapevtsko aktivnih substanc, poznanih človeštvu” in pozval DEA naj jo reklasificira. DEA je predlog odklonila in jo obdržala kot substanco v 1. skupini prepovedanih drog, ki označuje droge, ki nimajo “nobene znane uporabe v medicini”? od leta 1937 do 2002. Zaradi marihuane v 6000 letih ni umrl nihče … razen če ga ni ustrelil policaj!

Imamo rastlino, ki lahko v sodelovanju z energijo vetra, sonca, plima in vode lahko reši planet z nudenjem vse potrebne energije, goriva, papirja, vlaken in zdravil po naravni poti in obenem zmanjšuje kisel dež, kemijsko onesnaženje, ter hkrati obnavlja prst, zmanjšuje vpliv tople grede (nobena druga rastlina nima teh lastnosti)

Pred 125 leti je 10 do 20% naše ekonomije baziralo na zdravilih iz konoplje. Od 6000 do 125 let nazaj se je uporabljala za hrano, svetlobo, obnovo prsti in celo za 20% vseh zdravil. Vsi, od izobraženih do neizobraženih, od kmeta do meščana, doktorjev in znanstvenikov, so uporabljali produkte konoplje in bili od njih odvisni do pred 125 leti. Izmed 3,5 milijona rastlin na Zemlji se nobena ne more primerjati z hranljivo vrednostjo konopljenih semen. Je edina rastlina na Zemlji, ki vsebuje esencialne amino kisline, esencialne maščobne kisline in kombinirane proteine in esencialna olja. Je najbolj zdrava rastlina za človekovo porabo.

Konoplja se je pred letom 1937 uporabljala za več kot 25.000 produktov.

Prepoved konoplje je tako ekstremna prav zaradi namena skriti resnico, in resnica je, da je med 3.5 milijona rastlinami na Zemlji, konoplja številka ena preživetja in kvalitete življenja tukaj na Zemlji. Več TUKAJ

Moja zgodba s konopljo

Sem pristaš čiste glave in meditacije, po mojem prepričanju, filozofiji in  veri pa želim biti vedno priseben, prišteven in zavesten, zato vsako neodgovorno zlorabo drog iz istega tudi striktno odklanjam. Da lahko opravljam odgovorno in natančno delo v službi ter v družbeno odgovornih prostočasnih aktivnostih, si enostavno ne predstavljam, da bi lahko dobro funkcioniral, če bi se s čimer koli omamljal.

Sem pa nasprotno navdušen nad izjemno učinkovitostjo preudarne in varne uporabe konoplje v namen zdravljenja in lajšanja učinkov obolelosti.

Še več neposreden stik s to sveto rastlino mi vzbuja vprašanja : Kaj nas učijo rastline učiteljice in zdravilke, ko prebujajo božansko v človeku? Prepričan sem v medsebojno zaznavanje čustev med človekom in rastlino in lahko v slednje tudi potrdim iz lastne izkušnje med vzgojo in negovanjem svojih sadik.

Rastlina ni zgolj vsota substanc.

Rastline so živa bitja, senzitivna na vse, kar se dogaja okoli njih. So zelo občutljivi inštrumenti za merjenje človeških emocij. Vključijo se v naša energijska polja, jih hranijo in mi jim vračamo to energijo.” – Marcel Vogel, kemik in raziskovalec magnetizma, optičnoelektričnih pojavov in tekočih kristalov

Na zdravljenje zagotovo vplivajo snovi v rastlinah, vendar je za nas vse naravoverce najpomembnejše delo, ki ga opravijo prav duhovi teh rastlin.

Zdraviteljski proces  se definitivno prične že takrat, ko misliš na rastlino, ko jo iščeš, jo hvaležno nabiraš. Z vsem tem stopaš v kontakt z njeno vibracijo in s tem tudi od nje sprejemaš nabor vseh informacij, ki ti jih lahko posreduje. Seveda in pod pogojem, če to delaš s srcem.

