ZLAGANA IN POTVORJENA starodavna ZGODOVINA je mehanizem za upravljanje naše civilizacije…Če ne razumemo naše preteklosti, ne moremo razumeti naše sedanjosti in prihodnosti

“Kdor ne pozna svoje preteklosti; kdor ne ve od kod prihaja, ne ve kdo je in kam potuje… ne pozna svoje identitete in če ne pozna svoje identitete, je izgubljen v času in prostoru…“

“Dokazi o resnični zgodovini človeštva, ki naj bi bila precej drugačna, kot so nas učili v šoli, so tako trdni, da se bodo čez petdeset let ljudje smejali tistim, ki se danes smejejo njim. Če pa se iz odkritij o starodavnih, visoko razvitih civilizacijah ne bomo naučili ničesar, je prav mogoče, da se čez petdeset let ne bo smejal nihče”  Iz intervjuja Alje Tasi s četverico predavateljev kongresa Piramide in starodavna tehnologija http://aljatasi.com/2014/09/so-zelenjavo-pred-65-milijoni-let-gojili-vesoljci-ali-zemljani/

PRENOVLJENI POGLED NA NAŠO PRETEKLOST

  1. Civilizacija se je v zgodovini človeštva razvila večkrat.
  2.  Civilizacija se je razvijala ciklično, vsak cikel pa se je običajno razvijal od manj do bolj razvite civilizacije.
  3. Zadnji cikel svetovnih civilizacij traja 5000 let.
  4. Najstarejša znana civilizacija na svetu je Gobeki Tepe, ki jo datiramo v leto 9500 pred našim štetjem.
  5. Pretekle civilizacije so bile sposobne tehnoloških dosežkov, ki jih danes ne znamo ponoviti.

„Zanimivo je , kako uradna znanost prav nič ne raziskuje in se ne sprašuje glede najdb v Peruju in Boliviji. Egipt in najdbe v Evropi še nekako raziskuje in poizkuša neuspešno razložiti, neverjetne stvari v južni Ameriki pa prav jasno ignorira. Kako to, da ne razložijo ali vsaj raziskujejo Teuanaka in Puma Punka.

NEKAJ NAJBOLJ AKTUALNIH

1.PUMA PUNKU

Ta kraj je že desetletja brez resnih raziskav. Zadnja leta se nekaj domačinov loteva odkrivati skrivnost, ki so zakopane tam.

Pred leti se je Klaus Dona (Avstrija) muzejski kurator hasburgžanov, raziskovalec in publicist pridružil skupini, ki se je ukvarjala z izkopavanjem in raziskovanjem kosti velikanov v mestu Puma Punku v blizini Tiahuanacoa v Boliviji. V neposrednih bližini so izkopali „ljudske“ skelete, ki merijo v višino poprečno 2,6 metrov. Kosti lobanje so zanimive, ker ne vsebujejo naravnih šivov, ki potekajo do polovice glave od zadnjega dela lobanje. Poleg tega je oblika lobanje jajčasta. Primerjava: lobanja Homo sapiensa je sestavljena do treh ploščic, ki so podvezane s šivom, ki se vije v nepravilnem cink cak vzorcu. To pripelje od zaključka, da najdene kosit in lobanje ne pripadanju Homo sapiensu. Poleg tega je sprednja vitica zelo poudarjena. Podobne kosti so našli tudi na Malti. Lobanje na tem mestu so imele izredno podolgovato teme, podobno kot lobanje iz Ice v Peruju, ki se nahaja v bližini črt Nasca.

Puma Punku je  eden najbolj skrivnostnih in presenetljivih krajev na Zemlji zaradi

  • ene najtrših kamnin na svetu diorida iz katerega je zgrajen in
  • sama natančnost oblikovanja;
  • da je kraj na 4.000 m višine, kjer ni dreves; kako so lahko več 100 ton težke klade sploh lahko premikali, oblikovali, sestavljali skupaj;
  • poseben je način gradnje – kot lego kocke… in še polno drugih posebnosti.

2.GOBEKI TEMPE

Zadnje večje odkritje, ki so ga objavili prav vsi mediji iz celotnega sveta  je dokaz ignoranci in prikrivanja uradne znanosti, o čemer so  so že pred desetletji pisali različni avtorji . Uradna znanost se naredi prav nevedno, če ne celo neumno ob takšnih odkritjih. Ko pa so pred leti na jugu Turčije odkrili kompleks znan pod imenom Gobeki Tempe, je sledilo presenečenje.

Uradna znanost je sama ocenila to najdbo na 12.000 let starosti, kar je 7.000 let več kot piramide in Stonheage. Gobeki Tempe je zgrajen na neverjeten način in predstavlja znanja astrologije, astronomije, gradbeništva, kiparstva in vseh ostalih znanosti. Kako je možno, da so graditelji imeli ta znanja 7.000 let pred gradnjo piramid in Stonehenge-ja? Ali se sploh zavedamo, kaj to pomeni? Ali se sploh vprašamo, koliko je 7.000 let več v razvoju človeka?

En zelo pomemben faktor pri raziskovanju antične zgodovine je omejen um ljudi, ki vodijo pregled zgodovine, naših znanstvenikov. Človeška zgodovina je pisana in vodena od ljudi, ki zavestno ali podzavestno skrivajo, zavračajo in pretvarjajo vse najdbe, ki ne spadajo v več kot 100 let star kalup zgodovine.

To je druga stvar, ki je zelo pomembna pri tem; kalup in celotna shema naše daljne zgodovine, tako iz širšega, kot specifičnega pogleda obstaja iz se nadaljuje iz tiste najbolj grobe in rigidne, ki je nastala sredi 19. stoletja. Povedano preprosto; vsa prepričanja, ki jih imamo o naši daljni zgodovini so popolnoma ista, kot tista, ki so nastala pred več kot 100 leti, pa čeprav imam sedaj na voljo zelo veliko novih odkritij in spoznanj.

A se zavedate, da bi samo ta najdba morala spremeniti celotno antično zgodovino človeštva, če bi jo jemali tako, kot bi jo morali. Ta megalitski kompleks kaže na to, da je obstajala civilizacija, ki je okoli leta 10.000 p.n.š. Imela že pisavo, komunikacijo na visokem nivoju, več stoletno izobraževanje in razvoj na področju umetnosti, astrologije, astronomije, itd. In to v času, ko naj bi človek komaj začel uporabljati prve znake inteligence in orodja.

Tako je potrebno pri kakršnem koli razmišljanju in raziskovanju tega področja se izogibati samo ujetosti v tisto, kar sami verjamemo, tako uradni znanstveniki, kot alternativni.

Najprej se je potrebno prebiti in omejiti kolektivno amnezijo, ki jo poznamo od začetka uradne znanosti in ki jo medijo in družba tako vneto podpira in podpihuje. Kajti tukaj se ne gre samo za to, ali je naša zgodovina morda malce drugačna, kot jo opisujejo uradne knjige in družba. Če bomo enkrat dokončno odprli oči, nehali prikrivati tisto, kar je resnica, potem se bodo kot domine začele podirati vse ostale dogme, pravila in načini pogledov na nas ljudi, svet in celotno Stvarstvo. Če bomo enkrat priznali skrite stvari, ki so jih imeli naši predniki, potem bomo morali priznali še marsikaj drugega.

3. KIPI NA VELIKONOČNIH OTOKIH

  Na naslovnici revije National Geographic Julija 2012 je bila slika  Velikonočnih otokov z naslovom Nerešena uganka mogočnih kipov. V članku so hoteli predstaviti tehnike in načine, s katerimi mislijo, da so domorodni otočani premikali in postavljali te mogočne kipe. Ponudili so nekaj teorij in pa predvsem praktičnih preizkusov, ki so jih zadnjih 50 letih opravili različni raziskovalci. Avtorji članka so na koncu prišli do istega zaključka, kot je povedal že sam naslov; uganka gradnje in transporta kipov ostaja skrivnost ne glede na mnogo eksperimentov in testov in načinov, ki so jih pripravili različni strokovnjaki.

 V začetku članka je napisano, da so kipi težki tudi več kot 80 ton, kar je ogromna teža, v eksperimentih, ki so jih opravljali ljudje, ki so hoteli predstaviti načine gradnje pa so uporabljali težo kamnov med 5 in 10 ton (primer predmetov težkih 100 ton).  Ti eksperimenti v vsakem primeru niso bili verodostojni. Ne morete vzeti 10x manjšo teže nečesa, če je namen testa ravno to, da pokažete, kako so premikali točno določeno težo.

https://jhaines6.wordpress.com/2012/05/17/the-stone-statues-in-easter-island-have-bodies-thanks-to-j/

Nove slike izkopavanja iz leta 2012  ikoničnih kipov z Velikonočnih otokov kažejo na fascinantne detajle izkopanih telesa značilnih kamnitih humanoidov . Arheologi so ob izkopavanju presenečeni odkrili starodavne okraske simbolov po telesih gigantov 

Detailed markings are visible.http://www.ancient-origins.net/news-general/new-photos-reveal-giant-easter-island-moai-statues-are-covered-mysterious-symbols-020389

Ali se nobena uradna javnost ne vpraša zakaj še vedno, sedaj ko imamo pomoč vseh računalniških in ostalih novosti, trdijo, da ne vedo, kako, zakaj, kdo in na kakšen način so gradili vse megalite po celem svetu. Obstaja samo nešteto teorij, eksperimentov, računalniških 3D simulacij, takšnih in drugačnih raziskav, na koncu pa še vedno obvelja, da je odgovor „Ne vemo zagotovo“.

Ali ni čudno, da ne poznamo odgovorov na tiste skrivnosti, ki segajo najdalj v preteklost? Tisto, kar je najstarejše, je tudi najmogočnejše in največje in najbolj nam nerazložljivo. Glede na uradni pogled zgodovine bi morala biti tehnologija in življenje daljne preteklosti nekaj najenostavnejšega; spraševali bi se kako so zakurili ogenj, kako iz opek zgradili preproste hiše, kako lovili živali in kako so se kasneje začele ustvarjati manjše družbe.

Starejše ko so gradnje, večje so, bolj tehnično dovršene, povezane z ozvezdji in kozmosom, narejeni iz najtrših kamnin sveta, dani skupaj na način, ki bi nam danes povzročal preglavice. Mlajše ko so, bolj so preproste, narejene iz veliko manjših kamnov, s slabšo tehnologijo. To se najbolj jasno vidi v Peruju in Boliviji, kjer je v skoraj vseh gradnjah jasno videna razlika med kamni in gradnjo starejšega izvora in tisto, ki so jo kasneje gradili Inki.

4.KAMNITE KROGLE

Ena od največjih skrivnosti za arheologe in druge znanstvene raziskovalce danes predstavlja fenomen kamnitih krogel. Prve kamnite krogle so našli v zgodnjih 1930 v delti reke Diquis v Kostariki. Od takrat je bilo ugotovljeno na stotine kamnitih krogel različnih velikostih na različnih lokacijah po svetu. Mnoge od njih so zgrajene trdega magmatskega kamna imenovanega Granodiorit, ki je zelo čvrst in  segajo v velikost od nekaj centimetrov do več kot dva metra v premeru. Nekatere tehtajo tudi do 16 ton.  Ti predmeti so monolitne skulpture , ki so plod človeške roke .

Več na

http://www.world-mysteries.com/sar_12.htm

5.STARODAVNE MAPE in ZEMLJEVIDI

Najdenih in dokazanih je kar lepo število map in zemljevidov, ki izhajajo nekje iz srednjega veka, ki prikazujejo Antarktiko brez snega (to smo v današnjem času odkrili s pomočjo satelitov), celotno Ameriko, nekateri pa celo druge celine… Kdo je lahko v srednjem veku vedel, kako iz gleda Antarktika brez ledu, kako so vedeli kako iz gleda celoten svet, kot bi ga gledal iz zraka? Pravijo, da so te mape prerisali iz starejših zemljevidov, ki so jih našli.

Na  strani Valery​ a Uvarova http://www.wands.ru/en/pyramids-en/hyperborea-en.html?start=2 je logično in praktično/znanstveno utemeljeno kdo je izdelal karte (sferno trigonometrično, možno samo iz zraka) in kako so jih kartografi ( Piri Reis, Mercator…) prevzeli neupoštevajoč 15 stopinjski Zemljin zamik, ki se je zgodil ob asteroidnem trku ob razpadu  Phaeton a. Tu gre tudi iskati povezavo s tem zakaj je bila Antartica odkrita tako pozno, kljub lokaciji na zemljevidu in zakaj je Kolumb falil itd.: http://www.wands.ru/en/pyramids-en/hyperborea-en.html…

http://www.grahamhancock.com/video/  – 11:45… Ž

http://www.cristobalcolondeibiza.com/2eng/2eng12.htm – ZEMLJEVIDI, MAPE, SLONI…

6.KULTURA ICE

Leta 1966 je profesor biokemije Javier Cabrerra Darque dobil v dar obtežilnik za papir… ga je prevzelo in je začel raziskovati in jih kmalu zbral preko 3000 primerkov kamnov, ki so bili porisani z zanimivimi simboli. Te kamni so izhajali iz puščave oddaljene od Lime 300km, blizu mesteca Ice.

Ruski znanstveniki so naredili preizkuse na teh kamnih in vrezninah in njihov sklep je bil, da so vreznine delo tehničnih naprav. Zakaj? Zato ker je kamnina teh kamnov andezit, ena najtrših kamnin našega planeta. Z preprostim orodjem niso zmogli narediti niti najmanjših vreznin, kaj šele tako globoko, kot so bile na teh kamnih.

Skulpture prikazujejo:

  • dinozavre skupaj z ljudmi
  • operacije s tehničnimi pripomočki (presaditev srca, možganov; različne stopnje operacije srca so prikazane na 15 različnih kamnih; vidni so pripomočki podobnih našim v današnjem času (merjenje utripa s stetoskapom); akupunktura, carski rez, itd.)
  • praživali, ki se dejansko ujemajo z današnjo podobo (neko žival prikazujejo v njenem biološkem razvoju od jajca do odrasle živali. Nekatere od teh podrobnosti niso bile znane niti današnjim znanstvenikom. Nekatere od teh živali so živele pred petinšestdesetimi milijoni let.
  • Na ene kamnu je videti pravo nebesno karto. Trije astronomi opazujejo nebo s teleskopom podobnimi napravami.

Uradna znanost pravi, da te kamne izdelujejo domačini za prodajo turistom, vendar pa se tukaj postavi nekaj zanimivih vprašanj; kako lahko v večini nepismeni Indijanci poznajo podrobnosti praživali, operacijskih sob, samih operacij, zvezdnega neba izpred milijonov let in predvsem kako so jih sami naredili, brez posebnih in specifičnih tehničnih aparatur, ki so edina sposobna vrezovati v kamnino iz katerih so sestavljeni kamni z vrezninami.

7.PIRAMIDE SVETA

Učijo nas, da so piramide bile grajene samo v Egiptu in v Mehiki.

Do danes so jih odkrili na vseh celinah: v Afriki, kjer jih je v Egiptu 155, v Sudanu 224, povsod v okolici Afrike Mavritius, Kanarski otoki, Sardinija, na Kitajski 250, Peru 300, 10 na Kanarskih otokih, 7 v Avstraliji, 200 v ameriški zvezdni državi Ilinoisus, v Mehiki okoli 10 000, Gvatemali, El Salvadorju, Balizeju, Hondurasu, Tahitiju, Kambodži, Indoneziji, Boliviji, Braziliji. Na na J Fracije, na Siciliji je 43 piramid…
Znane so tudi najdbe podvodnih piramid, ki so jih v svojem času gradile predhodne civilizacije na površju zemlje, kasneje pa jih je ob naravnih katastrofah preplavilo morje.

http://www.ancient-wisdom.co.uk/pyramids.htm

NAJVEČJA PIRAMIDA

Bosanska piramida Sonca je med vsemi svetovnimi piramidami najvišji in najstarejši energetski stroj na svetu, ki  uporablja naravne energetske izvore

Več TUKAJ

PIRAMIDE POD JAPONSKIM MORJEM

Te piramide se šle pod vodo vsaj 10.000 let nazaj…

PIRAMIDE NA KITAJSKEM

Kitajska vlada je sama pred kratkim dala v javnost slike teh piramid, ki so v javnost prvič prišle med oziroma po 2. svetovni vojni, ko jih je iz letala fotografiral ameriški pilot.

Vlada je kmetom naročila, da naj kmetujejo na in okoli piramid z namenom, da bi jih čim bolj zakrili. Zakaj? Zato ker legende govorijo o tem, da so te piramide zgradili Sončni bogovi, ki so bili visoki, bele polti in modrih oči.

Našli so mumije teh belih bogov v puščavi, preko 500 mumij; vsekakor ne azijske rase.

Prepovedano mesto na Kitajskem – kdo varuje vhod? Sfinga, lev, ki varuje starodavna znanja; pod njenimi šapami pa drži znanje – Rožo življenja.

http://www.youtube.com/watch?v=5xLRdkNMtig&feature=related

(2:00 naprej…)

http://www.youtube.com/watch?v=VMWW9OX1EJM&feature=related

(od 5:00 naprej…)

od 7:25 naprej…

http://www.youtube.com/watch?v=o2jN7PaIqmA&feature=related

od začetka naprej…

http://www.youtube.com/watch?v=QI-3PJSdmYk&feature=related

od začetka naprej…

8.SKRIVNOSTNI ARTEFAKTI

Ena od največjih področij skrivnosti zgodovine so artefakti (najdbe), ki nikakor ne spadajo v časovno obdobje, v katerih so jih našli. Teh najdbe je kar veliko in izhajajo iz celotnega sveta.

KLAUS DONA – njegova odkritja in raziskave

Klaus Dona je umetniski kurator za Habsburg Haus of Austria. Je usposobljen poznavalec različnih kultur, ki so se pojavljala skozi človeško zgodovino. Pri tem je naletel na več artefaktov(predvsem od neznane predmajevske in predkolumbijske civilizacije), ki nimajo logičnega razloga za obstoj. Se dotika zelo pomembnega vprasanja o resnični zgodovini našega človestva,kdo smo in kam gremo.
Več o Klausu Dona TUKAJ

KLAUS DONA: The hidden history of human race

Tukaj  nekaj od najbolj fascinantnih in skrivnostih najdb in njihov opis.

http://www.mnn.com/lifestyle/arts-culture/photos/10-of-the-worlds-biggest-unsolved-mysteries/phaistos-disc

http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/07/2012/300-000-year-old-flint-tools-found-in-northern-france

http://paranormal.about.com/od/ancientanomalies/ig/Most-Puzzling-Ancient-Artifact/

http://www.world-mysteries.com/sar.htm

http://weburbanist.com/2010/05/17/10-most-amazing-ancient-objects-of-mystery-in-history/

http://rabbithole2.com/presentation/ancient/ancient_artifacts_that_challenge_modern_archaeology.htm

http://geolines.ru/eng/files/

9.PODOLGOVATE LOBANJE IZ CELOTNEGA SVETA IN  SKELETI GIGANTOV

ki so jih našli po celem svetu, predvsem pa v južni Ameriki.