Zasežene rastline sem imel namenjene za izdelavo kreme za zunanjo uporabo izključno kot pomoč in lajšanje zdravstvenih tegob zase

S kremo sem si doslej uspešno lajšal večerne bolečine v sklepih  in občutek nemirnih nog zaradi borelioze,  kar se mi je ob občasnem upadu imunskega sistema vedno posebej močno izrazilo do te mere, da nisem mogel ali zaspati ali pa da sem se ponoči zbujal zaradi krčev. Posledično se nisem uspel primerno spočiti in biti zadostno pripravljen za opravljanje dela v službi.

Krema mi je uspešno pomagala tudi pri vnetjih ob krčnih žilah na nogah, posebej pa se je njena efektivnost kazala pri zaviranju oz. celo manjšanju širjenja kožnih sprememb na čelnem delu glave.

Zaradi nizkih temperatur priprave kreme THC v kremi ni v psihoaktivni fazi, zato njeno uporabo v katerikoli pogledu ne smatram kot sporno. Gre namreč za kemično dokazljivo razliko med thc A, ki ni psihotropen in thc delta9, ki je zaradi segrevanja – dekarboksilizacije – psihoaktiven. Podobno mi ni sporna niti sveža uporaba listja 6 manjših rastlinic, ki sem jih obtrgaval kot zelenjavo za pripravo  smutijev, ki so se takisto izkazali izjemno učinkoviti v spoprijemanju z zdravstvenimi tegobami. Znanstvene študije (4) tozadevno navajajo, da je učinek pri uporabi konoplje do 0,9 odstotka THC enak učinku placeba. Znanstvene raziskave(5) so istočasno dokazale tudi, da je konoplja bistveno manj nevarna za zdravje od alkohola ali tobaka

 

Zaužitje je le delček zgodbe in v resnici niti ni nujno. (Šamani, vrači… zdravijo predvsem z duhom rastline)

Znanstvena paradigma pa gleda na tako imenovane zdravilne in svete rastline le kot na uporabno zapakirane aktivne molekule, substance …in ne vidi rastline celostno. Učinek posamezne substance nikoli ne more dosegati učinka v sozvočju preostalih , sicer manj vrednih  substanc  in “duha rastline”

O svetih rastlinah več TUKAJ

 

HIŠNA PREIZKAVA PO ANONIMINI PRIJAVI

Zaradi suma storitve prekrška  mi je  v  hišni preizkavi Policijske postaje Žalec dne 18.9.2017 na domačem naslovu stalnega bivališča bilo zaseženo 5 svežih odraslih rastlin v rasti, 6 manjših rastlinic v rasti, manjšo količino posušenih listov ter manjšo količino posušenih vršičkov.

Z odvzemom osebne medicine mi je bila onemogočena možnost in  ne le izbira ter samoodgovorna proaktivna naravnanost do lastnega zdravja. Onemogočeno mi je bilo nadaljnje samozdravljenje kot osnovna človekova pravica, ki izhaja iz Deklaracije o človekovih pravicah, na katero  pa se naslanja Slovenska ustava. S slednjim trdim, da mi je bila kršena ustavna pravica do zdravja in svobodnega zdravstvenega varstva iz čl. 51 Ustave RS, po kateri ima »Vsakdo ima pravico do zdravstvenega varstva.«, kot tudi »Nikogar ni mogoče prisiliti k zdravljenju.«

Kot član Svetovne nazorske kozmološke skupnosti Upasana, registrirane po Zakonu o verski svobodi ( v Register cerkva in drugih verskih skupnosti vpisana po odločbi pristojnega Ministrstva za kulturo z dne 27.1.2014) avtentično  častim vse rastline, še posebej pa  zdravilne rastline, kamor konoplja nedvomno spada Čaščenje svete rastline predstavlja obred, odvzem ter zaplemba le te pa kratenje verske svobode. Zaseg in uničenje zasežene rastline je tako v nasprotju z svobodo vesti iz čl.41 Ustave RS.

 

 

 

 

Komentiraj