Smithsonian Institute http://www.si.edu/ naj bi že v 1880-ih uničeval arheološke dokaze na sistematičen način, ker naj bi ameriška vlada namreč v 19 stoletju odredila uničenje vseh skeletov in lobanj ljudi gigantov, da jih ljudje ne bi videli in se spraševali oz. podvomili o evolucijski mainstream teoriji ref. http://www.cudahynow.com/blogs/communityblogs/284077101.html.

Medtem pa je na prehodu prejšnjega stoletja kar mrgolelo najb okostij domala na vseh koncih sveta.

Dokumentirane objave o gigantskih skeletih v svetovnih časopisih TUKAJ

Giant Human Skeletons: Mass Government Cover-Up

Povsem jasno pa je tudi, da so kipi in okostja družine Aknehtona in Nefretite, njuni otroci in sorodniki imeli povečane lobanje.

Pravijo, da so kasneje ljudje, da bi sledili „bogovom“, otrokom povezovali lobanje in da je to razlog za to, da so imitirali „bogove“.

Znanstveniki pravijo, da so te lobanje posledica tega, da so ljudje že majhnim otrokom povezovali lobanje na način, da bi dobili tako obliko. Ok.

Vendar je dejstvo to, da imajo te lobanje 2x večji volumen od današnjih lobanj, kar pa je nemogoče narediti samo z deformiranjem lobanje. Nemogoče je povečati volumen svoje lobanje na način pre-oblikovanja lobanje. Tega ne morete narediti z deformiranjem lobanje.

Torej so znanstveniki povsem grešili svojo domnevo.

Še ena zanimivost je ta; če imamo celotno lobanja osebe, potem lahko preko velikost zadnjega vratnega dela, tam, kjer hrbtenica preide v lobanj, določimo velikost človeka (osebe). Glede na velikost teh lobanj bi morali lastniki njih biti visoki 4-5 metrov.

Kaj pravi biblija in veliko ostalih starodavnih spisov? Kaj še danes zelo jasno povejo domorodna ljudstva na Zemlji (Peru, Bolivija, itd.)? – da so v njihovih krajih živeli velikani, ki so gradili ta svetišča.

In starodavna ljudstva, ki govorijo o Sončnih bogovih pravijo, da so to bili velikani.

Našli so jih predvsem v južni Ameriki, Mexicu, severni Ameriki (najdi poročilo, kako so rudarji našli veliko mumij, ki so kasneje skrivnostno izginila).

(http://www.youtube.com/watch?v=VyCPfQla36o&feature=related  –  7:35 minuta)

Določene karakteristike teh lobanj kažejo na to, da ne pripadajo homo sapiensu, temveč , da so mešanica različnih vrst, ki naj ne bile mešane med sabo.

http://geolines.ru/eng/publications/HISTORY-ON-LINE/HISTORY-ON-LINE_166.html

 

PODOLGOVATE LOBANJE IZ CELOTNEGA SVETA

Elongated skulls – podaljšane velike lobanje srednje in južne Amerike po analizi DNA ne pripadajo človeku oz. pripadajo povsem samostojni vrsti izven znanega evolucijskega drevesa

http://www.youtube.com/watch?v=yXHU0rl-we8&feature=relmfu

Big heads in Peru !!!

http://www.youtube.com/watch?v=JyDoiwKquaM

Sploh zadnji del posnetka !!!

http://www.youtube.com/watch?v=Uue1em05qus&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=Zpdg3X2PEAg&feature=relmfu

Red headed big Heads in Peru!

Tutankamon ima deformirano lobanjo.

Egipčanske legende pravijo, da so se Sončni bogovi parili z „navadnimi ljudmi“ in da so tako nastala mešanica med Sončnimi bogovi in ljudmi.

 

 

EZOTERIČEN DEL

Čisto vsa starodavna ljudstva oziroma civilizacije, ki so gradila mogočne templje in ostale zgradbe, so povezovala duhovni aspekt s fizičnim in kozmičnim. Zdi se neverjetno, da uradna znanost tako močno ignorira tisto je kar očitno; da so vse piramide, templji in ostale starodavne zgradbe bile zgrajene za konkretne duhovne, ezoterične in kozmične povezave, ki naj bi človeka peljale do razodetja, kdo je, kaj je in kako je povezan s celotnim Stvarstvom. Znanstveniki sploh nimajo tega zavedanja, ko predstavljajo te mogočne zgradbe, govorijo o vsem drugem, samo o pravem bistvu in namenu ne – to je tako, kot bi ti hotel razložiti delovanje letala, ves čas pa bi ti razlagal, kaj je jedel čistilec na letalu.

Samo pomislite, vse piramide na svetu (Bosna, Egipt, Mehika, Gvatemala, Peru, Bolivija, Kitajska, Tibet, Bljižnji vzhod…), vsi mogočni templji na svetu (vse že naštete države + Velika Britanija, Turčija, Rusija, Afrika…… – dejansko cel svet) in vse ostale mogočne zgradbe so bile zgrajene z namenom, da bi ljudje postali duhovno razviti, da bi se ponovno povezali z duhovnim bistvom Stvarstva, vesolja in da bi se povezovali z mikro in makro Kozmosom.

Koliko napora, znanja, časa in modrosti so porabili, da so zgradili te zgradbe? Samo za duhovni razvoj? Koliko časa, energije in dela mi kot civilizacija dajemo duhovnemu razvoju? Nič. Stari narodi so jih.

V templjih in svetiščih najdemo simbole o čakrah, o sveti življenjski energiji, o zavesti, o duhovnih nivojih in še posebej pomembno, napotke, kako priti do teh stanj.

https://i0.wp.com/photos1.blogger.com/blogger/705/2377/1600/Pineal.0.jpg

http://thelightproject.blogspot.com/2006/04/pineal-gland-our-cosmic-antenna.html

 

ZANIMIVOSTI PO REGIJAH

 

1.PERU

http://www.youtube.com/watch?v=edggRfClLn4&feature=related

The Andean Anomaly 1. del

http://www.youtube.com/watch?v=LD6al1GIDKY&feature=youtu.be

BRIEN FOERSTER

www.hiddenincatours.com

http://www.youtube.com/watch?v=Duyf1ol31Bs  !!!!!!!! ZELO ZANIMIVO !!!!

http://www.youtube.com/watch?v=qmM1OM2rAD0

INCA’S CLOCK

http://www.youtube.com/watch?v=Nfm48x28hbY&feature=relmfu

MACHU PICCHU – hiddeninca tours

http://www.youtube.com/watch?v=wiJ9MEVQsDo

Meghalicit gate near Cusco

Inka Pačakuti opozarja svoje vojskovodje: „Ko priključite neko pleme h kraljestvu Sonca, se prepričajte koliko tabujev ima. Kolikor več jih ima, toliko bolj je zaostalo. Vzvišenemu človeku tabuji niso potrebni, on pozna svojo pot.“

 Markavasi– PERU

Okič, str. 315

Posebna skrivnost peruanskih Andov je plato Markavasi… Leži na višini 3.800 m. …Neverjeten namakalni sistem…

Okič, str. 316, 2. odstavek:

„Raziskovalci Markavasija so se srečali z nerazrešljivo uganko, ki je nikakor ni mogoče uvrstiti pod „čisto izmišljotino“ ali „naravni fenomen“; na severni strani platoja je okrog središčnega oltarja polkrožno razporejena skupina skulptur, v sredini pa je grobnica, ki so jo raziskovalci neštetokrat poslikali v vseh letnih časih. Odkrili so lik ležečega moža, ki ga varujeta dve ženski in nekaj živali, ki ju ne poznamo več…. itd.

http://www.bibliotecapleyades.net/arqueologia/marcahuasi01.htm

http://www.robertschoch.net/Mystery%20of%20Markawasi.htm

http://ameetinginmarcahuasi.blogspot.com/

http://www.science-frontiers.com/sf078/sf078a03.htm

http://www.bcvideo.com/markawasi_preview.html – TOLEJE ZANIMIVO !!!

http://www.markawasi.com/sacredearth.html – tole tudi

LAVAPATAS – PERU

http://blog.world-mysteries.com/science/megalithic-buildings-with-energy-regulation/

2.PERDO PINTADA – BRAZILIJA

Ali so tukaj res vreznine konj, vozov, koles narejeni s tehniko, kot so jo uporabljali v Egiptu.

http://brazilweirdnews.blogspot.com/2010/05/mysteries-of-pedra-pintada.html

3.BOLIVIJA

http://www.atlantisbolivia.org/tiwanaku.htm – dober link za preštudirat

http://www.boliviabella.com/el-fuerte.html – ZELO ZANIMIVO

http://www.youtube.com/watch?v=TiUhzYN4cKY – PREŠTUDIRAJ

4.PANAMA

Okič: „Naj se pridobijo slike, fotografije krajev oziroma kompleksa, kjer so našli veliko kipov, ki so zelo posebni; predstavljajo dolgoglavega tipa človeka; vsi ti možje, očitno tujci, visoki, vitki, z obvezno brado, ki se je na nekaterih kipih dotikajo, kot bi hoteli poudariti njen pomen, vzvišeni še v svoji nagoti, poudarjajo premoč nad svetom, ki jih obkroža“.

Živali, ki so upodobljene v tem kompleksu so posebna uganka in skrivnost: tu so ptice, plazilci in štirinožci, ki so že davno izumrli na ameriških tleh. Odkrili so relief, ki brez dvoma predstavlja SLONA – sloni so v Ameriki izumrli pred 10.000 leti. Motive SLONA najdemo tudi v Srednji Ameriki v Paleki in Kopanu s slonjimi motivi; skupno najdeni relikti slona in človeka v Tepexpanu…

Kultura Cocle, Okič, str. 325

http://www.focuspublicationsint.com/New_Site/Visitor13-6/special_visitor.html

http://www.archeolog-home.com/pages/content/gran-cocle-panama-to-capture-the-sun-gold-of-ancient-panama.html – ZELO ZANIMIV LINK

http://www.precolumbianwheels.com/

http://s8int.com/phile/page54.html

5.MEHIKA

Postavitev piramid v Teatikvanu; astronomska lega; sveta geometrija….

Skrivnosti Olmekov; predvsem njihovi kipi glav, ki nakazujejo bolj na afriške izvore, kot pa na srednjo Ameriko.

http://www.grahamhancock.com/forum/ChildressD1.php?p=1

6.KITAJSKA

  • Najdbe velikega števila piramid, nekatere od njih veliko večje od Keoposove piramide.
  • Najdbe mumificiranih okostij velikanov, ki niso bili iste rasne kot tamkajšnji ljudje.
  • Najdbe večih posebnih artefaktov, ki nakazujejo nezemljski izvor.

http://beforeitsnews.com/story/1292/633/Alien_Base_Found_At_Chinese_Pyramid.html

7.VELIKA BRITANIJA

  • Laylines…

http://www.youtube.com/watch?v=o2tvRPgCUso

Carnac France-

Tako kot tukaj so dokazali, da so kamni magnetizirani tudi v Tiwanaku in drugje po svetu. Geomagnetne linije, laylines…

http://www.mysteriousbritain.co.uk/england/dorset/featured-sites/the-cerne-abbas-giant.html – velikan narisan v zemljo

http://en.wikipedia.org/wiki/Gog_and_Magog – Gog in Magog

Okič (str. 254):

Zakaj teh najdbe nihče ne povezuje s starimi druidskimi izročili, ki govorijo o čudežnih strojih, ki so se gibali po zemlji, zraki in vodi? Izročilo pravi, da je slavni irski druid Ruith  še pred dvema tisočletjema imel takšen čudežni stroj „Roth fail“. Vsi ti stroji so v pradavnih časih bili last modrecev in vladarjev, ki so se prevažali z njimi. Stare severne legende tudi govorijo, kako so ti stroji strmoglavili v morje, jezera in prepade… izročilo pravi, da je takšen stroj še dolgo molel iz irskega jezera Neagh, da je bila še dolgo vidna njegova srebra kupola. Ta izročila izhajajo iz časa, zdavnaj preden nas je zajela psihoza neznanih letečih predmetov.

STONEHENGE –  zakaj so ga njegovi arhitekti postavili prav na kraju, kjer stoji, kjer kot smeri Lune in Sonca znaša natančno devetdeset stopinj.

Str. 258:

Edino, kar o njemu z za gotovostjo lahko trdimo, je, da ni delo lovcev in poljedelcev kamene dobe. Dokazi? Kdor bi se oziroma se bo poglabljal v raziskave Stoneheaga, bo zagotovo našel tisto, kar je najmanj pričakoval: v njemu je rešena najstarejša geometrijska uganka: kvadratura kroga…

Temple of the Stars glastonbury – raziščimo!

http://www.maeshowe.co.uk/maeshoweabout.html

Tisti megalit, ki tehta 328 ton, ki je sedaj na tleh v treh kosih, pred tem pa je stal pokončno!!!

Okič, str. 273 – cela stran !!!

8.LIBANON

BAALBEK

Wikipedija:

Približno 1km južno od središča mesta leži »kamen nosečnic« (hadžar al hubla) v enem izmed kamnolomov, kjer so dobivali kamen za gradnjo templjev. Kamen je sicer ostal pritrjen na skalnato podlago, je pa z vseh ostalih strani obdelan v kamnit blok, ki je z dimenzijami 21,5m x 4,8m x 4,2m največji tako obdelan kamen na svetu, večji tudi od temeljnih kamnov Jupitrovega templja. Po grobem izračunu bi bilo potrebnih 40.000 ljudi, da bi ga premaknili, kar so verjetno uvideli tudi kamnoseki in odnehali. Ime je dobil s popačenjem pravilnega imena hadžar al kubla (južni kamen), kljub vsemu pa med lokalnim prebivalstvom velja vraža, da dotikanje tega kamna pomaga povečati žensko plodnost.

Teža je ocenjena na 1000 ton. almost as heavy as three Boeing 747 aircraft.

Back at the temple acropolis, three stones not much smaller than this, weighing 800 tons each, have been miraculously fitted together in a wall, forming a Trilithon at a height of 20 feet.

On the way we see the stark contrast between more 300-ton megaliths and the much smaller fortifications of the Arabs.

This is one of the most amazing sights in the ancient world – the three 800-ton blocks of the mighty Trilithon (the lighter-coloured course), situated in a wall of the great acropolis of Baalbek in Lebanon.

Michel Alouf, the former curator of the ruins, once wrote of the Trilithon:

‘… in spite of their immense size, they [the Trilithon stones] are so accurately placed in position and so carefully joined, that it is almost impossible to insert a needle between them. No description will give an exact idea of the bewildering and stupefying effect of these tremendous blocks on the spectator’. [4]

http://reinep.wordpress.com/tag/baalbek/

Circumstantial Evidence:

There are several other matters about the Baalbek stones that further confound archeologists and the conventional theories of prehistoric civilization. There are no legends or folk tales from Roman times that link the Romans with the mammoth stones. There are absolutely no records in any Roman or other literary sources concerning the construction methods or the dates and names of the benefactors, designers, architects, engineers and builders of the Great Terrace.

http://reinep.wordpress.com/tag/baalbek/

The great mystery of the ruins of Baalbek, and indeed one of the greatest mysteries of the ancient world, concerns the massive foundation stones beneath the Roman Temple of Jupiter. The courtyard of the Jupiter temple is situated upon a platform, called the Grand Terrace, which consists of a huge outer wall and a filling of massive stones. The lower courses of the outer wall are formed of huge, finely crafted and precisely positioned blocks. They range in size from thirty to thirty three feet in length, fourteen feet in height and ten feet in depth, and weigh approximately 450 tons each. Nine of these blocks are visible on the north side of the temple, nine on the south, and six on the west (others may exist but archaeological excavations have thus far not dug beneath all the sections of the Grand Terrace). Above the six blocks on the western side are three even larger stones, called the Trilithon, whose weight exceeds 1000 tons each. These great stones vary in size between sixty-three and sixty-five feet in length, with a height of fourteen feet six inches and a depth of twelve feet.

Why these stones are such an enigma to contemporary scientists, both engineers and archaeologists alike, is that their method of quarrying, transportation and precision placement is beyond the technological ability of any known ancient or modern builders. Various ‘scholars’, uncomfortable with the notion that ancient cultures might have developed knowledge superior to modern science, have decided that the massive Baalbek stones were laboriously dragged from the nearby quarries to the temple site. While carved images in the temples of Egypt and Mesopotamia do indeed give evidence of this method of block transportation – using ropes, wooden rollers and thousands of laborers – the dragged blocks are known to have been only 1/10th the size and weight of the Baalbek stones and to have been moved along flat surfaces with wide movement paths. The route to the site of Baalbek, however, is up hill, over rough and winding terrain, and there is no evidence whatsoever of a flat hauling surface having been created in ancient times.

Next there is the problem of how the mammoth blocks, once they were brought to the site, were lifted and precisely placed in position. It has been theorized that the stones were raised using a complex array of scaffolding, ramps and pulleys which was powered by large numbers of humans and animals working in unison. An historical example of this method has been suggested as the solution for the Baalbek enigma. The Renaissance architect Domenico Fontana, when erecting a 327-ton Egyptian obelisk in front of St Peter’s Basilica in Rome, used 40 huge pulleys, which necessitated a combined force of 800 men and 140 horses. The area where this obelisk was erected, however, was a great open space that could easily accommodate all the lifting apparatus and the men and horses pulling on the ropes. No such space is available in the spatial context of how the Baalbek stones were placed. Hills slope away from where lifting apparatus would need to have been placed and no evidence has been found of a flat and structurally firm surface having been constructed (and then mysteriously removed after the lifting was done). Furthermore, not just one obelisk was erected but rather a series of giant stones were precisely put in place side-by-side. Due to the positioning of these stones, there is simply no conceivable place where a huge pulley apparatus could have been stationed.

Archaeologists, unable to resolve the mysteries of the transportation and lifting of the great blocks, rarely have the intellectual honesty to admit their ignorance of the matter and therefore focus their attention solely on redundant measurements and discussions regarding the verifiable Roman-era temples at the site. Architects and construction engineers, however, not having any preconceived ideas of ancient history to uphold, will frankly state that there are no known lifting technologies even in current times that could raise and position the Baalbek stones given the amount of working space. The massive stones of the Grand Terrace of Baalbek are simply beyond the engineering abilities of any recognized ancient or contemporary builders.

There are several other matters about the Baalbek stones that further confound archaeologists and conventional theories of prehistoric civilization. There are no legends or folk tales from Roman times that link the Romans with the mammoth stones. There are absolutely no records in any Roman or other literary sources concerning the construction methods or the dates and names of the benefactors, designers, architects, engineers and builders of the Grand Terrace. The megalithic stones of the Trilithon bear no structural or ornamental resemblance to any of the Roman-era constructions above them, such as the previously described Temples of Jupiter, Bacchus or Venus. The limestone rocks of the Trilithon show extensive evidence of wind and sand erosion that is absent from the Roman temples, indicating that the megalithic construction dates from a far earlier age.

Finally, the great stones of Baalbek show stylistic similarities to other cyclopean stone walls at verifiably pre-Roman sites such as the Acropolis foundation in Athens, the foundations of Myceneae, Tiryns, Delphi and even megalithic constructions in the ‘new world’ such as Ollyantaytambo in Peru and Tiahuanaco in Bolivia. Baalbek as a mystery remains unsolved!.

BAALBEK: Okič (165): V svetem pismu, IV Mojzesovi knjigi pravijo: „Ta dežela ne bo nikoli naša, mesta so utrjena, ljudje kot velikani, ob njih smo kot kobilice“.

Okič, str. 165; predzadnji odstavek!!!

http://ancientmystery.info/Baalbek.htm – BAALBEK

http://www.youtube.com/watch?v=DXps7Gz0VIE – BAALBEK

http://www.megalithomania.co.uk/2011-USA-DVDS.html

http://www.nasca.org.uk/Strange_relics_/strange_relics_.html

http://www.grahamhancock.com/forum/default.htm

ANTIČNE SKRIVNOSTI

TA STRAN OD HANCOCKA JE POLNA ČLANKOV, INTERVIJUJEV, RAZISKAV !!! TUKAJ JE MATERIALA KOLIKO HOČEŠ !!!!

http://ancientmystery.info/ – KUL STRAN, SE VELIKO GOR NAJDE

http://s8int.com/index.html – TA STRAN SUPER !!! -(http://s8int.com/page30.html )

http://www.science-frontiers.com/cat-arch.htm – TUKAJ JE ŽE NAREJEN CELOTEN SEZNAM TAKŠNIH IN DRUGAČNIH NAJDB, SKRIVNOSTI ZGODOVINE;

http://users.on.net/~mkfenn/page9.htm

http://www.world-mysteries.com/jgray.htm

http://www.ancientmysteries.eu/gallery.html#I

DOBER LINK S SEZNAMI, SLIKAMI IN OPISI…

http://www.philipcoppens.com/aaquestion.html

http://www.youtube.com/watch?v=__cda1WLXMQ

UFO tv: Ancient Advanced tehnologies-Tehnologies of the Gods

http://www.ancient-wisdom.co.uk/egyptgeodesy.htm

 

 

 

 

 

9.INDIJA

Mahabharata in Ramajana govori o tem, da so arijci naselili področje Indije oziroma dela Indije leta 2.163.101 pred našim štetjem.

Okič: stran 214

Okič: stran 216-217

Mesta Mohenjo Daro in Harrapa v Indiji sta zelo radioaktivni – v MD je v radiu epicentra ca. 50 m vse kristalizirano, taljeno ali stopljeno. Vsa okostja so bila sploščena ob tla. Moški, ženska in otrok, ki so jih našli sredi centra so se še vedno držali za roke in bili sploščeni ob tla. Pravijo, da so ta okostja še vedno ena najbolj radioaktivnih okostij na svetu, poleg tistih iz Hirošime in Nagasakija. Zidovi, pohištvo in okostja so bila najprej stopljena, nato kristalizirana. Noben naraven ogenj ali vulkanski izbruh tega ne more storiti.

Samo sprostitev energije pri recimo atomski energiji je možna narediti nekaj takega.

Iz epa Mahapharata in še enega je jasno iz-vidno, da so v preteklosti že uporabljali atomsko energijo in orožja iz nje.

Leteči predmeti opisani kot Vimane…

Pred leti naj bi našli nove sanskrtske tekste v Lhasi in jih poslali v prevajanje v Carigrad, kjer so odkrili, da te teksti vsebujejo jasna navodila za izdelavo letečih predmetov. Prevajal jih je dr. Ruth Reyna.

Indijski ep Ramayana jasno opisuje izlet na luno z Vimano in bitko z letečo ladjo iz Atlantide.

The Vimanika Shastra („Znanost o aeronavtiki“) je sanskirtski tekst o tem, kako zgraditi leteče predmete, Vimane.

http://www.youtube.com/watch?v=Y_PfhV_Hns4&feature=g-vrec

Okič!

Po pričevanju Mahabharate in Ramajane so se arijci naselili v Indijo leta 2.163.101 p.n.š.

VOJNA NA INDIJSKIH TLEH

V mahabpaharti je opisana vojna vojsko Kurujev in Pandav. Koliko ljudi in živali se je zbralo v tej bitki je nekaj za današnji čas nedoumljivega. Na bojnem polju bi se moralo po pričevanju Mahabharate zbrati 393.660 slonov, 393. 660 bojnih voz, ravno toliko voznikov, 1.279.180 konjenikov, 1.967.490 pešcev, skupaj 4.484.000 vojakov, poleg tega pa še vso spremstvo….

V enajsti knjigi Mahabharate, kralj Pandav govori o milijardi, šeststo šestinšestdeset milijonih in šest in dvajset tisoč padlih (1.666.000.026 padlih).

Tudi če sprejmemo dejstvo, da so pisatelji Mahbharate pretiravali, pa se vprašajmo, kako je lahko v njej zapisana tako velika številka, deset mestna številka, če vemo, da so Grki imeli v času Pitagore petmestno številko za mejno?

V njej je zapisano o moči STRAŠANSKIH OROŽIJ; o usmerjeni ognjeni moči, opisani so leteči objekti VIMANE z nadrobnimi napotki, kako jih narediti in uporabiti in o raketah – letečih puščicah in celo o puščici, ki povzroči nezavest celih vojaških enot, mohanastri.

Citat iz Mahabharate govore o „enem samem trenutku, ki je vseboval vso moč vesolja: bel, sijajen steber dima in plamena, svetlejši od tisoč sonc, se je dvignil v vsem svojem sijaju. To je bilo strahotno orožje, ubijajoča strela, gigantski nosilec smrti, ki je vso ljudstvo Vrišnov in Andakov spremenil v prah in pepel.“

Telesa Vrišnov in Andakov so bila tako zoglenela, da so bila povsem neprepoznavna, lasje in nohti so izpadli. Lončevina se je sesipala v prah in ptice so postale brez barvne. Čez nekaj ur je bila vsa hrana zastrupljena. Vojščaki so skakali v vodo in skušali oprati sebe in svojo opremo…

Meteorji so kot strele švigali po nebu, gosta megla je nenadoma prekrila vojsko in zaprla štiri nebesne strani. Zapihali so strašni vetrovi, vse vesolje je bilo razžarjeno. Sloni in druge živali so se spustile v paničen beg. Celo vode so postale vroče in živali, ki so v vodi iskale rešitev, so začele goreti. Sovražni vojaki so padali kot muhe. Ogromni sloni so padali na zemljo in strahotno rjoveli, medtem ko so drugi bežali v vse smeri. Potem so pihali suhi vetrovi in ploha grobega peska se je vsula z vseh strani. Ptice so izgubile orientacijo in se vrtele v krogu, vse obzorje je bilo zamegljeno. Meteorji so s ploho razžarjenega kamenja padali z neba na zemljo, megla je prekrila ves Sončev disk.

… „železna puščica, podobna orjaškemu glasniku smrti… žalosten do solz je kralj ukazal, da se ta železna puščica razstavi v droben prah, potem pa ukazal, da se ta prah vrže v morje.“

… „nenadoma se je pojavilo nekaj kot ogenj in z ožganino prekrilo reke in drevje. Vse vrste trav in rastlin v gibljivem in negibnem svetu so zgorele v pepel. O, vi, grozni, zlohotni, zastrupljeni s ponosom, s to strelo boste postali uničevalci lastnega plemena…“.

…“tako mogočnega, da bi lahko uničil Zemljo v enem samem trenutku – glasen pok, ki se je dvignil v dimu in plamenih. Na njem sedi smrt...“

Ali je možno, da je nekdo, ki je živel na začetku železne dobe izrekel iz Mahbaharate misli: „Vesolje je neskončno in naseljeno s popolnimi bitji in bogovi; njihovim čudovitim bivališčem ni mej...“

Po vsem planetu so raztresene grozljive in vidne sledi strahotnega vojnega opustošenja, ki se je nekoč zgodilo na našem planetu, ki zgovorno pričajo, da se naši davni predniki niso bojevali samo z loki in puščicami:

  • staroirski trdnjavi Dundalk in Ecos spremenjeni v kupe stopljenega kamenja.
  • Izročila o Moyturas bitkah stare Irske.
  • Radioaktivni relikti iz Mohenžo Dara in Harape
  • kristalizirano skalovje Severne Amerike
  • nenaravno stopljeni kompleksi med Kalifornijo in Nevado

STRAN 225 – ZADNJI ODSTAVEK !!!!!!! (Okič, Razpoke)

STRAN 229… Okič, Razpoke

… „V to vozilo je vprežena čudežna, kot ptica hitra moč in vozilo sije kot zlato, nebeško vozilo se je dvignilo z Zemlje, puščalo za sabo gore in gozdnate doline… na kot strela hitrih krilih Indrine puščice… v dimu in sikajočem plamenu...“

BRAHMANOVE SKRIVNOSTI

Sidhata Kiromani deli časna vse manjše intervale, vse do enote truti, kar je ekvivalent za 0,33750 del sekunde – ta mikro delček sekunde je nemogoče izmeriti brez najpreciznejših naprav. Najmanjši del časa, ki so ga izmerili je bil 1/300,000.000 del sekunde. Verjeli ali ne – njihova kašta je sorodna trajanju nekaterih mezonov in hiperonov.

 

11.KAMBODŽA – ANKOR WAT

Tudi Ankor Wat je dejanska preslikava neba na zemljo, natančneje ozvezdja zmaja.

Obstaja 72 templjev v Ankor Watu – 72 je številka let, ko Zemlja naredi 1 stopinjo v ciklu procesije.

DOKAZI O OPERACIJAH V DALJNI PRETEKLOSTI.

…….

 

OZVEZDJE ORIONA IN STARE CIVILIZACIJE

http://www.youtube.com/watch?v=V3wKckMVYbA&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=0MfpWDP_xyM&feature=relmfu

SKRIVNOSTNA LOBANJA NEZEMLJANA

Ta nezemeljska lobanja je očitno zelo podprta z dokazi in znanostjo in očitno ni prevara v nobenem smislu.

Graham Hancock

http://www.youtube.com/watch?v=xc4B9PGnGtg

  1. Precesija Enakonočij

Znanje o precesiji Zemlje. Govori o tem, da je starodavnih zgradbah in mitologiji povsod vtisnjena številka 72, ki je številka enega leta precesije.– verjetno ima Hancock že vse v knjigah in web pageu.

  1. Svetišča usklajena na leto 10.500 pnš.

Letnica 10.500 p.n.š. naj bi bila zapisana v treh piramidah in sfingi. Na spomladanski ekvinokcij leta 10.500 pnš je ozvezdje Oriona popolna preslikava treh piramid na tleh.. Sfinga, ki predstavlja leva; v tistem času je bilo obdobje Leva.

  1. Za Hencocka je ena največjih skrivnosti SARKOFAG v kraljevi sobi.

http://www.youtube.com/watch?v=X4k8pdJ2so4&feature=relmfu

8:00… 11:40 (O ZEMLJEVIDIH IN MAPAH)….. 21:20 (O Egiptu)…39:40… piramida in DJED … 49:00 slika Oriona in Gize… 1:01:00 … dobro o precesiji… 1:07:00 – O MERAH IN POVEZAVAH PIRAMIDE Z ZEMLJO… 1:15:00…

SVETA GEOMETRIJA IN STARODAVNA ZNANJA

http://www.ancient-wisdom.co.uk/sacredgeometry.htm

http://www.ancient-wisdom.co.uk/egyptgeodesy.htm

http://www.soulsofdistortion.nl/SODA_chapter8.html

http://home.comcast.net/~georgesaunders/ancient.html

FANI OKIČ – RAZPOKE ČASA

Iz svete knjige Majev, Popol Vuh:

Prva rasa je bila vsevedna. Raziskala je vse štiri horizonte, štiri strani neba in okorgle kroge Zemlje. Poznali so vse, kar obstaja na nebu. Kadar so si zaželeli, so si lahko ogledali vse nebo od vrha do dna, tudi notranjost Zemlje. Videli so celo stvari, popolnoma skrite v temi in lahko so videli ves svet, ne da bi se kakorkoli premaknili od tam, kjer so stali – preprosto videli so ga od tam, kjer so bili. Njihova modrost je bila nedoumljiva.“ (str. 18).

LETALA, AVIONI IN OPISI LE TEH V ANTIČNIH ČASIH

http://www.world-mysteries.com/sar_7.htm – dober link

http://www.ancient-hebrew.org/ancientman/03_columbia.html

http://www.ancient-hebrew.org/ancientman/03_home.html

http://www.hottnez.com/the-airplanes-of-ancient-civilizations/

http://www.philipcoppens.com/bbl_plane.html – kako so naredili resnične modele letal po podobi teh najdi in so dejansko leteli, kot prava letala.

http://www.ancientmysteries.eu/mysteries/columbia-golden-airplanes/columbia-golden-airplanes-mystery.html

KNJIGA HENOHVE

Biblija in sveto pismo v svoj kanon ni nikoli sprejela knjige Honohve – izročila predpotopnega patriaha Henoha, ki govori o „prihodu angelov“.

Ko se me odvedli v te prostore, sem videl kovinske zidove, polne svetlobe. Ustrašil sem se, ko smo še leteli nad zemljo, strahovito visoko!

Še se je slišalo grmenje tega vozila in videli so se angeli, ki so sedeli v krogu pred nekakšno mizo , polno oči čudne svetlobe.

Resnično, naprava s katero so leteli angeli, do takrat še ni bila videna, pravijo da z njo letijo celo do zvezd na katerih je življenje in na eni od njih prebiva Jahve – Bog

/GI. LXXXI /

To sporočilo naj bi bilo napisano pred 4-5 tisoč leti – uradna cerkev jo je izpustila in pozabila na njo. Vključila pa jo je abesinska Cerkev.

PREVERI KJE SE DA DOBITI ORIGINAL TEGA ZAPISA OZ KNJIGE

KNJIGA HENOHOVA:

„Te dni, v dneh Jareda, očeta Hononovega, so se angeli – sinovi neba, spustili na Adris na vrhu gore Hermon. Bilo jih je dvesto, med njimi dvajset starešin.“

BELI BOGOVI

str. 233 in 234…

str. 280: Kdo so bili bogovi, ki so delili Zemljo? V nobenem izročilu niso breztelesna bitja ali duhovi, povsod so ljudje, višje razviti od tistih, s katerimi se srečujejo, komunicirajo z njimi, jim pomagajo pri razvoju in načinu življenja. V vseh izročilih so ti bogovi beli in prihajajo na „letečih kačah“, „letečih školjkah“, v „letečih kanujih“, se spuščajo v „srebrnih in zlatih jajcih“, prihajajo z „bleščečimi, srebrnimi ladjami prek morja“, itd. Prepričana sem, da so pravi ti „beli bogovi“ ključ do avtentične zgodovine človeštva. Dokler ne bomo odkrili, od kod so prihajali, kdo so bili in kam so se vračali, vse do takrat bomo potomci hominidne opice.

„Če vemo, da so stari indijski filozofi Vaisesika šole razpravljali o teoriji jedra in postavili domnevo, da toplota povzroča vse molekularne spremembe, da so celo izračunali čas, ki ga porabi atom za pot v dolžini lastnega premera, je nemogoče pomisliti, da ne bi vedeli prav nič o tistem, o čemer nas prepričuje nauk o evoluciji.

Okič, str. 320:

Wiliam Prascot v svojem Osvajanju Peruja piše: „Legende govore o belih, bradatih ljudeh, ki so prodirali od obal jezera Titikaka v notranjost in domačinom prinesli darove civilizacije“.

Okič o TIWANAKU, str. 324:

Kdo bo pojasnil, kako so v razredčenem zraku in okolju, kakršnega danes ponuja Altiplano, le z rokami zgradili megapolis na 450 kvadratnih kilometrih z bloki, od katerih so največji težki med 50 in 100 ton in to iz andezita, andskega granita, ki spada med najtrše kamnine našega planeta; kako so iz enega samega kosa te kamnine izklesali 24 kvadratnih metrov velik trg in na eni od njegovih stranic 14 m dolgo, pokrito dvorano. V najprej hvala“!

12.FRANCIJA

Odkritje graviranih kamnov v Franciji v Lussac-Chateau, starih najmanj 15.000 let.

http://www.s8int.com/sophis2.html – ZANIMIVO ODKRITJE

Z megaliti je označena tudi francoska obala. Dolge vrste kamnitih blokov v ravni črti v Carnacu, Menecu, Kermariju in Erdevanu v Bretaniji so edinstvene na svetu. V dolžini treh kilometrov je 2.813 menihrov postavljenih od zahoda proti vzhodu. Najvišji kamni so visoki šest metrov.

Okič, str. 264, prvi odstavek !!! – megalit iz Lockmariaca tehta 382 ton.

13.SUMERIJA

Sumerci so ena od civilizacij, ki je ostala zelo skrivnostna, polna neraziskanih elementov.

FANI OKIČ (str.134)

Leta 1956 je ameriški znanstvenik izdal knjigo z naslovom Zgodovina se začenja v Sumeriji. V začetku knjige avtor navede 27 družbenih pojavov:

1.Prve šole 2. prvi primer manjšega podkupovanja 3. prvi primer mladinskega kriminala 4. prvo hladno vojno 5. prvi politični kongres v dveh zbornicah 6. prvega zgodovinarja 7. prvo zvišanje davkov 8. prvo knjigo postave-prvega Mojzesa 9. prvi pravni precedens 10. prvo knjigo receptov 11. prvi koledar za poljedelce 12. prvo vrtnarjenje 13. prvo kozmologijo in kozmogonijo 14. prve moralne zakone 15. prvega trpina-Joba 16. prvo knjigo pregovorov 17. prve basni 18. prvo filozofsko prerekanje 19. prvi „Raj“ 20. prvega Noeta-Utnapištima 21. prve zgodbe o vstajenju 22. prvega „sv. Jurija“ 23. prvega narodnega heroja Gilgameša 24. prvo epsko književnost 25. prvo ljubezensko pesem 26. prvi seznam literature 27. prvo „zlato dobo miru“

„..potem je bil potop in po potopu so se kralji spet spustili iz neba…“

Egiptolog Wallis Budge meni, da sta Sumerija in Egipt prejela svojo kulturo iz nekega skupnega, izredno starega izvora.

Sumerska matematika:

Okič:

Na neki tablici je najden račun, katerega rezultat je 195.995.200.000.000. Ni samo vprašanje kako so prišli do takšnih astronomskih števil, ampak tudi v kakšne namene so jih uporabljali.

Poznali so tudi enačbo, ki jo mi poznamo kot Pitagorov izrek in to 5.000 leti.

Okič (str.140)

Tako kot matematične enačbe s sumerskih tablic, so sumerologi, asirologi in sploh raziskovalci medrečja tudi sezname kraljev imeli za igračkanje svečenikov. Znanosti jih priznava samo mitološki pomen.

Predpotopno in popotopno obdobje se pri Sumercih začenja enako: …“ko se je kraljestvo spustilo iz neba…“.

„Živeli in vladali so tisočletja“… Dva ohranjena Seznama kraljev se razlikujeta po tem, da je pred potopom po enem vladalo 8 pra kraljev, po drugem pa deset pra kraljev.

Po omenjenem seznamu bi osem predpotopnih pra kraljev vladalo skupno 239.000 let. Kaj naj si mislimo in domnevamo o tem izročilu? Je njihov čas tekel drugače od našega, so odkrili eliksir življenja…?

Po potopu se starost vladarjev občutno zmanjša, vendar je še vedno daleč nad življenjsko dobo navadnih smrtnikov:

  1. Gaur je vladar 1.200 let 2. Gula Midabaana je vladal 960 let…. itd…

… To je bilo 23 kraljev iz I. Kiške dinastije, ki so vladali skupno 24.510 let, tri mesece in tri dni in pol. Presenetljiva natančnost, če ne bi bilo nelogičnosti, za katere se ne ve, ali so jo zagrešili raziskovalci, ki so Sezname raziskovali ali pa gre za nelogičnost starih kronistov.

Zanimivo je branje, kako je sir Leonard Woolley izkopaval v Uru-ju; odkopavali so plast za plastjo, več metrov pod zemljo… Gre za tako imenovano Skrivnost urskih grobov !!

STRAN 158 FANI OKIČ (RAZPOKE): Krizutarjeva izginitev po potopu

STARODAVNI RUDNIKI, KJER SO KOPALI URAN

Okič (162); V Egiptu je bilo v kraju Akita, v pokrajini Um Garajat, 60 km vzhodno od Nila odkritih več prastarih rudnikov urana, iz katerih so po uradni oceni izkopali več kot 100 tisoč ton uranove rude.

Tudi v Afriki, v Gabonu ob pacifiški obali Afrike, so izkopavali uranovo rudo

OSTANKI ATOMSKE ENERGIJE V DALJNI PRETEKLOSTI

Okič str. 162

„Sledi povzročene katastrofe, ki so jih pustili posegi z neznanim orožjem, so vidne na drugem babilonskem stolpu – ziguratu v Borsippi, ki je posvečen bogu Nabuju… Zigurat v Borsippi je dočakal naš čas kot 46 m visok monument… Sledi davne vojne so na njem razločno vidne. Ogenj, ki je tod nekoč stalil velikansko, tone in tone težko kamnito gmoto iz bazalta, je moral žareti s temperaturo večjo od 1.200 C.

Dokazano je, da so Egipčani poznali radioaktivnost.

Okič, str. 284 !!

SUMERSKI ZIGURATI

http://alternativearchaeology.jigsy.com/ziggurat-temples

MEGALITI IZ CELOTNEGA SVETA

To bi bilo eno posebno področje in tematika – Megaliti iz celotnega sveta!

 

http://www.megalithic.co.uk/index.php

Tel Hatzor: http://www.megalithic.co.uk/article.php?sid=26628

14.MALTA

http://www.youtube.com/watch?v=D6aEJek3Cw4&feature=related – MEGALITI &  KEOPSOVA PIRAMIDA – kar dobre fotografije in posnetki Gize, Sfinge, Piramide…

http://www.youtube.com/watch?v=XJ8n_HU0vP0&feature=related

CORAL CASTLE NA FLORIDI

PODZEMELJSKA MESTA IN ROVI

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=RPPFt9-OkxEŽ

Kar dobra oddaja – tudi o mitih severno Ameriških indijancih….

Hudo, najdbe iz Ekvadorja: 21:00…

15.EKVADOR

http://www.goldlibrary.com/

16.TURČIJA

http://en.wikipedia.org/wiki/HacilarKULTURA HICLAR

http://en.wikipedia.org/wiki/HattusaHETITI

Okič!

Arheolog Vitel, ki je sodeloval pri odkopavanju Hattuse, je povedal: „Kakršenkoli so že bile vnetljive snovi v mestu, vse skupaj ne bi moglo povzročiti tako visoke temperature. Zidovi hiš iz opeke so se spremenili v trdo rdečo maso. V mestu ni niti ene same hiše, niti enega svetišča, niti enega samega zidu, ki bi bil ušel tej peklenski vročini.“

V Sumerskih spisih piše: „Šurukin, predrzni kralj, prihaja nadte, ti pa imaš „orožje bogov“ in nikogar ni, ki bi ti bil enak!“.

17.ZDA

Severnoameriški moundi

Vse te nerazumljive gradnje so bile končane brez uporabe kolesa in vprežnih živali, vse so ročno delo. Tako pravi uradna znanost; kako so to ugotovili ni znano. Največji Chahokia Mound v Ilinoisu, zgrajen v obliki sploščene piramide, visoke 32 metrov, dolge 330m in široke 216 metrov, meri v osnovi več, kot talna ploskev Velike piramide v Egiptu.

Svetovno znan je Great Serpent Mound – Veliki kačji mound; 403 metrov dolga kača…

Okič, str. 288, 2. odst.

BELA PLOŠČA IZ GRAVE CREEKA (Ohio) z vrezanimi pismenkami, podobnimi tistimi, ki so jih odkrili na skalah Kanarskih otokov, kjer so nekoč bivali Guanči, skrivnostno belo ljudstvo….

Mednarodna komisija je odkril, ki jo je vodil prof. Schoolcraft, je ugotovila, da so na tej plošči 4 etruščanske črke, 4 črke pradavne egejske abecede, 5 skandinavskih run in 6 druidskih simbolov. Vsa znamenja pripadajo indoevropskemu kulturnemu krogu.

http://www.econ.ohio-state.edu/jhm/arch/grvcrk.html

http://www.atlantisquest.com/Grave_Creek.html

http://chapmanresearch.org/PDF/Ancient%20North%20American%20Antiquities%20and%20Artifacts.pdf

PODOBE SLONOV V VSEH AMERIKAH!!!

Čisto preprosto vprašanje? Kdaj so sloni izmurli v srednji in južni Ameriki? Nekje okoli 10.000 p.n.š. Kako to, da so potem sloni upodobljeni na kipih, slikah v srednji in južni Ameriki? Kaj nam to pove?

http://www.sacred-texts.com/atl/ataw/ataw303.htmSLONI V AMERIKI

http://abob.libs.uga.edu/bobk/lstone_a.htmlElephants in Palenque

http://www.flickr.com/photos/23985194@N06/6994732976/ – Elephanes in Copan, Honudras

http://www.strangehistory.net/tag/elephants/

http://www.cristobalcolondeibiza.com/2eng/2eng12.htm – ZEMLJEVIDI, STELE S SLONI, KOLESA V AMERIKI

http://jcolavito.tripod.com/lostcivilizations/id2.html

ODTIS STOPALA IN SANDALA V KAMNINI

http://paleo.cc/paluxy/nevada.htm

http://www.badarchaeology.com/?page_id=191#

http://www.pureinsight.org/node/2979

http://paranormal.about.com/od/ancientanomalies/ig/Most-Puzzling-Ancient-Artifact/Shoe-Print-in-Granite.htm

http://chapmanresearch.org/PDF/Strange%20Artifacts%20From%20The%20Depth%20of%20The%20Earth.pdf

Okič, str. 292…

Kako imajo Apači še vedno jasen spomin in celo obrede povezane z Amon Rajem, kako so v slikah prepoznali Amon Ra-ja in Tiwanaku…

Okič, str 294: Povezave Oriona, Plejad, Egipta, Peruja, Bolivije in Mehike…

Okič, str. 295… O Belih bogovih v Ameriki !!!

Okič, str. 296

OLMEKI

Predvsem so znani kipi glav in pa prikaz astronavtov v breztežnostnem polju. NAJ NEKDO PODROBNEJE TO RAZIŠČE !!!!

Okič, str. 301-303 – Olmeki

http://www.guardian.co.uk/culture/2010/nov/09/ancient-world-the-americas

http://www.goldenageproject.org.uk/24manholdingpurse.phpž

http://www.egyptsearch.com/forums/ultimatebb.cgi?ubb=print_topic;f=15;t=005564

http://matter-of-spirit.com/Aryan.htm

Okič, str. 307:

Številna plemena in ljudstva predkolumbovske Amerike so verjela v posmrtno življenje, kar je višja oblika religije in mnoga so častila sonce. Grki, Egipčani, Sumerci in predkolumbovski Azteki imajo enako varuhe podzemnega sveta: pri Grkih je to troglavi pes Cerber, pri Egipčanih psoglavi Anubis, pri Sumercih šakalje božanstvo, pri Aztekih psoglavi Ksolotl (Xolotl). Težko je verjeti, da bi tolike sorodnosti ne imele skupnega imenovalca.

Preseneča podrobnost arhihekture Majev in starih Egipčanov. Piramide, stebri, obeliksi – vse ima pomembno značilnost: arhitektura Majev se razprostira proti vzhodu in teži proti vzhajajočemu soncu, egipčanska izročila pa so povezana z zahodom.

Okič:

Inki so bili belopolti in svetlolasi

str. 309: „Inkovsko načelo: vsakemu po njegovih potrebah, vsak daje skupnosti po svojih sposobnostih, nihče ni več ne manj, pastir lam in Inka sta enako potrebna za blagor cesarstva, pred zakonom je enako ali celo strožje  bil kaznovan plemič kot navaden državljan. Če je nekdo ukradel, ker je bil lačen, je zato odgovarjal njegov starešina, če je ukradel iz pohlepa, ni bilo milosti“.

Inkovska kozmologija: poznali so 4 obdobja sveta, ki so bila uničena z kataklizmami….

Okič: str. 311

Okič: Machu Picku, str. 312

Kako so Olemki izdelovali dolge okraske iz žada, skozi katere so v vsej dolžini prevrtane drobcene, za nit prirejene vrtine. Kaj takšnega si je nemogoče zamisliti brez sodobne laserske tehnike.

S čim so Olmeki vrtali žad, eno najstarejših kamnin našega planeta???

STARODAVNE OPERACIJE V PERUJU IN DRUGOD

http://www.neurosurgery.org/cybermuseum/pre20th/treph/trephination.html

http://dodd.cmcvellore.ac.in/hom/03%20-%20Trephin.html

Okič, str. 338: !

http://sh.wikipedia.org/wiki/Trepanacija

18.AFRIKA

http://www.youtube.com/watch?v=7tp-WNrwQhk&feature=youtu.be –  zelo zanimiv intervju o gradnjah v Afriki !!!! – kar nekaj zanimivih novih stvari je v tej oddaji !!!

24:00… (!!!!!!!) FUL DOBRO…. !

35:00… !!!!!!!!

http://www.michaeltellinger.com/ TALE RAZISKOVALEC MI JE ZELO VŠEČ, NAČIN KAKO GOVORI IN KAJ GOVORI MI JE ZELO VŠEČ !!!

PODZEMNI KOMPLEKSI

Okič, str.: znani orientalist Nicholas Roerick je živel med napol divjimi plemeni in od njih poslušal njihova izročila, ki pravijo, da je  „rod, ki je nekoč prišel iz zvezd zgradil pod zemljo velikanska mesta, ki so med seboj povezana z dolgimi hodniki, kjer so vse skrivnosti vesolja, skrivnosti, ki naj bi bile razodete človeštvu, ko bo prišel Maitreja, gospodar novega sveta, katerega zakoni izvirajo iz drugih svetov.

19.MIKRONEZIJA – PONAPE

Megalitske gradnje na tem otoku !!!

http://www.kriptoistoria.com/forum/index.php?pp=sbvedzw0ypq5mcqrynik&f=1&vt=list&tst=all&m=15877ZELO ZANIMIVA STRAN

20.GRČIJA

  1. Kompleksna ura najdena v Grškem morju, ki predstavlja marsikaj (http://www.youtube.com/watch?v=zdCSHr6rJNg)

Imela naj bi od 38 do nekaj čez 50 kolesc in je veliko bolj komplicirana in sofisticirana, kot moderna švicarska ura. Z njo naj bi določali lokacijo in gibanje planetov osebne astrološke izračune in še marsikaj drugega.

OSTALO GRADIVO

http://www.world-mysteries.com/newgw/doug_atlantis_pg.htm

Atlantis Power Grid 13th Location Discovered!! 

http://www.ancient-wisdom.co.uk/artefactshome.htm

http://www.heritagedaily.com/2011/10/lost-stone-circle-discovered-beneath-the-sea/

Buddhist ‘Iron Man’ found by Nazis is from space

http://blogs.nature.com/news/2012/09/buddhist-iron-man-found-by-nazis-is-from-space.html

OPTIČNE LEČE NAJDENE V JUŽNI AMERIKI, GRČIJI, ITD.

https://www.forbiddenhistory.info/?q=node/82 – KUL LINK

http://www.ancient-hebrew.org/ancientman/12_lenses.html

http://www.egw.org/zboard/vannote/91687

http://www.dokumentarci.com.hr/category/misterije/

DOKUMENTARCI

    KLERKDORP SFERE

Klerksdorp Spheres – zanimiv tekst pod posnetkom – preberi!

iz oddaje Earth forbiden secrects

Ruske oddaje o skrivnostih starih civilizacij

Ruska 4 urna oddaja o skrivnostih zgodovine

http://divinecosmos.com/

David Wilcock webpage

TA ODDAJA JE SUPER:

TOLE JE TUDI ZANIMIVO!!!

http://www.youtube.com/watch?v=OzmdYVNDC7w&feature=related

http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/esp_ciencia_life48.htm

TOLE JE ZELO ZANIMIVO !!!!

http://www.forbiddenarcheology.com/

MICHAEL CREMO

http://www.youtube.com/watch?v=KR7CfDi7r9U

Chachapoyas – Cloud People of Peru

http://www.youtube.com/watch?v=6cfPMKv2fBM&feature=related

O Najdbah v Savdski Arabiji o Bibliji !!!!

Astronomska znanja starih narodov

Sumerci so že poznali 12 astrološki znakov, veliko časa pred Grki in Egipčani.

ANTIČNE SKRIVNOSTI

http://www.megalithomania.co.uk/2011-USA-DVDS.html

http://www.nasca.org.uk/Strange_relics_/strange_relics_.html

http://www.grahamhancock.com/forum/default.htm

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/398824_10150867929776655_891063622_n.jpg

KNJIGA FANI OKIČ – RAZPOKE ČASA

Azteška pesem

Ti veš in jaz vem,

Zemlja ni tvoja,

ni moja –

dana nam je na posodo vsem,

da pridemo, se srečamo

in gremo

brez vrnitve…

6 thoughts on “ZLAGANA IN POTVORJENA starodavna ZGODOVINA je mehanizem za upravljanje naše civilizacije…Če ne razumemo naše preteklosti, ne moremo razumeti naše sedanjosti in prihodnosti

  1. Tomaz 8 oktobra, 2015 / 11:31 dop

    Resnica je, da Darwionva teorija o razvoju človeka iz opice ni resnična oz. je izmišljena. Človek je v eonih let izgubljal svoj stik s Stvarnikom vse do današnjih dni, ko se je tok obrnil in se zopet vrača nazaj v enost. Od tod pred nami prehajanje iz tretje v četrti nivo zavesti za katerega velja, da ne pozna “krivice in prizadetosti”, kakor je to bilo (in seveda je še) značilno za dobo 3.nivoja oz. dimenzije zavesti – torej “Staro zavezo – zob za zob!” Namesto tega sedaj prihaja obdobje “odpuščanja in ljubezni” (a ljubezen ni samo “mehko in new-age” ampak pomeni tudi avtoriteto, večji red, čistost, ljubečo strogost, razvoj in čas ko bo materialni svet v službi duhovnega in ne kot je sedaj itd.). V tej luči tudi najdbe, ki jih predstavljate na tej zelo zanimivi strani, dobijo svojo logičnost in sprejetje. Večinoma teh (vključno s stone-hegom) je bilo postavljenih iz strani “velikanov – modrecev” tako po telesu kot po duhu, ki so delovali iz višjega jaza -in ne iz nižjega kot današnji človek, ki ga vodi materialnost in nagoni.

    Lp!

    Liked by 1 person

  2. Alma 9 oktobra, 2015 / 3:21 dop

    Odlicen clanek…. Kako to, da niste objavili najdb iz bosanske doline piramid oz. iz Bosne na splosno? Zavidovici, Daorson, Stolac….? Dr. Osmanagic o vsem tem pripoveduje ze vsaj 10 let. Z Dono predava.
    To imamo namrec tako rekoc pred nosom.

    Liked by 1 person

  3. Uroš 12 oktobra, 2015 / 5:55 popoldan

    Marjan, zakladnica znanja in/iz resnične zgodovine, totalno resoniram. Hvala 🙂

    Tudi sorodno meni osebno čudovito branje, priporočam:

    Knjige avtorja:

    Drunvalo Melchizedek;

    Ancient secret of the flower of life vol. 1 in 2,
    Serpent of light beyond 2012 ter
    Living in the heart

    Liked by 1 person

  4. Stanka 21 marca, 2017 / 8:11 popoldan

    Hvala Marjan, za tvoje delo. Uau. Res super vse zbrano, kar jaz ulovim tu in tam. Z velikim veseljem te že kar nekaj let spremljam ❤

    Liked by 1 person

Komentiraj